Siirry suoraan sisältöön

Digitaalinen kuva ja kuvankäsittely (5 op)

Toteutuksen tunnus: AM00BW02-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.07.2022 - 04.09.2022

Ajoitus

03.10.2022 - 16.12.2022

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Muotoiluinstituutti (LAB)

Toimipiste

Lahden kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Mediasisällön suunnittelun koulutus

Opettaja

  • Teemu Helo

Vastuuopettaja

Antti Heinonen

Opetusryhmät

  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • MLTIMES21S
    Mediasisällön suunnittelun koulutus 21S Lahti

Pienryhmät

  • Luennot 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- käyttää monipuolisesti kuvankäsittelyohjelmaa
- kertoa valokuvaan ja kuvankäsittelyyn liittyviä mahdollisuuksia ja rajoituksia
- hyödyntää icc-profiileihin pohjautuvaa värihallintaa kuvatuotannossa
- hyödyntää kuvankäsittelyä sisällöllisin ja ilmaisullisin tavoittein.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Opetus toteutetaan etäopetuksena, opiskelu voi tapahtua joko oppilaitoksen tiloissa tai omalla koneella. Oppilaitoksella käytössä on tehokkaat koneet ja tarvittavat ohjelmistot. Oppilaitoksella tapahtuvaa opiskelua varten opiskelijalla tulee olla kuulokkeet.
Jos opiskelija opiskelee etänä, tarvitsee hänellä olla tarkoitukseen soveltuvat laitteistot ja ohjelmistot. (Adobe Photoshop) Kannettavan tietokoneen trackpadilla opiskelu ei onnistu vaan opiskelija tarvitsee joko hiiren tai piirtoalustan. Piirtoalusta on pidemmän päälle suositeltava hankinta ja niihin luodaan katsaus jakson alussa.
Opetusmenetelminä luennot, demot, harjoitukset, tentti.

Ajoitus ja läsnäolo

Jakso edellyttää osallistumista opetukseen. Asiaa tulee joka päivä paljon, joten poissaolot eivät ole suositeltavia. Jaksoa ei voi suorittaa itsenäisesti etäopiskeluna. Opintojaksoon liittyvät tehtävät ja tentti tulee suorittaa annettujen aikataulujen puitteissa. Opiskelijan tulee osallistua kuvalliseen jaksotehtävään liittyvään keskustelutilaisuuksiin.

Uusintamahdollisuudet

Opintojaksoon sisältyy tentti, jonka ajakohta ilmoitetaan opintojakson alussa. Mikäli opiskelija ei pääse osallistumaan tenttiin varsinaisena tenttipäivänä, tentin voi suorittaa erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

Sisältö

Opintojaksolla opitaan hyödyntämään monipuolisesti Photoshop-kuvankäsittelyohjelman ominaisuuksia 3D-ominaisuuksia lukuunottamatta. Ohjelman käytön lisäksi jaksolla opitaan kuvankäsittelyyn ja digitaaliseen kuvaan liittyviä käsitteitä ja termistöä. Jaksoon sisältyy kuvallinen jaksotehtävä sekä tentti.

Arviointimenetelmät

Opintojaksolla toteutetaan kuvallinen jaksotehtävä, joka arvioidaan asteikolle 0-5. (0=hylätty, arvosanat 1-5) Opintojaksoon sisältyy myös tentti, joka arvioidaan asteikolla 0-5. (0=hylätty, arvosanat 1-5)
Hyväksytty tenttisuoritus edellyttää vähintään arvosanaa yksi, mikä tarkoittaa vähintään 50% oikeita vastauksia. Puolet jakson kokonaisarvosanasta muodostuu jaksotehtävästä ja puolet tenttiarvosanasta. Osallistumisaktiivisuus kuten tehtävien tekeminen ajallaan ja osallistuminen keskusteluihin voi nostaa tai laskea arvosanaa enintään yhdellä numerolla. Opintojakson läpäisy edellyttää kaikkien opintojaksolla annettujen tehtävien suorittamista hyväksytysti.

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Hyväksytty suoritus (arvosanat 1-5) edellyttää hyväksyttyä tenttisuoritusta (vähintään arvosana 1) ja ohjeiden mukaan toteutettua kuvallista jaksotehtävää, josta arvosanaksi tulee vähintään 1.

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Hallitsee kuvankäsittelyn ja digitaalisen kuvan ammattikäsitteistöä ja termistöä ja osoittaa perehtyneisyytensä alan tietoperustaan. Osaa soveltaa opittuja tekniikoita / työtapoja ja malleja / prosesseja kuvallisen jaksotehtävän toteutuksessa.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Osaa käyttää keskeistä kuvanäsittelyn ja digitaalisen kuvan ammattikäsitteistöä ja termistöä johdonmukaisesti. Osaa soveltaa monipuolisesti opittuja tekniikoita / työtapoja ja malleja / prosesseja ja tuottaa niitä hyödyntäen kiinnostavan kuvallisen työn

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Osaa käyttää keskeistä kuvanäsittelyn ja digitaalisen kuvan ammattikäsitteistöä ja termistöä monipuolisesti ja asiantuntevasti. Osaa valita toimintaan soveltuvia tekniikoita / työtapoja ja malleja / prosesseja ja perustella valintansa sekä tuottaa oppimiensa tekniikoiden ja työtapojen avulla erityisen taidokkaan ja kiinnostavan kuvallisen työn.