•   Creating a Service Experience AL00CB08-3005 29.08.2022-15.12.2022  10 credits  (LLTIMATLI22S) +-
    Name of lecturer(s)

    Kirsi Kallioniemi

    Learning material and recommended literature

    Opintojakson Moodle oppimisympäristön materiaali ja opettajan osoittama muu materiaali. (not translated)

    Implementation and methods of teaching

    Opintojakson osaamistavoitteet Opiskelija osaa -hahmottaa matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan kokonaisuutena -kuvata alan eri toimintojen ja sisältöjen merkityksen asiakkaan kokemuksessa -osaa mallintaa asiakkaan kokemuksen -arvioida ja kehittää omaa palveluosaamistaan alalle ominaisissa tilanteissa -toimia tuloksellisesti osana asiakaslähtöistä palvelukokonaisuutta sen eri vaiheissa -selittää alalle ominaisia työtehtäviä ja toimintoja koskevat lait ja asetukset ja turvallisuuden merkityksen alalla. Opintojakso käynnistää alan opinnot. Opintojaksolla perehdytään matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalaan sekä ohjelmapalveluihin ja tapahtumiin eri näkökulmista. Opintojakso toteutetaan lähiopetuksessa ja verkossa. Opintojaksolla opiskelijat tekevät kaksi alaan liittyvää oppimistehtävää ryhmissä. Toinen liittyy oppimistehtävä liittyy matkailuun ja toinen hitelli- ja ravintola-alaan. Lisäksi opiskelijat suorittavat ns. pikkutehtäviä tuntien puitteissa ja täydentävät niitä omalla ajallaan. (not translated)

    Assessment methods and criteria

    Opintojaksolla ryhmässä oppimistehtävien 1. matkailusta ja 2. hotelli- ja ravintola-alan (2 kpl) arviointi asteikolla 1-5. Lisäksi opintojakson suoritus edellyttää: Alkoholipassin suorittaminen hyväksytysti Opintojaksoon liittyvien muiden tehtävien (pikkutehtävien) hyväksyttyä suoritusta. (not translated)

    Language of instruction

    Finnish

    Timing

    29.08.2022 - 15.12.2022

    Enrollment date

    01.07.2022 - 04.09.2022

    Enrolment in Peppi http://peppi.lab.fi. If you need assistance, please contact the student office.

    Group(s)
    • LLTIMATLI22S
    Seats

    0 - 45

    Unit, in charge

    Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

    Small group(s)
    • Luennot 1 (Size: 0.
    • Verkkoluento 1 (Size: 0.
    • Tentti 1 (Size: 0.
    Teacher(s)

    Kirsi Kallioniemi, Lari-Pekka Ruotsi, Ilkka Lehtola, Marja Antikainen, Hanna Karhinen

    Additional information for students: previous knowledge etc.

    Opintojaksolle ei ole edeltävää osaamista. (not translated)

    Degree Programme(s)

    Bachelor's Degree Programme in Hospitality Management, Tourism and Event Management

    Unit location

    Lahti Campus

    R&D proportion

    3 credits

    Assessment methods

    1-5

    Alternative completion methods

    Ei valinnaisia suoritustapoja. (not translated)

    Practical training and working life co-operation

    Opintojaksolla tutustutaan ja vieraillaan mahdollisuuksien mukaan alan yrityksissä. (not translated)

    Timing and attendance

    Opintojakson toteutus 29.8. - 31.12.2022. Lähiopetukseen osallistuminen auttaa opintojakson suorittamista. Opintojakson lähiopetusta ei nauhoiteta. (not translated)

    Learning environment

    Opintojaksolla lähiopetusta, verkkoluentoja, webinaareja sekä itsenäistä työskentelyä ja ryhmässä työskentelyä. (not translated)

    Students use of time and workload

    Opintojakson 10 op on opiskelijan työtä 270 h. Opintojaksolla on lähiopetusta, verkko-opetusta tai webinaareja, vierailuja yhteensä 170 h. Opiskelijan itsenäistä tai ryhmässä työskentelyä opintojaksolla on 100 h. Itsenäiseen opiskeluun kuuluu mm. opintojakson materiaaleihin tutustuminen, valmistautuminen alkoholipassin tenttiin ja muut tiedonhaku. (not translated)

    Contents

    Opintojakso antaa kokonaiskuvan vieraanvaraisuusalasta: matkailusta-, majoituksesta-, ravintolasta- sekä ohjelmapalveluista ja tapahtumista. Opiskelija perehtyy asiakaspalveluun ja asiakkuuksiin sekä alan toimintaympäristöihin ja organisoitumiseen. Opiskelija suorittaa tai päivittää alkoholipassin. (not translated)

    Assessment criteria
    Failed (0)

    Hylätty (0) Oppimistehtävät eivät ole tavoitteiden mukaisia ja raportissa ei tule esiin ohjeen mukaisia sisältöjä. Raportista ei käy ilmi matkailu-, ravintola- ja majoitusalan, ohjelmapalvelualan tai tapahtuma-alan yritysten toimintaympäristö, asiakkaat ja markkinatilannetta. Tuntien pikkutehtävät arvioidaan hyväksytty/hylätty. (not translated)

    Assessment criteria - level 1

    Tyydyttävä (2, 1): Oppimistehtävissä on noudatettu osittain ja vain vähän annettuja ohjeita. Raporttien sisältö vastaa osittain ja vain vähän annettuja ohjeita. Raporttien sisällöstä käy ilmi osittain ja vain vähän matkailu-, ravintola- ja majoitusalan, ohjelmapalvelualan tai tapahtuma-alan yritysten toimintaympäristö, asiakkaat ja markkinatilannetta. Tuntien pikkutehtävät arvioidaan hyväksytty/hylätty. (not translated)

    Assessment criteria - level 3

    Hyvä (4,3): Oppimistehtävässä on noudatettu osittain annettuja ohjeita ja raporttien sisällöt ovat osittain annettujen ohjeiden mukainen. Raporttien sisällöstä käy ilmi osittain matkailu-, ravintola- ja majoitusalan, ohjelmapalvelualan tai tapahtuma-alan yritysten toimintaympäristö, asiakkaat ja markkinatilannetta. Tuntien pikkutehtävät arvioidaan hyväksytty/hylätty. (not translated)

    Assessment criteria - level 5

    Kiitettävä (5): Oppimistehtävässä on noudatettu annettuja ohjeita ja raporttien sisältö on annettujen ohjeiden mukainen. Raporttien sisällöstä käy ilmi matkailu-, ravintola- ja majoitusalan, ohjelmapalvelualan tai tapahtuma-alan yritysten toimintaympäristö, asiakkaat ja markkinatilanne. Tuntien pikkutehtävät arvioidaan hyväksytty/hylätty. (not translated)