•   Lapsen, nuoren ja perheen hoitotyön harjoittelu AH00BZ65-3008 17.04.2023-17.09.2023  5 op  (HLPREH21K) +-
    Opettajan/vastuuhenkilön nimi

    Taru Simpura

    Toteutustapa ja opetusmenetelmät

    Lapsen, nuoren ja perheen hoitotyön harjoittelu on osa harjoittelun 75 op kokonaisuutta. Ennen harjoittelua tulee olla suoritettuna Lapsen, nuoren ja peheen hoitotyön teoriaopinnot. Harjoittelupaikkavaraukset Jobiili-järjestelmän kautta tai suoraan yksiköstä, jos yksikkö ei käytä Jobiilia.

    Arviointimenetelmät

    Harjoittelun yleisten tavoitteiden toteutuminen sekä harjoittelun alussa asetetut henkilökohtaiset tavoitteet, joissa edistymistä seurataan harjoittelun aikana (mm. ohjauskeskustelut, työpaikkaohjaajan arviointi, itsearviointi)

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    17.04.2023 - 17.09.2023

    Ilmoittautumisaika

    21.11.2022 - 08.01.2023

    Ilmoittautuminen Pepissä https://peppi.lab.fi

    Ryhmä(t)
    • HLPREH21K
    Vastuuyksikkö

    Hyvinvointi (LAB)

    Pienryhmät
    • Info (Koko: 0.
    Opettaja(t)

    Taru Simpura, Johanna Eteläpää

    Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

    Lapsen, nuoren ja perheen hoitotyön teoriaopintojen hyväksytty suorittaminen ennen harjoitteluun osallistumista

    Huomioithan rikostaustaotteen tilaamisen ja esittämisen eLab-ohjeen mukaan ennen harjoittelua

    Koulutusohjelma(t)

    Ensihoitajakoulutus

    Toimipiste

    Lappeenrannan kampus

    Arviointiasteikko

    Hyväksytty/Hylätty

    Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

    Opinnollistaminen: ks. opinnollistamisen ohjeet harjoittelu Moodlessa. Hakeudu opinnollistamisen työpajaan hyvissä ajoin, jos haluat opinnollistaa harjoittelun. Ilmoita opinnollistamisen suunnitelman hyväksymisestä ohjaavalle opettajalle. Ahotointi: Taustavaatimuksena näyttöön osallistumiselle on lähihoitajan tutkinto ja 2kk työkokemus lapsen hoitotyöstä. Lapsen, nuoren ja perheen hoitotyön teoriaopinnot tulee olla suoritettuna ennen näyttöön osallistumista. Opiskelijan tulee itse pohtia omaa osaamistaan suhteessa harjoittelun tavoitteisiin sekä pohtia myös onko oma kertynyt osaamisen sairaanhoitajan osaamistasoa vastaavaa. Jos on kertynyt sairaanhoitajalta vaadittavaa osaamista, ahoitointia voi hakea ja osaaminen osoitetaan näytöllä. Jos näytössä vaadittava osaaminen osoitetaan, saa harjoittelun hyväksiluettua. Näyttö koostuu kolmesta osiosta (lääkelaskut, kliinisen hoitotyön osaamisen osoittaminen ja ohjausosaaminen sairaan lapsen hoitotyössä).

    Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

    Harjoittelu suoritetaan toimintaympäristöissä, joissa potilaina/asiakkaina alle 18v. lapsia/ nuoria.

    Ajoitus ja läsnäolo

    Harjoittelu suoritetaan Lapsen, nuoren ja perheen hoitotyön teoriaopintojen jälkeen.

    Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

    Harjoittelun opintopistemäärä lasketaan harjoittelutuntien perusteella. 1op tarkoittaa 27 tuntia. Viiden opintopisteen harjoittelu tarkoitta 135 tunnin työtä. Harjoittelun pituus määräytyy varattujen harjoitteluviikkojen määrästä.

    Sisältö

    Lapsen, nuoren ja perheen hoitotyön ohjautussa harjoittelussa perehdytään lasten hoitotyöhön. Tavoitteena on harjaantua lapsen/ nuoren ja perheen kohtaamisessa, ohjaamissa ja tukemisessa lapsen sairastaessa. Keskeisenä tavoitteena on oppia kokonaisvaltaisen lasten hoitotyön toteuttamista. Osaamistavoitteet Opiskelija osaa - suunnitella, toteuttaa ja arvioida lapsen ja nuoren ja hänen perheensä kokonaisvaltaista hoitotyötä moniammatillisessa tiimissä - kohdata ammatillisesti erilaisia perheitä ja eri-ikäisiä lapsia - arvioida lapsen, nuoren ja hänen vanhempiensa voimavaroja - arvioida ja kehittää perheiden hyvinvointia edistäviä työ- ja toimintatapoja - toimia lasten hoitotyön periaatteiden mukaisesti - soveltaa lapsen kasvun, kehityksen ja sairauksien teoriaa sairaan lapsen hoitotyössä - ohjata lapsia ja perheitä tavallisimpiin tutkimuksiin ja hoitotoimenpiteisiin - käyttää lapsipotilaan tarkkailun ja hoidon työmenetelmiä - toteuttaa lapsipotilaan turvallista lääkehoitoa - toimia osaston toimintaperiaatteiden mukaan moniammatillisen työryhmän jäsenenä toimiessaan