Jaakko Monto
Jaakko Monto
Kurssikirjat: Magee, D. & Manske, R. 2021 tai 2014: Orthopedic Physical Assessment. 7.th ed. Saunders. Canada Kauranen, K. 2021-2017: Fysioterapeutin käsikirja. SanomaPro Suositeltava kirjallisuus Luomajoki, H. 2018. Liikkeen ja liikekontrollinhäiriöt - Testit ja harjoitteet selän, niskan, olkapään sekä alaraajan toiminnallisiin ongelmiin. VK-Kustannus Nordström J. 2019. TULE-ammattilaisen taskuatlas. Neumann D. 2016. Kinesiology of the Musculoskeletal System 3rd Edition. Foundations for Rehabilitation. Elsevier. Moodlen verkkomateriaali. (not translated)
Kontaktiopetus verkossa ja kampuksella, verkkotyöskentely itsenäisesti ja ryhmissä. Harjoitukset kontaktitunneilla sekä yksilö- ja ryhmätehtävät. Lähiopetuksessa korostuu tuki- ja liikuntaelimistön tutkiminen, manuaalinen terapia ja harjoittelu. Opintojaksolla edellytetään aktiivista itsenäistä opiskelua ja harjoitustunneille valmistautumista opintojakson kirjallisuuden tuella (Magee & Kauranen) ja moodlen materiaalien avulla. Opettajina Jaakko Monto ja Sanna Kangas (not translated)
Osallistuminen lähiopetukseen. Artikkelireferaatti, arviointi 1-5. Verkkotentit 2 kpl, arviointi 1-5. Osaamisen näyttö, arviointi 1-5. Verkkotehtävät hyväksytysti suoritettu. (not translated)
Finnish
15.08.2022 - 14.12.2022
01.07.2022 - 04.09.2022
Enrolment in Peppi http://peppi.lab.fi. If you need assistance, please contact the student office.
Faculty of Health Care and Social Services (LAB)
Jaakko Monto, Sanna Kangas
- Tuki- ja liikuntaelimistön anatomia ja palpaatio
- Pehmytkudosten arviointi ja manuaalinen käsittely
- Mobilisoinnin ja stabiloinnin perusteet
- Liikkumisen edistäminen ja ohjaustaidot (not translated)
Bachelor's Degree Programme in Physiotherapy
Lahti Campus
1-5
Vastaava tietotaito AHOToitavissa muista korkeakouluopinnoista. Sovittava erikseen vastuuopettajan kanssa. (not translated)
Mahdollinen yhteistyö paikallisen urheiluseuran tai hankkeiden kautta. Varmistuu myöhemmin. (not translated)
Niska-yläraaja verkkotentti aukeaa aiheiden käsittelemisten jälkeen. Selkä-alaraaja verkkotentti aukeaa aiheiden käsittelemisten jälkeen. Osaamisen näyttö joulukuussa 2022 (not translated)
vkot 33-50 Läsnäolo lähitunneilla 100 % (not translated)
Verkko- ja lähiopetus harjoitusluokassa. (not translated)
7 x 27 h = 189h (not translated)
- Tavallisimpien tule-toimintahäiriöiden tutkiminen ja kinesiologian ymmärtäminen (kaularanka, hartiarengas, kyynärpää, ranne, käsi, rintakehä, lantiokori, lonkka, polvi, nilkka ja jalkaterä) - Toimintahäiriön kehittyminen, toiminnallinen anatomia ja kliininen päättely - Toimintakykyä tukevan fysioterapian suunnittelu ja toteutus - Harjoittelun lainalaisuuksien soveltaminen kudosten tila huomioiden. Itsehoidon ohjaus. - Tule-sairaudet - Tule hoitoketjun toteutuminen ja jatkohoidon järjestäminen (not translated)
Ei saavuta tason 1 arviointikriteereitä. (not translated)
Opiskelija osaa: - osaa luetella tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia ja toimintahäiriöitä - kuvailla ja havainnollistaa tuki- ja liikuntaelimistön tutkimiseen soveltuvia keinoja - hyödyntää kirjallisuutta ja artikkeleita tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiasta - suunnitella fysioterapian etenemisen ja terapeuttisen harjoitteluohjelman tuki- ja liikuntaelimistön toiminnanhäiriöihin (not translated)
Opiskelija osaa: -osaa selittää tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien ja toimintahäiriöiden merkityksen ja mekanismin oireiden ja sairauksien synnyssä - kuvailla ja havainnollistaa tuki- ja liikuntaelimistön tutkimiseensoveltuvia keinoja luotettavasti ja yhdistää ne asiakkaan toimintakykyyn - hyödyntää kirjallisuutta ja artikkeleita monipulisesti tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiasta - suunnitella ja arvioida fysioterapian etenemisen ja terapeuttisen harjoitteluohjelman tuki- ja liikuntaelimistön toiminnanhäiriöihin ICF-mallin mukaisesti (not translated)
Opiskelija osaa: -selittää tuki- ja liikuntaelimistön laaja-alaisesti sairauksien ja toimintahäiriöiden merkityksen ja mekanismin oireiden ja sairauksien synnyssä - kuvailla, havainnollistaa ja arvioida tuki- ja liikuntaelimistön tutkimiseen soveltuvia keinoja luotettavasti ja ymmärtää niiden merkityksen asiakkaan toimintakyvyn kannalta - tulkita ja vertailla artikkeleita tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiasta ja tehdä johtopäätöksiä sekä soveltaa tietoa kliinisessä työssä - suunnitella ja arvioida yksilöllisesti fysioterapian etenemisen, terapeuttisen harjoitteluohjelman ja itsehoidon tuki- ja liikuntaelimistön toiminnanhäiriöihin huomioiden laajasti asiakkaan toimintakyvyn ICF-mallin mukaisesti (not translated)