Siirry suoraan sisältöön

Hitsaus- ja levytyötekniikka (3 op)

Toteutuksen tunnus: AT00BV44-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.07.2021 - 05.09.2021

Ajoitus

30.08.2021 - 17.12.2021

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Teknologia (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Konetekniikan koulutus

Opettaja

  • Eero Scherman

Opetusryhmät

  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Harjoitukset 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • TLPRKONE20S
    Konetekniikan koulutus 20S Lappeenranta

Pienryhmät

  • Luennot 1
  • Harjoitukset 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- hitsauksen ja levytyön peruskäsitteet
- hallita hitsauksen ja levytyön laadunvalvontamenetelmiä
- hitsauksen ja levytyön käytännön perusmenetelmät

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Luennot ja laboratorioharjoitukset

Ajoitus ja läsnäolo

Syksy 2021

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali:
Opintojaksolla jaettava materiaali

Suositeltava kirjallisuus:
Lepola, P. & Ylikangas, R. 2016. Hitsaustekniikka ja teräsrakenteet. Helsinki: Sanoma Pro Oy.

Sisältö

- Hitsauksen ja levytöiden peruskäsitteet ja terminologia
- Perusteet metalliteollisuden käyttämistä erilaisista hitsausprosesseista
- Hitsaavan teollisuuden laadunvalvontamenetelmät
- Hitsauksen mekanisointi ja automatisointi

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Valmistusmenetelmien perusteet

Arviointimenetelmät

Hyväksytysti suoritetut välikokeet tai tentti
Hyväksytysti suoritetut laboratoriotyöt

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole suorittanut opintojakson välikokeita, tenttiä tai laboratoriotöitä hyväksytysti.

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija tunnistaa hitsauksen peruskäsitteet ja tiedostaa hitsauksen laadunhallintamenetelmien tärkeyden prosessin lopputulokseeen. Opiskelija osallistuu laboratoriotöiden suorittamiseen.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa hitsauksen peruskäsitteet, hitsausprosessit ja laadunhallintamenetelmät. Opiskelija osallistuu aktiivisesti laboratoriotöiden suorittamiseen.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija hallitsee hitsauksen peruskäsitteet, hitsausprosesssit ja laadunhallintamenetelmät ja osaa soveltaa oppimaansa laboratorioharjoituksissa.