Siirry suoraan sisältöön

Drinks and Coctails (3 op)

Toteutuksen tunnus: AL00CC16-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

19.11.2021 - 09.01.2022

Ajoitus

07.03.2022 - 08.05.2022

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

15 - 20

Koulutus

  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus

Opettaja

  • Marja Antikainen

Opetusryhmät

  • Info 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • HOTRA19R
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus S19, ravintolan liikkeenjohto, Lappeenranta
  • HOTRA19H
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus S19, hotellin liikkeenjohto, Lappeenranta
  • LLPRHOTRA20S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta

Pienryhmät

  • Info 1
  • Luennot 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- varustaa baarin asianmukaisilla laitteilla ja koneilla
- hankkia ja varastoida baarissa tarvittavia alkoholijuomia ja muita raaka-aineita
- valmistaa ja tarjoilla erilaisia juomasekoituksia erilaisiin tilanteisiin
- hinnoitella juomasekoituksia
- suunnitella drinkkilistan

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Kontaktiopetus
Opetuskielet suomi ja englanti
Luennot
Käytännön työsketely

Ajoitus ja läsnäolo

Viikot 10-18
Minimiläsnäolovaatimus 50 %, jotta voi saada arvosanan. Poissaoloa ei voi korvata lisätehtävillä tai -tentillä.
Oppitunnit pidetään baariluokassa A1137.
Tehtävät tehdään pääasiassa oppituntien ulkopuolisena aikana.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Moodlessa

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei

Työelämäyhteistyö

Ehkä

Uusintamahdollisuudet

Sovitaan opettajan kanssa, mikäli tgarpeen

Oppimisympäristö

Baariluokka

Sisältö

Baarin toiminnot, koneet, laitteet ja tarvikkeet.
Erityyppiset juomasekoitukset
Klassikkodrinkit
Juomaseskoitusten valmisteminen
Drinkkilistan suunnittelu
Drinkkitrendit
Drinkkien hinnoittelu ja markkinointi

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Seuraavat opinnot on oltava suoritettuna, jotta voi tulla valituksi opintojaksolle:
Ravintolatoiminta (HOTRA19) TAI
Palvelukokemusta luomassa (LLPRHOTRA20S).

Maksimiopiskelijamäärä 20. Opiskelijat hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä. Etusijalla HOTRA19R ja LLPRHOTRA20S ravintolasuuntautumisen valinneet, pisimmälle edistyneet opiskelijat.

Minimiläsnäolovaatimus 50 %, jotta voi saada arvosanan. Poissaoloa ei voi korvata lisätehtävillä tai -tentillä.

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Hylätty tenttisuoritus
Drinkkilistan suunnittelutehtävän suorittamatta jättäminen
Läsnäolo jää alle 50 %

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Osallistuminen 90 % tai enemmän
Tehtävien suorittaminen erinomaisesti
Tenttisuoritus erinomainen