•   Child, Adolescent and Family Nursing AH00BZ64-3008 15.08.2022-25.09.2022  5 credits  (HLPREH20S) +-
    Name of lecturer(s)

    Marjut Louhelainen

    Learning material and recommended literature

    Opiskeluvälineet: BYOD Pakollinen materiaali: Storvik-Sydänmaa, S., Tervajärvi, L & Hammar A-M. 2019. Lapsen ja perheen hoitotyö. Helsinki. Sanoma Pro (tai uudemmat painokset tai muu Lasten ja nuorten hoitotyön kirja) Duodecin Oppiportti, Lastentaudit, soveltuvin osin: Suositeltava materiaali: Käypä hoito. 2015. Ruoka-allergia (lapset). Lasten kaltoinkohtelun tunnistaminen ja siihen puuttuminen. 2008. Hoitotyön suositus. Hoitotyön tutkimussäätiö. www.hotus.fi Opintojakson Moodlen materiaali (not translated)

    Implementation and methods of teaching

    Opetus tapahtuu lähiopetuksena. Luentotyöskentely, oppimistehtävät, simulaatiot/harjoitukset pienryhmissä, pediatrian tentti ja valtakunnallinen YleSH osaamiskoe. (not translated)

    Assessment methods and criteria

    Tiimeissä suoritettavat seminaaritehtävät arvioidaan asteikolla 1-5. Opintojakson arvosana muodostuu 100% seminaaritehtävistä. Oppimistehtävät arvioidaan hyväksytty/ hylätty. Simulaatio, harjoitukset ja näyttökoe arvioidaan hyväksytty/ hylätty. Pediatrian tentti arvioidaan hyväksytty/ hylätty. (not translated)

    Language of instruction

    Finnish

    Timing

    15.08.2022 - 25.09.2022

    Enrollment date

    01.07.2022 - 04.09.2022

    Enrolment in Peppi http://peppi.lab.fi. If you need assistance, please contact the student office.

    Group(s)
    • HLPREH20S
    Seats

    0 - 50

    Unit, in charge

    Faculty of Health Care and Social Services (LAB)

    Small group(s)
    • Luennot (Size: 0.
    • Simulaatio R 1 (Size: 0.
    • Simulaatio R 2 (Size: 0.
    • Simulaatio R 3 (Size: 0.
    • Simulaatio R 4 (Size: 0.
    • Harjoitus R 1 (Size: 0.
    • Harjoitus R 2 (Size: 0.
    • Harjoitus R 3 (Size: 0.
    • Harjoitus R 4 (Size: 0.
    • Näyttö R1 (Size: 0.
    • Näyttö R2 (Size: 0.
    • Näyttö R3 (Size: 0.
    • Näyttö R4 (Size: 0.
    • Näyttö (Size: 0.
    • Seminaari R1 (Size: 0.
    • Seminaari R2 (Size: 0.
    • Seminaari R3 (Size: 0.
    • Seminaari R4 (Size: 0.
    Teacher(s)

    Marjut Louhelainen, Veera Laiho, Paula Vahla

    Additional information for students: previous knowledge etc.

    Ammatillisen hoitotyön perusteet 20op
    Turvallinen sisätauti-kirurginen hoitotyö 15op
    Omahoitoa tukeva sisätauti-kirurginen hoitotyö 15op (not translated)

    Degree Programme(s)

    Bachelor's Degree Programme in Public Health Nursing

    Unit location

    Lappeenranta Campus

    Assessment methods

    1-5

    Dates for exams and retakes

    Lääketieteen/ pediatrian tentti, erilliselllä Moodle -sivustolla Moodle -tentteinä. Maj lisää tähän tekstin. Valtakunnallinen YleSH näyttökoe Lasten ja nuorten hoitotyöstä. (not translated)

    Timing and attendance

    Opintojakso 5op toteutuu moduulissa 1, viikoilla 2-8 (10.1 - 25.2.2022) Läsnäolo lähiopetuksessa 100%. Simulatioon valmistava harjoitus/ simulaatio ja YleSH valtakunnallinen näyttökoe 27h Luento työskentely ja itsenäinen työskentely 27h Seminaarit tiimityöskentelynä ja itsenäinen työskentely 27h Oppimistehtävät, itsenäinen työskentely 27h Pediatrian tentti (27h) erillisellä Moodle -sivustolla itsenäistä työskentelyä. (not translated)

    Learning environment

    Luentotyöskentely luokkatilassa tai Teams/ Zoom, ellei kampuksella opiskelu ole mahdollista. Simulaatioon valmistava harjoitus harjoitteluluokassa Simulaatio simulaatiotilassa Valtakunnallinen YleSH näyttökoe luokkatilassa Moodle-oppimisalusta (not translated)

    Students use of time and workload

    Opintojakson laajuus 5op (135h) Pediatrian tentti itsenäisenä työskentelynä 27h Simulatioon valmistava tehtävä/ simulaatio ja valtakunnallinen YleSH näyttökoe ja itsenäinen työskentely 27h Luentotyöskentely ja itsenäinen työskentely 27h Seminaarien tiimityöskentely ja itsenäinen työskentely 27h Tehtävät, itsenäinen työskentely 27h Lähityöskentely 26h Itsenäinen työskentely 109h (not translated)

    Contents

    Hoitotyön menetelmät eri-ikäisten lasten hoidon suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa. Monimuotoisten perheiden hyvinvoinnin haasteiden tunnistaminen ja hyvinvoinnin edistäminen. Raskauden ja lapsivuodeajan eteneminen ja seuranta. (not translated)

    Assessment criteria
    Failed (0)

    Opiskelija ei ole hyväksytysti suorittanut opintojakson luentotyöskentelyä, oppimistehtäviä, simulaatioita/harjoituksia pienryhmissä, pediatrian tenttiä ja valtakunnallinen YleSH näyttökoetta. (not translated)

    Assessment criteria - level 1

    Opiskelija -etsii ja käyttää ajantasaista näyttöön perustuvaa ja tutkittua tietoa perehtyessään opintojakson sisältöihin - tulkitsee oikein lapsen voinnissa tapahtuvia muutoksia: tarkkailee lapsen vointia, tulkitsee havaintoja ja hoitaa lasta yhteistyössä perheen ja muiden ammattihenkilöiden kanssa - toteuttaa turvallista lääke- ja nestehoitoa yksittäisissä tilanteissa tehtäväksi annon mukaisesti - etsii yksittäiseen tilanteeseen näyttöön perustuvaa tietoa lapsen kivun tunnistamisesta ja hoidosta - etsii tietoa alaikäisen potilaan asemaa koskevasta lainsäädännöstä - etsii tietoa lapsen kaltoinkohtelun tunnistamisesta ja lapsen ja perheen kohtaamisesta - etsii ja käyttää näyttöön perustuvaa tietoa perheen ohjaamisesta ja tukemisesta lapsen sairastaessa - osoittaa perehtyneisyyttä lasten hoitotyön ammattieettisiin periaatteisiin - osaa luetella tyypillisimpien lastentautien oireet ja hoitolinjat - osaa luettella raskauden ja lapsivuodeajan etenemisen ja seurannan vaiheet (not translated)

    Assessment criteria - level 3

    Opiskelija - arvioi kriittisesti ajantasaista näyttöön perustuvaa ja tutkittua tietoa perehtyessään opintojakson sisältöihin - tulkitsee oikein lapsen voinnissa tapahtuvia muutoksia: tarkkailee lapsen vointia, tulkitsee havaintoja ja soveltaa ammatillista osaamista lapsen hoitamisessa yhteistyössä perheen ja muiden ammattihenkilöiden kanssa - toteuttaa turvallista lääke- ja nestehoitoa yksittäisissä tilanteissa tehtäväksi annon mukaisesti ja perustella toimintansa - etsii yksittäiseen tilanteeseen näyttöön perustuvaa tietoa ja vertailee tietolähteitä lapsen kivun tunnistamisesta ja hoidosta - etsii tietoa alaikäisen potilaan asemaa koskevasta lainsäädännöstä ja pohtii tiedon soveltamista - etsii tietoa lapsen kaltoinkohtelun tunnistamisesta ja lapsen ja perheen kohtaamisesta sekä pohtii tiedon soveltamista - etsii ja käyttää näyttöön perustuvaa tietoa perheen ohjaamisesta ja tukemisesta lapsen sairastaessa sekä soveltaa tietoa erilaisiin tilanteisiin - toimii lasten hoitotyön ammattieettisten periaatteiden mukaisesti - osaa kuvata tyypillisimpien lastentautien oireet ja hoitolinjat - osaa suppeasti kuvata raskauden etenemisen vaiheet ja raskauden seurannan vaiheet. (not translated)

    Assessment criteria - level 5

    Opiskelija - arvioi kriittisesti ja perutelee ajantasaisen näyttöön perustuvan ja tutkitun tiedon hyödyllisyyttä perehtyessään opintojakson sisältöihin - tulkitsee oikein lapsen voinnissa tapahtuvia muutoksia: ennakoi ja suunnittelee toimintaansa havaintojen perusteella ja soveltaa ammatillista osaamista lapsen hoitamisessa yhteistyössä perheen ja muiden ammattihenkilöiden kanssa - toteuttaa turvallista lääke- ja nestehoitoa vaihtelevissa tilanteissa ja perustella toimintansa - etsii näyttöön perustuvaa tietoa, vertailee ja arvioi tietolähteitä lapsen kivun tunnistamisesta ja hoidosta - etsii tietoa alaikäisen potilaan asemaa koskevasta lainsäädännöstä ja pohtii ja arvioi tiedon soveltamista - etsii tietoa lapsen kaltoinkohtelun tunnistamisesta ja lapsen ja perheen kohtaamisesta sekä pohtii ja arvioi tiedon soveltamista - etsii ja käyttää näyttöön perustuvaa tietoa perheen ohjaamisesta ja tukemisesta lapsen sairastaessa sekä soveltaa arvioiden tietoa erilaisiin tilanteisiin - perustelee toimintaansa lasten hoitotyön ammattieettisten periaatteiden mukaisesti - osaa soveltaa hoitotyön toimintaa tyypillisimpiä lastentauteja sairastavien lasten hoitoon -osaa kuvata raskauden etenemisen vaiheet ja raskauden seurannan vaiheet (not translated)