Pekka Mytty
Pekka Mytty
Alan kirjallisuus ja oppimateriaali Moodlessa. Sopivaa materiaalia löytyy esimerkiksi seuraavista kirjoista: 1. Pentikäinen Markku; Ensiaskeleet esimiehenä, Helsinki 2009 2. Vanhala, Laukkanen & Koskinen: Liiketoiminta ja johtaminen, 3. painos, Keuruu 2002 3. Riitta Hyppänen: Esimiesosaaminen, 2014 4. Viitala, Jylhä: Johtaminen: keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit; Helsinki: Edita 2019
Johtaminen on laaja ja monitahoinen kenttä, jossa kirjaviisaudella on vaikea saavuttaa hyviä tuloksia. Oikeampi tapa on perehtyä johtamisen kysymyksiin tekemällä harjoituksia, tutkielmia ja havainnointeja. Kurssin opetusjärjestelyt mahdollistavat monimuotoisen opiskelun: työskentely koostuu luennoista, harjoituksista, ryhmätöistä,itsenäisestä tiedonhausta, esimiestyössä toimivien ihmisten haastatteluista ja seminaarityöstä, jolloin kurssin suorittaminen ei edellytä tenttimistä. Toisena vaihtoehtona on suorittaa kirjatentti, joka ohjeistetaan kurssin alussa. Soveltuvin osin käytetään ongelmaperustaista oppimismenetelmää (PBL). 1) Monimuotoisen opiskelun työskentely koostuu luennoista, harjoituksista, ryhmätöistä, itsenäisestä tiedonhausta, käytännön johtamiseen liittyvästä havainnoinnista, ongelmalähtöiseen oppimiseen liittyvistä PBL-tutoriaaleista. Vaihtoehdossa 1 kurssin suorittaminen ei sisällä tenttimistä. 2) Toisena vaihtoehtona on suorittaa kirjatentti ja tehdä kaksi harjoitustyötä ensimmäisillä luentokerroilla esiteltävällä tavalla..
1) Monimuotoisen opiskelun työskentely koostuu luennoista, harjoituksista, ryhmätöistä, itsenäisestä tiedonhausta, käytännön johtamiseen liittyvästä havainnoinnista, ongelmalähtöiseen oppimiseen liittyvistä PBL-tutoriaaleista. Vaihtoehdossa 1 kurssin suorittaminen ei sisällä tenttimistä. 2) Toisena vaihtoehtona on suorittaa kirjatentti ja tehdä kaksi harjoitustyötä ensimmäisillä luentokerroilla esiteltävällä tavalla..
Finnish
12.09.2022 - 13.11.2022
01.07.2022 - 04.09.2022
Enrolment in Peppi http://peppi.lab.fi. If you need assistance, please contact the student office.
Faculty of Technology (LAB)
Pekka Mytty
Vaihtoehdossa1 kuuluvat luennot, PBL-tutoriaalit ja luennoilla sovittavat harjoitukset.PBL-menetelmällä toteutettuun osuuteen on läsnäolovelvoite ja jokainen pienryhmän jäsen tekee tästä osuudesta 10 – 15 sivun raportin. Ryhmät esittelevät tuloksensa muille ryhmille opintojakson loppupuolelle sijoittuvissa seminaareissa.
Vaihtoehdossa 2 ei ole läsnäolopakkoa, vaan opintojakson voi suorittaa tulemalla tenttiin ja tekemällä ensimmäisellä luentokerralla sovittavalla tavalla itsenäiset raportit.Tentissä on 4 esseekysymystä.
Opiskelijan tulee tehdä valinta ja päätös vaihtoehdon 1 ja 2 kaksi välillä viimeistään 25.9.2022 mennessä.
Bachelor's Degree Programme in Civil and Construction Engineering, Construction Engineering, Bachelor's Degree Programme in Civil and Construction Engineering, Civil Engineering
Lappeenranta Campus
1-5
Tutkintosäännön mukaan, sovi erikseen opettajan kanssa.
Lähiopetus, Moodle, Zoom
Yksi opintopiste vastaa noin 27 tunnin työtä. Kurssin kokonaistyömäärä n. 81 tuntia.
Toteutuksen lähtökohtana ovat missio, visio, strategia ja tavoitteet, jotka ovat oleellinen osa yrityksen toiminnan sisältöä. Kurssilla käsitellään sitä, miten ihmisten toiminta yrityksessä organisoidaan, jotta strategia ja tavoitteet voidaan saavuttaa. Siihen liittyviä asioita ovat mm. prosessit, organisaatiorakenteet, johtamisjärjestelmät ja verkostoituminen. Asioiden johtamisen (management) ohella opintojaksolla tarkastellaan myös ihmisten johtamisen alueita. Niillä varmistetaan, että yrityksen toimintaa on toteuttamassa ja kehittämässä riittävä, osaava ja motivoitunut henkilöstö. Kurssilla käsiteltäviä asioita ovat mm. johtajuus, itsensä johtaminen, vuorovaikutus, viestintä, organisaation osaamisen kehittäminen ja organisaatiokulttuuri. Eri teemojen osalta pohditaan myös sitä, miten niihin heijastuvat erilaiset tilanteet yrityksen toiminnassa.
Opiskelija osaa - käyttää yksittäisiä ammattikäsitteitä ja osoittaa perehtyneisyytensä alan tietoperustaan - kuvata toimintaan liittyviä lähtökohtia, tarpeita ja perusteita (not translated)
Opiskelija osaa - käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä johdonmukaisesti - selvittää ja perustella toimintaan liittyviä lähtökohtia, tarpeita ja perusteita. (not translated)
Opiskelija osaa - käyttää ammattikäsitteitä asiantuntevasti - vertailla perustellen toimintaan liittyviä eri ratkaisuvaihtoehtoja (not translated)