Sanna Imeläinen
Sanna Imeläinen
Ojasalo K., Moilanen T. & Ritalahti J. 2014. Kehittämistyön menetelmät - Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. Helsinki: Sanoma Pro Oy. Lisää oppimateriaalia Moodlessa. (not translated)
Oppiminen tapahtuu etäopetuksessa monimuotoisesti työelämäyhteistyössä ja Moodle-verkkoympäristön ohjeistusta hyödyntäen. Kehittämistehtävä on työelämälähtöinen prosessi, jossa opiskelija sopii ohjaavan opettajan kanssa aiheesta ja toteutuksesta yhteistyössä työelämän edustajien kanssa. Kehittämistehtävä toteutetaan pari- tai pienryhmätyöskentelynä yhteistyössä ohjaavan opettajan ja työelämäohjaajan kanssa. Kehittämistehtäväprosessi sisältää suunnittelun, toteutuksen ja arvioinnin. Kehittämistehtävästä tehdään kirjallinen tai muu tuotos esim. äänitallenne annettujen ohjeiden mukaisesti. (not translated)
Kehittämistehtävän arviointi kohdistuu työn tuloksiin ja työn toteutusprosessiin seuraavien arviointikriteerien mukaisesti riippuen työn luonteesta: - Kehittämistehtävän aihe ja lähtökohdat: työelämälähtöisyys, ajankohtaisuus, innovatiivisuus - Tietoperusta ja tietolähteiden käyttö: käsitteet on määritelty selkeästi; lähteet ovat ajankohtaisia ja monipuolisia ja niiden käyttö on asianmukaista; teoreettinen viitekehys on suhteutettu työn tavoitteisiin ja toteutustapaan - Kehittämistehtäväprosessin hallinta: työtapojen valintoja on perusteltu; työmenetelmien käyttö on hallittua; opiskelija on sitoutunut kehittämistehtäväprosessiin; yhteistyö työelämän kanssa - Kehittämistehtävän tuotokset/ tulokset: tavoitteiden mukaiset; hyödynnettävyys - Kehittämistehtävän kirjallinen tuotos: kirjoitusohjeiden mukaiset; kieli selkeää asiasuomea ja ammattilaiselle ymmmärrettävää; lähdeviitteet on merkitty tekstiin ja lähdeluettelo on laadittu johdonmukaisesti; raportin ulkoasu on ohjeiden mukainen, kuviot, taulukot ja kuvat on pyritty tekemään informatiivisiksi - Kehittämistehtävän esittäminen / julkaiseminen; esitys / julkaisu on toteutettu suunnitelman mukaisesti; esitys / julkaisu on selkeä ja siinä on johdonmukaisesti huomioitu työelämän tarpeet (not translated)
Finnish
09.01.2023 - 01.11.2023
21.11.2022 - 08.01.2023
Enrolment in Peppi http://peppi.lab.fi. If you need assistance, please contact the student office.
Faculty of Health Care and Social Services (LAB)
Sanna Imeläinen
- terveydenhoitajakoulutuksen ammatilliset opinnot
- opinnäytetyön toteutus (not translated)
Bachelor's Degree Programme in Public Health Nursing
Lappeenranta Campus
1-5
Kehittämistehtävä on terveydenhoitajaopiskelijan syventäviin opintoihin liittyvä työelämälähtöinen tehtävä, jota voi hyödyntää yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja työelämän kehittämiseen. Opiskelija perehtyy työelämän tarpeisiin ja aiheeseen liittyvään näyttöön perustuvan hoitotyön teoriatietoon. Kehittämistehtäväprosessi sisältää ohjatusti suunnittelun, toteutuksen ja arvioinnin. (not translated)
Kehittämistehtävä on opiskelijalle 4. lukuvuoden syventäviin opintoihin liittyvä työelämälähtöinen tehtävä. Se voi liittyä esim. opinnäytetyön aiheeseen ja toteutus käytännönläheisenä työelämän kehittämisenä. Kehittämistehtävä voi suuntautua myös yksilölliseen urakehitykseen liittyvänä toteutuksena. Opiskelu on työelämäläheistä ja toteutuu työelämäyhteistyössä yksilöllisesti sovitun aikataulun mukaisesti lukuvuoden 2023 aikana. (not translated)
Kehittämistehtävät toteutetaan yhteistyössä erilaisissa työympäristöissä ja monitoimijaisissa verkostoissa. (not translated)
Opintojakson 5 op = 135 h opiskelijan työtä kertyy työelämäkontaktoinnista, suunnitelman laatimisesta, toteutuksesta ja sen arvioinnista. (not translated)
- työn kehittämiseen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen liittyvät prosessit ja menetelmät - näyttöön perustuva tieto ja vaikuttavat menetelmät - digitalisaatio sosiaali- ja terveydenhuollossa - viestintä ja vuorovaikutus työelämäyhteistyössä - kestävyys, vastuullisuus ja eettisyys sosiaali- ja terveydenhuollossa - TKI toiminta (not translated)
Kehittämistehtävä on ohjattu ja tuettu työelämälähtöinen prosessi. Tavoitteena on hyväksytty suoritus, joka arvioidaan kriteerien mukaisesti arviointiasteikolla 1–5. (not translated)
Osaaminen, tiedot ja taidot ovat puutteellisia kehittämistehtävän osalta. Työtapojen valintojen perustelu ja työmenetelmien käyttö ei ole hallittua. Tietoperustan ja käsitteiden määrittely on vaillinaista ja tietolähteiden käytössä ja hallinnassa on puutteita. Kehittämistehtävälle ei ole selkeästi määriteltyä teoreettista viitekehystä. Kehittämistehtävän prosessi tai tuotos ei vastaa suunnitelmaa ja on viimeistelemätön. (not translated)
Keskeisen osaamisen, tietojen ja taitojen soveltaminen on hyvää. Kehittämistehtävä on työelämälähtöinen ja ajankohtainen kokonaisuus. Työtapojen valintoja on perusteltu ja työmenetelmien käyttö on hallittua ja sujuvaa. Tietoperusta ja käsitteet on määritelty, tietolähteiden käyttö on sujuvaa, lähteet ovat ajankohtaisia ja niiden käyttö on asianmukaista. Teoreettinen viitekehys on suhteutettu ja rajattu työn tavoitteisiin ja toteutustapaan. Kehittämistehtävän suunnitelmallisuus ja sovellettavuus näkyvät sekä prosessissa että tuotoksessa. (not translated)
Keskeisen osaamisen, tietojen ja taitojen soveltaminen on erinomaista. Kehittämistehtävä on työelämälähtöinen, ajankohtainen ja innovatiivinen kokonaisuus. Kehittämistehtävässä näkyy ammatillisuus, vastuullisuus, kestävyys, kriittinen ote ja tulevaisuusorientoituneisuus. Työtapojen valintoja on perusteltu monipuolisesti ja työmenetelmien käyttö on erittäin hallittua ja sujuvaa. Tietoperusta ja tietolähteiden käyttö on erinomaista, käsitteet on määritelty selkeästi, lähteet ovat ajankohtaisia ja niiden käyttö on asianmukaista sekä monipuolista. Teoreettinen viitekehys on sovellettu työn tavoitteisiin ja toteutustapaan. Kehittämistehtävä on viimeistelty, huolellisuus näkyy sekä prosessissa että tuotoksessa. (not translated)