•   Producing Service Experience AL00CB09-3006 16.01.2023-15.05.2023  10 credits  (LLTIMATLI22S) +-
    Name of lecturer(s)

    Kirsi Kallioniemi

    Learning material and recommended literature

    Opintojaksolla opettajien osoittama materiaali. (not translated)

    Implementation and methods of teaching

    Opintojakson osaamistavoitteet Opiskelija osaa - kuvata toimintokohtaisesti liiketoiminta- ja palvelukonseptin sekä sen keskeiset ominaispiirteet - muodostaa kokonaiskuvan matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä - toimia matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan yrityksen henkilöstölle ominaisissa operatiivisissa työ- ja palvelutehtävissä myynnillisenä ja vastuullisena asiakaspalvelijana alan turvallisuus- ja laatustandardeja noudattaen - kuvata matkailu-, majoitus- ja ravitsemisliiketoiminnan ydintoiminnot - hahmottaa alan ajankohtaisia kysymyksiä ja kehityssuuntia sekä alan kansantaloudellisen merkityksen - mallintaa matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaa / palveluja asiakkaan näkökulmasta - arvioida omaa oppimistaan, vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan Opintojakso muodostuu kahdesta toisiaan täydentävästä osasta; teoriaopetuksesta ( 5 op) ja työskentelystä tapahtuma-alalla, messukäynnistä ja webinaareista x 2 (5 op). Opintojaksolla on luentoja (lähiopetuksessa ja verkon kautta toteutettuna), asiantuntijavierailuja, itsenäistä opiskelua ja ryhmässä työstettäviä tehtäviä sekä työskentelyä tapahtuma-alalla. Opintojaksolla opiskelija pääsee suunnittelemaan ja kokemaan palvelun tuottamista teoriassa ja käytännössä. Tänä vuonna opintojakson oppimisympäristönä on Salpausselän kisat, jossa opiskelijat työskentelevät noin 10 päivää. Kisoilla työskenneltävä ajanjakso on 20.3. - 29.3.2023. (not translated)

    Assessment methods and criteria

    Arviointimenetelmät: - opettajien arviointi - itse- ja vertaisarviointi Arvioinnin perusteet: A) Tiedollinen ja tiedonhankintaosaaminen B) Taidollinen osaaminen oman alan ongelmanratkaisuun liittyen C) Vastuullisuus ja ryhmäosaaminen sekä sitoutuminen Vaatimukset: - Aktiivinen osallistuminen opetukseen - Ryhmätyötehtävät ja harjoitukset tunneilla ja osin myös tuntien välillä - Itsenäinen työskentely - Itsearviointi - Työskentely Salpauselän kisoissa (not translated)

    Language of instruction

    Finnish

    Timing

    16.01.2023 - 15.05.2023

    Enrollment date

    21.11.2022 - 08.01.2023

    Enrolment in Peppi http://peppi.lab.fi. If you need assistance, please contact the student office.

    Group(s)
    • LLTIMATLI22S
    Unit, in charge

    Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

    Small group(s)
    • Kenttä 1 (Size: 0.
    • Opintokäynti/ekskursio 1 (Size: 0.
    • Seminaari 1 (Size: 0.
    • Luennot 1 (Size: 0.
    • Luennot 1 (Size: 0.
    • Verkkoluento (Size: 0.
    • Harjoitukset (Size: 0.
    Teacher(s)

    Kirsi Kallioniemi, Sami Heikkinen, Lotta Toivonen, Hanna Karhinen

    Additional information for students: previous knowledge etc.

    Edeltävänä osaamisena hyväksytysti suoritettu Palvelukokemusta luomassa opintojakso. (not translated)

    Degree Programme(s)

    Bachelor's Degree Programme in Hospitality Management, Tourism and Event Management

    Unit location

    Lahti Campus

    Assessment methods

    1-5

    Alternative completion methods

    Ei vaihtoehtoisia toteutustapoja. (not translated)

    Practical training and working life co-operation

    Opintojakson teoriaosuudessa perehdytään asiakaskokemukseen ja palveluun sekä luodaan Desing Sprit Week aikana uusia palveluja kisaorganisaatiolle. Uusista palveluista laaditaan kisaorganisaatiolle raportit. Restonomiopintojen ensimmäiseen opiskeluvuoteen kuuluu yksi pakollinen käytännön yritysjakso, mikä tänä vuonna toteutetaan yhdessä Salpauselän kisojen kanssa. Ko. jaksolla pääset tutustumaan tapahtumaan ja sen järjestämiseen ja tekemään niissä alalle ominaisia työtehtäviä - oppimaan käytännössä. Tapahtumassa luot kontakteja ja verkostoidut eri toimijoiden kanssa. Vuosittain vaihtuvassa oppimisympäristössä opiskelija valitsee yritysjaksolle joko majoitus-, ravintola-, matkailuyrityksen - tai tapahtumalan. Keväällä 2023 Salpausselän kisat toimii oppimisympäristönä. Työtehtävien puitteissa tulet oppimaan käytännössä opintojaksoihin kuuluvia tehtäviä ja niihin liittyvää taidollista osaamista. Opit myös vastuun kantamista ja ryhmässä työskentelyä. Yritysjakson kokonaiskuormittavuus on 4 op eli 108 tuntia opiskelijan työtä raportointeineen. Yritysjaksoon kuuluu työskeskentely Salpausselän kisoissa, omatoiminen käynti Helsingissä matkamessuilla 20. - 22.1.2023 ja kahden Webinaarin kuunteleminen. Yrityksen osoittamien töiden lisäksi on tärkeätä, että pääset havainnoimaan ja soveltamaan käytännössä opintojaksoilla oppimiasi asioita. Yritysjakson päätteeksi peilaat reportissa yrityksessä oppimaasi ja reflektoit oman ammattitaitosi vahvistumista. Opintojakson päättyessä pidetään "päätöseminaari", jossa pohditaan alan yritysten toimintaa sekä millaista oppimista on kevään aikana tapahtunut. (not translated)

    Dates for exams and retakes

    Ei vaihtoehtoisia suoritustapoja. (not translated)

    Timing and attendance

    Opiskelija osallistuu aktiivisesti teoriaopetukseen ja tekee annetut tehtävät. Lisäksi opiskelija työskentelee noin 80 tuntia tapahtumassa (Salpausselän kisat) maaliskuussa 2023. Opiskelija osallistuu Desing Sprint Week 40 h viikolla 16. (not translated)

    Learning environment

    Oppimisympäristöinä ovat kampusympäristö, verkkoympäristö ja alan yritykset ja/tai tapahtumat. (not translated)

    Students use of time and workload

    Opintojakson laajuus 10 op, 270 h. Kuormittavuus teoria opetuksen osuus ja tehtävät, 5 op, 135 h. Luentojen osuus noin 80 h. Design Sprint toteutetaan intensiivisesti ajalla 17.4. - 21.4.2023, osittain verkossa ja lähitoteutuksessa klo 9-16 verkossa,(30 h). Yritysjakson osuus 5 op, 135 h: työskentelyä alan yrityksessä/tapahtumassa 80 h ja tehtävät sekä käynti Matkamessuilla ja osallistuminen kahteen ajankohtaiseen webinaarin.Työskentely Salpausselän kisoissa ajoittuu välille 20.3. - 29.3.2023 väliselle ajalle. (not translated)

    Assessment criteria
    Assessment criteria - level 1

    Arviointikehikkoon perustuen: Opiskelija osaa etsiä omaa alaa koskevaa tietoa. Opiskelija osaa soveltaa tietoa toimintaympäristöstä. Opiskelija osaa tunnistaa oman alan tietoa rajatuista teemoista. Opiskelija on tehnyt vaaditut tehtävät hyväksytysti. (not translated)

    Assessment criteria - level 3

    Arviointikehikkoon perustuen (tason 1 lisäksi): Opiskelija osaa perustella oman alan toimintaympäristönmuutoksia tiedon avulla. Opiskelija osaa perustella ja arvioida eri menetelmien ja käytäntöjen soveltuvuutta eri tilanteissa. Opiskelija osaa tuottaa tietoa omaan alaan liittyen. (not translated)

    Assessment criteria - level 5

    Aviointikehikkoon perustuen (tasojen 1 ja 3 lisäksi): Opiskelija osaa arvioida kriittisesti tietolähteiden soveltuvuutta eri tilanteissa . Opiskelija osaa kriittisesti reflektoida menetelmien ja työkalujen toimivuutta eri tilanteissa. Opiskelija osaa tuottaa, jäsentää ja kriittisesti arvioida tietoa oman alan toimintaympäristöstä. Opiskelija osaa soveltaa menetelmiä ja tietoa toimintaympäristöstä itsenäisesti, kekseliäästi ja ammattimaisesti. (not translated)