•   Clinical Nursing Interventions AH00BZ46-3028 22.08.2022-20.11.2022  5 credits  (HLABA1V, ...) +-
    Name of lecturer(s)

    Marjut Louhelainen

    Learning material and recommended literature

    Rautava-Nurmi, H., Westergård, A., Henttonen, T, Ojala, M. & Vuorinen, S. 2020. Hoitotyön taidot ja toiminnot. Sanoma Pro Oy. Karhumäki E. ym. (2016). Mikrobit hoitotyön haasteena; kappaleet:1. Mikrobiologia, 2. Tartunta, 3. Elimistön puolustusjärjestelmä, 5. Infektiotaudit, 7. Tamminen-Peter, L. & Wickström, G. 2013. Potilassiirrot. Taitava avustaja aktivoi ja auttaa. Työterveyslaitos. Nikkola R., Nurkka N. & Paloposki S. 2021. Annos oivallusta. Sanoma Pro. Sitoumus2050 Aiheisiin liittyvät Käypä Hoito-suositukset, Hotus-suositukset Muu Moodlessa jaettu materiaali. Oma tietokone harjoitustunneilla. (not translated)

    Implementation and methods of teaching

    Opintojakson opetustapoina ovat lähiopetus kampuksella sekä verkko-opetus Opetusmenetelmät: harjoitustunnit, itsenäinen opiskelu, ennakkotehtävät ennen harjoitustunteja, osaamistestit, keskusteleva opetus, (not translated)

    Assessment methods and criteria

    Opintojakson numeraalinen arvosana (poislukien mikrobiologia ja lääkelaskut) muodostuu harjoitustuntien osaamistestien keskiarvosta. Opintojaksoon kuuluu kuusi (6) osaamistestiä, joiden keskiarvosta muodostuu arvosana 1-5. Osaamistestien (6 kpl) keskiarvo tulee olla vähintään 1. Jos osaamistestien keskiarvo jää alle 1, opiskelija suorittaa uusintatentin (Examissa), joka sisältää kysymyksiä kaikista opintojakson osa-alueista. Lisäksi tulee suorittaa seuraavat hyväksytysti: Lääkelaskut hyväksytty / hylätty. Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan, että kaikki laskut on laskettu oikein. Mikrobiologia hyväksytty/ hylätty. Saadakseen hyväksytyn suorituksen opiskelijan on saatava vähintään 50 % verkkotentin maksimipisteistä. Opintojaksosta saa arvioinnin vasta kun kaikki osa-alueet on suoritettu hyväksytysti (hoitotyö, lääkelaskut, mikrobiologia) (not translated)

    Language of instruction

    Finnish

    Timing

    22.08.2022 - 20.11.2022

    Enrollment date

    01.07.2022 - 04.09.2022

    Enrolment in Peppi http://peppi.lab.fi. If you need assistance, please contact the student office.

    Group(s)
    • HLABA1V
    • HLPRTH22SM
    Seats

    0 - 40

    Unit, in charge

    Faculty of Health Care and Social Services (LAB)

    Small group(s)
    • Lääkelaskut (Size: 0.
    • Verkkoluento (Size: 0.
    • Harjoitus R 1 (Size: 0.
    • Harjoitus R 2 (Size: 0.
    • Harjoitus R 3 (Size: 0.
    • Harjoitus R 4 (Size: 0.
    Teacher(s)

    Marjut Louhelainen, Sari Soutukorva, Tiina Simola, Nina Hietaranta, Minna Humaloja

    Additional information for students: previous knowledge etc.

    Ei vaadi edeltävää osaamista (not translated)

    Degree Programme(s)

    Bachelor's Degree Programme in Public Health Nursing

    Assessment methods

    1-5

    Alternative completion methods

    Lähihoitajataustaiset opiskelijat (myös polkuopiskelijat) voivat osoittaa osaamisensa AHOT-menettelyllä heti lukukauden alussa järjestettävällä näytöllä. Ahot-menettelyn avulla opiskelija voi saada ahotoitua 3,5 op/ 5op opintojaksosta. Mikrobiologian (0,5 op) ja lääkelaskujen (1 op) osuuksia ei voi ahotoida näyttö-menetelmällä. (not translated)

    Dates for exams and retakes

    Numeraalisesti arvioitavat osaamistestit kaikkien harjoitustuntien/taitopajojen jälkeen, joiden keskiarvosta muodostuu arvosana. Yksittäistä osaamistestiä ei voi uusia. Lääkelaskutentti Mikrobiologian tentti. Mikrobiologian osuus suoritetaan itsenäisenä opiskeluna ja exam-verkkotenttinä sinulle sopivana ajankohtana ensimmäisen lukukauden aikana. Opiskelija kirjautuu Lääketiede-verkkokurssille, jonka avaimen saa Kliinisen hoitotyön menetelmät -opintojakson opettajalta. (not translated)

    Timing and attendance

    24.10-20.11.2022 Harjoitustunneilla (ergonomia, aseptiikka, hoitotyö) pakollinen läsnäolo Lääkelaskuluennoilla ja -harjoitustunneilla ei ole pakollista läsnäoloa (mutta lääkelaskutentti pitää suorittaa hyväksytysti) (not translated)

    Learning environment

    Verkossa tapahtuva oppiminen Harjoitustunnit kampuksella. Lääkelaskujen opetus kampuksella ja verkossa Moodle Exam (not translated)

    Students use of time and workload

    1 opintopiste vastaa 27 h työtä opiskelijalle. Lähiopetuksen määrä on noin 2,5 opintopisteen verran: - Harjoitustunnit toteutetaan lähiopetuksena kampuksella - Lääkekaskuluennot toteutetaan verkossa, tämän lisäksi kampuksella harjoitustunteja Opiskelijalta vaaditaan runsaasti itsenäistä opiskelua ( 2,5 op = 67 h). Esim. mikrobiologia, lääkelaskujen harjoittelu, ennakkotehtävät harjoitustunneille jne. (not translated)

    Contents

    Opintojakson sisältö: Aseptiikka ja kestävä kehitys. Ergonomia hoitotyössä. Asiakkaan päivittäisistä toiminnoista huolehtiminen, peruselintoimintojen tarkkailu ABCDE-protokollan mukaan. Kuolevan asiakkaan hoitotyö. Lääkelaskut. Mikrobiologia (0,5 op). Mikrobikäsitteet, tartuntatavat ja –mekanismit, elimistön puolustusjärjestelmä, yleisimmät infektiotaudit ja infektiodiagnostiikka. Opintojakson tavoitteet: Opiskelija osaa - toteuttaa hoitotyön kliinisiä perustaitoja ja tulkita peruselintoimintoja asiakaslähtöisesti - työskennellä ergonomisesti ja noudattaa työturvallisuusohjeita hoitotyössä - kuvata mikrobiologian perusteet ja infektioiden torjunnan periaatteet - selittää potilasturvallisuuden periaatteet - laskea lääkehoidossa käytettävien lääkeaineiden annostukset ja ymmärtää vastuunsa laskujen oikeellisuudesta (not translated)

    Assessment criteria
    Failed (0)

    Opiskelija ei ole osallistunut kaikkiin harjoitustunteihin ja/tai tehnyt osaamistestejä hyväksytysti. Opiskelija ei ole suorittanut lääkelaskuja ja mikrobiologiaa hyväksytysti. Opiskelia ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita tai ei pysty näyttämään osaamistaan. (not translated)

    Assessment criteria - level 1

    Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä: - ABCDE protokollan mukaiset toiminnot, - aseptiikan perusteet - potilas- ja työturvallisuuden perusteet - mikrobiologian perusteet ja infektioiden torjunnan periaatteet Opiskelija osaa nimetä ja käyttää yksittäisiä turvallisen siirtymisen avustamisen menetelmiä ja siirtymisessä käytettäviä apuvälineitä. (not translated)

    Assessment criteria - level 3

    Opiskelija ymmärtää ja osaa selittää; - ABCDE protokollan mukaiset toiminnot, - aseptiikan perusteet - potilas- ja työturvallisuuden perusteet - mikrobiologian perusteet ja infektioiden torjunnan periaatteet Opiskelija ymmärtää ja käyttää siirtymisen avustamisen tilanteissa muutamia oppimiaan tekniikoita ja apuvälineitä huomioiden ajoittain kuntouttavan työotteen. (not translated)

    Assessment criteria - level 5

    Opiskelija osaa soveltaa ja käyttää; - ABCDE protokollan mukaiset toiminnot, - aseptiikan perusteet - potilas- ja työturvallisuuden perusteet - mikrobiologian perusteet ja infektioiden torjunnan periaatteet Opiskelija osaa verrata ja soveltaa siirtymisen avustamisen tilanteissa käytettäviä turvallisia tekniikoita ja apuvälineitä huomioiden kuntouttavan työotteen. (not translated)