Etäopetus
Valitse opetussuunnitelma opintojen aloitusvuoden ja opintopolun mukaan.
Etäopetus
Asiantuntijaluennot, annettu aineisto.
Opintojakso koostuu eri luennoista ja tehtävistä. Luennoitsijoina alan asiantuntijat.
Opetusjärjestelyt tehdään etäopetuksina.
Suomi
20.08.2022 - 31.12.2022
01.07.2022 - 04.09.2022
15 - 25
Sampo Malin, Lotta Pyykkönen, MI_opettaja_KUVA, Kuvataide Virtuaaliopettaja (LAB)
Muotoiluinstituutti (LAB)
Kulttuurialan koulutus (ylempi AMK), Kuvataide
Lappeenrannan kampus
5 op
1-5
Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 27 opiskleijan tuntia.
Opinnoissa käydään läpi julkisen taiteen eri toimintamalleja, ajankohtaisia kilpailumuotoja, sopimuskäytänteitä ja tekijänoikeuksia.
Opitaan julkisen taiteen historiaa sekä Suomessa ja maailmalta.
Opitaan julkisen taiteen paikkoja osana yhteiskuntaa, uusia mahdollisuuksia.
Lähiopetus
Suomi
01.08.2022 - 31.12.2022
01.07.2022 - 04.09.2022
Sampo Malin, Tarja Saarnisto
Muotoiluinstituutti (LAB)
Kulttuurialan koulutus (ylempi AMK), Kuvataide
Lappeenrannan kampus
1-5
Lähiopetus
Opinnäytetyön toteutusta koskeva opintokokonaisuus muodostuu taiteelliseen opinnäytteen sekä sitä koskevan tutkimusraportin itsenäisestä tekemisestä ja niitä koskevasta ohjauksesta. Opintojakso päättyy taiteellisen opinnäytteen julkaisuun, sitä koskevan tutkimusraportin palautukseen ja kypsyysnäytteen tekoon.
Ohjaus tapahtuu sekä verkossa että opiskelijan läsnäoloa vaativissa tilanteissa. Tutkimusraportin ohjaus tapahtuu verkossa.
Opintojaksoon sisältyy 2 seminaaria, joissa käsitellään opinnäytteen molempia osia. Väliseminaarissa opiskelija esittelee opinnäytteensä tekovaihetta. Väliseminaarissa arvioidaan, voidaanko opinnäytetyö julkaista aikataulusuunnitelman mukaan. Väliseminaari järjestetään verkossa. Opinnäytetyöseminaarissa opiskelija saa palautetta opinnäytteestään ja se järjestetään taiteellisen osuuden julkaisupaikassa. Jos opiskleijan julkaisupaikka poikkeaa ryhmänäyttelystä, opinnäyteseminaarin järjestämisestä sovitaan erikseen.
Opettaja voi pyytää opiskelijaa täydentämään opintojakson suoritusta, jos se on opinnäytetyöprosessin toteuttamisen ja opiskelijan valmistumisen kannalta tärkeää.
Suomi
01.01.2023 - 15.12.2023
21.11.2022 - 08.01.2023
Sampo Malin
Opinnäytteen suunnittelu -opintojakson suorittaminen hyväksytysti sekä opintojaksolle olevaan aiheseminaariin osallistuminen.
Muotoiluinstituutti (LAB)
Kulttuurialan koulutus (ylempi AMK), Kuvataide
Lappeenrannan kampus
1-5
Opintojakso on 10 opintopistettä, eli 540h.
Opintojaksolla opiskelija keskittyy taiteellisen opinnäytteen ja sitä koskevan tutkimusraportin tekemiseen, jotta ne voidaan julkaista. Opiskelija osallistuu molempien osien toteuttamista koskevaan ohjaukseen ja seminaareihin. Ohjaus tapahtuu pääsääntöisesti koko ryhmän kesken. Taiteellista opinnäytettä ohjataan välikritiikkien muodossa. Kritiikeissä taiteellista osuutta reflektoidaan yhdessä opiskelijan esityksen perusteella. Raporttia luetaan pareittain ja annetaan vertaispalautetta. Myös raporteista keskustellaan koko ryhmän kesken. Raportin tekoon saa tarvittaessa myös henkilökohtaista ohjausta.
Väli- ja opinnäytetyöseminaareihin osallistuminen on velvoittavaa. Seminaareissa noudetaan opponointia ja osallistumiseen annetaan erilliset ohjeet Moodlessa. Kun opinnäyte on kokonaisuudessaan hyväksytty, opiskelija suorittaa kypsyyskokeen.
- osaa toteuttaa opinnäytetyön hyväksytyn opinnäytetyösuunnitelman pohjalta
- esittää opinnäytetyönsä tulokset tai tuotoksen
- raportoida opinnäytetyönsä kirjallisesti LAB-ammattikorkeakoulun opinnäytetyöohjeen mukaisesti
- kirjoittaa kypsyysnäytteenä lehdistötiedotteen tai artikkelin.
Ohjaaja voi pyytää opiskelijaa täydentämään tai korjaamaan prosessiin kuuluvaa suoritusta tai opinnäytteen osia, jotta opinnäyte voidaan julkaista ja hyväksyä. Ohjauksessa noudatetaan LABin ohjeita ja kriteeristöä. Kuvataiteen omat arviointikriteerit ja arviointia ohjaavat kysymykset löytyvät Moodlesta YAMK Kuvataide.
Lähiopetus
Kurssi suoritetaan pääosin Teams kokouksina ja etätyöskentelynä.
Luentopäiväkirja ja keskustelut luennoilla.
Suomi
01.01.2023 - 30.04.2023
21.11.2022 - 08.01.2023
Sampo Malin
Julkisen taiteen teoria ja käytänteet -kurssi vaaditaan kurssille pohjatietona
Muotoiluinstituutti (LAB)
Kulttuurialan koulutus (ylempi AMK), Kuvataide
Lappeenrannan kampus
1-5
Teams ja Moodle
Kurssilla perehdytään julkisen taideteoksen tuotannon eri vaiheisiin ja tasoihin. Vierailevien luennoitsijoiden avaamien tapausten ja prosessien kautta tutustutaan julkisen taideteoksen tuottamisen erityisyyksiin, ongelmakohtiin ja mahdollisuuksiin.
Opiskelija tunnistaa erilaisia prosesseja julkisen taiteen tuotannossa, sekä kykenee määrittämään alihankinnan mahdollisuudet taiteen tuotannossa.
Opiskelija tunnistaa julkisen taiteen prosessien muutoksia. Hän ymmärtää projektien vaihtelevuuden niin valmistelun, johtamisen kuin tuotannonkin osalta. Opiskelija ymmärtää alihankinnan mahdollisuudet taiteen tuotannossa.
Opiskelija tunnistaa ja osaa reagoida julkisen taiteen prosessien muutoksiin. Hän ymmärtää projektien vaihtelevuuden niin valmistelun, johtamisen kuin tuotannonkin osalta, sekä kykenee itsenäisesti etsimään ratkaisuja ongelmakohtiin. Opiskelija ymmärtää alihankinnan mahdollisuudet taiteen tuotannossa.
Lähiopetus
Opetus toteutetaan pääosin Teams -verkkoympäristössä luentoina ja ryhmätyöskentelynä. Mahdollisista lähi tapaamisista ilmoitetaan kurssin alkaessa. Luentoja pitävät julkisen taiteen ammattilaiset sekä kurssin vastuu lehtori.
Suomi
01.01.2023 - 30.04.2023
21.11.2022 - 08.01.2023
10 - 20
Sampo Malin
Muotoiluinstituutti (LAB)
Kulttuurialan koulutus (ylempi AMK), Kuvataide
Lappeenrannan kampus
1-5
Teams ja lähitapaaminen
Kurssin 5 opintopisteen suoritus vastaa 135h opiskelua. Tämä koostuu luennoista, ryhmätyöstä ja oppimispäiväkirjan tekemisestä, sekä aineiston soveltamisesta opinnäytetyö prosessiin.
Kurssilla perehdytään käytännön toimintaan julkisen taiteen prosesseissa. Siihen kuuluu taiteellisen ehdotuksen presentointi kirjallisesti ja raadille, presentaatioiden analysointia, kilpailu- ja suoratilausprosessien analysointia, ajankäytöllisiä kysymyksiä, yhteistyö- ja sidosryhmäprosesseja, sekä tilausten kilpailuttamistoimintaa.
Opiskelija tunnistaa julkisen taiteen prosessin vaatimukset ja prosessien erilaisuuden.
Opiskelija tunnistaa julkisen taiteen prosessit ja osaa analysoida niiden toimintamallit. Hän kykenee määrittelemään sidosryhmätyöskentelyn, sekä esittämään teosideansa selkeästi.
Opiskelija tunnistaa julkisen taiteen prosessit, osaa analysoida niiden toimintamallit, sekä kykenee erittelemään ulkopuolisten toimintakumppanien mahdollisuudet prosesseissa. Hän kykenee määrittelemään ajankäytölliset kysymykset sekä sidosryhmätyöskentelyn, sekä esittämään teosideansa selkeästi.
Koulutusohjelmaan ei ole liitetty toteutuksia.