Päivi Ivanoff-Lahtela
Päivi Ivanoff-Lahtela
Opiskeluvälineet: BYOD Pakollinen materiaali: Storvik-Sydänmaa, S., Tervajärvi, L & Hammar A-M. 2019. Lapsen ja perheen hoitotyö. Helsinki. Sanoma Pro (tai uudemmat painokset tai muu Lasten ja nuorten hoitotyön kirja) Duodecin Oppiportti, Lastentaudit, soveltuvin osin: Suositeltava materiaali: Käypä hoito. 2019. Ruoka-allergia (lapset). Lasten kaltoinkohtelun tunnistaminen ja siihen puuttuminen. 2015. Hoitotyön suositus. Hoitotyön tutkimussäätiö. www.hotus.fi Opintojakson Moodlen materiaali (not translated)
Opetus verkko-opetuksena, harjoitukset, simulaatiot ja näyttö tapahtuvat lähiopetuksena.. Luentotyöskentely, oppimistehtävät, simulaatiot/harjoitukset pienryhmissä, pediatrian tentti ja valtakunnallinen YleSH osaamiskoe. (not translated)
Tiimeissä suoritettavat seminaaritehtävät arvioidaan asteikolla 1-5. Opintojakson arvosana muodostuu 100% seminaaritehtävistä. Oppimistehtävät arvioidaan hyväksytty/ hylätty. Simulaatio, harjoitukset ja näyttökoe arvioidaan hyväksytty/ hylätty. Pediatrian tentit arvioidaan hyväksytty/ hylätty. (not translated)
Finnish
26.02.2023 - 16.04.2023
21.11.2022 - 08.01.2023
Enrolment in Peppi http://peppi.lab.fi. If you need assistance, please contact the student office.
0 - 30
Faculty of Health Care and Social Services (LAB)
Päivi Ivanoff-Lahtela, Marjut Louhelainen, Veera Laiho, Johanna Eteläpää
Ammatillisen hoitotyön perusteet 20op
Turvallinen sisätauti-kirurginen hoitotyö 15op
Omahoitoa tukeva sisätauti-kirurginen hoitotyö 15op (not translated)
Bachelor's Degree Programme in Public Health Nursing
1-5
Valtakunnallinen YleSH näyttökoe Lasten ja nuorten hoitotyöstä. Lääketieteen osa-alueiden tentin suoritetaan opintojakson aikana. (not translated)
Läsnäolo seminaareissa, harjoituksissa, simulaatiossa ja näytössä 100%. Luento työskentely ja itsenäinen työskentely Seminaarit tiimityöskentelynä ja itsenäinen työskentely Oppimistehtävät, itsenäinen työskentely Simulatioon valmistava harjoitus/ simulaatio ja YleSH valtakunnallinen näyttökoe Lääketieteen opinnot 1op (27h) erillisellä Moodle -sivustolla itsenäistä työskentelyä. (not translated)
Luento- ja seminaarityöskentely verkossa. Simulaatioon valmistava harjoitus harjoitteluluokassa Simulaatio simulaatiotilassa Valtakunnallinen YleSH näyttökoe luokkatilassa Moodle-oppimisalusta (not translated)
Opintojakson laajuus 5op (135h) Lääketieteen opinnot itsenäisenä työskentelynä 27h Simulatioon valmistava tehtävä/ simulaatio ja valtakunnallinen YleSH näyttökoe ja itsenäinen työskentely 27h Luentotyöskentely ja itsenäinen työskentely 27h Seminaarien tiimityöskentely ja itsenäinen työskentely 27h Tehtävät, itsenäinen työskentely 27h Lähi/verkkotyöskentely 60h Itsenäinen työskentely 75h (not translated)
Hoitotyön menetelmät eri-ikäisten lasten hoidon suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa. Monimuotoisten perheiden hyvinvoinnin haasteiden tunnistaminen ja hyvinvoinnin edistäminen. Raskauden ja lapsivuodeajan eteneminen ja seuranta. Lääketieteen osa-alueet: lasten tavallisimmat infektiot, allergiat, lasten pitkäaikaissairaudet ja niiden erityispiirteet, lasten syöpäsairaudet, lasten yleiskirurgiaa (not translated)
Opiskelija ei ole hyväksytysti suorittanut opintojakson luentotyöskentelyä, oppimistehtäviä, simulaatioita/harjoituksia pienryhmissä, pediatrian tenttiä ja valtakunnallinen YleSH näyttökoetta. (not translated)
Opiskelija -etsii ja käyttää ajantasaista näyttöön perustuvaa ja tutkittua tietoa perehtyessään opintojakson sisältöihin - tulkitsee oikein lapsen voinnissa tapahtuvia muutoksia: tarkkailee lapsen vointia, tulkitsee havaintoja ja hoitaa lasta yhteistyössä perheen ja muiden ammattihenkilöiden kanssa - toteuttaa turvallista lääke- ja nestehoitoa yksittäisissä tilanteissa tehtäväksi annon mukaisesti - etsii yksittäiseen tilanteeseen näyttöön perustuvaa tietoa lapsen kivun tunnistamisesta ja hoidosta - etsii tietoa alaikäisen potilaan asemaa koskevasta lainsäädännöstä - etsii tietoa lapsen kaltoinkohtelun tunnistamisesta ja lapsen ja perheen kohtaamisesta - etsii ja käyttää näyttöön perustuvaa tietoa perheen ohjaamisesta ja tukemisesta lapsen sairastaessa - osoittaa perehtyneisyyttä lasten hoitotyön ammattieettisiin periaatteisiin - osaa luetella tyypillisimpien lastentautien oireet ja hoitolinjat - osaa luettella raskauden ja lapsivuodeajan etenemisen ja seurannan vaiheet (not translated)
Opiskelija - arvioi kriittisesti ajantasaista näyttöön perustuvaa ja tutkittua tietoa perehtyessään opintojakson sisältöihin - tulkitsee oikein lapsen voinnissa tapahtuvia muutoksia: tarkkailee lapsen vointia, tulkitsee havaintoja ja soveltaa ammatillista osaamista lapsen hoitamisessa yhteistyössä perheen ja muiden ammattihenkilöiden kanssa - toteuttaa turvallista lääke- ja nestehoitoa yksittäisissä tilanteissa tehtäväksi annon mukaisesti ja perustella toimintansa - etsii yksittäiseen tilanteeseen näyttöön perustuvaa tietoa ja vertailee tietolähteitä lapsen kivun tunnistamisesta ja hoidosta - etsii tietoa alaikäisen potilaan asemaa koskevasta lainsäädännöstä ja pohtii tiedon soveltamista - etsii tietoa lapsen kaltoinkohtelun tunnistamisesta ja lapsen ja perheen kohtaamisesta sekä pohtii tiedon soveltamista - etsii ja käyttää näyttöön perustuvaa tietoa perheen ohjaamisesta ja tukemisesta lapsen sairastaessa sekä soveltaa tietoa erilaisiin tilanteisiin - toimii lasten hoitotyön ammattieettisten periaatteiden mukaisesti - osaa kuvata tyypillisimpien lastentautien oireet ja hoitolinjat - osaa suppeasti kuvata raskauden etenemisen vaiheet ja raskauden seurannan vaiheet. (not translated)
Opiskelija - arvioi kriittisesti ja perutelee ajantasaisen näyttöön perustuvan ja tutkitun tiedon hyödyllisyyttä perehtyessään opintojakson sisältöihin - tulkitsee oikein lapsen voinnissa tapahtuvia muutoksia: ennakoi ja suunnittelee toimintaansa havaintojen perusteella ja soveltaa ammatillista osaamista lapsen hoitamisessa yhteistyössä perheen ja muiden ammattihenkilöiden kanssa - toteuttaa turvallista lääke- ja nestehoitoa vaihtelevissa tilanteissa ja perustella toimintansa - etsii näyttöön perustuvaa tietoa, vertailee ja arvioi tietolähteitä lapsen kivun tunnistamisesta ja hoidosta - etsii tietoa alaikäisen potilaan asemaa koskevasta lainsäädännöstä ja pohtii ja arvioi tiedon soveltamista - etsii tietoa lapsen kaltoinkohtelun tunnistamisesta ja lapsen ja perheen kohtaamisesta sekä pohtii ja arvioi tiedon soveltamista - etsii ja käyttää näyttöön perustuvaa tietoa perheen ohjaamisesta ja tukemisesta lapsen sairastaessa sekä soveltaa arvioiden tietoa erilaisiin tilanteisiin - perustelee toimintaansa lasten hoitotyön ammattieettisten periaatteiden mukaisesti - osaa soveltaa hoitotyön toimintaa tyypillisimpiä lastentauteja sairastavien lasten hoitoon -osaa kuvata raskauden etenemisen vaiheet ja raskauden seurannan vaiheet (not translated)