Skip to main content

Healthy and Responsible OrgansationLaajuus (5 cr)

Code: AL00CI97

Credits

5 op

Objective

The student is able to
- look at overall well-being as part of responsible business from the perspective of a company, work community and individuals
- apply the principles of ethical and responsible management in one’s own operations, the workplace and the organisation
- ask relevant questions and acquire answers relative to ethical and responsible operation and management.

Enrollment

20.11.2024 - 03.01.2025

Timing

13.01.2025 - 23.03.2025

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

RDI portion

3 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

E-campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 50

Degree programmes
  • Complementary competence, Bachelor's (in Finnish)
Teachers
  • Sari Suominen
Scheduling groups
  • Aloitusinfo (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Vapaaehtoinen verkko-ohjaus 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Vapaaehtoinen verkko-ohjaus 2 (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Avoimen ammattikorkeakoulun kiintiö (Size: 10. Open UAS: 10.)
Groups
  • LLABTOJO
  • LLABTO24-25
Small groups
  • Info
  • Practice 1
  • Practice 2
  • Open UAS quota

Learning outcomes

The student is able to
- look at overall well-being as part of responsible business from the perspective of a company, work community and individuals
- apply the principles of ethical and responsible management in one’s own operations, the workplace and the organisation
- ask relevant questions and acquire answers relative to ethical and responsible operation and management.

Implementation and methods of teaching

Opintojakso toteutetaan kokonaan verkossa. Palautettavia tehtäviä on kolme: orientaatiotehtävä, oppimispäiväkirja ja PowerPoint-muotoinen harjoitustyö, joka tehdään 1-3 hengen ryhmissä. Opiskelu on soveltavaa ja käytännönläheistä. Opiskelumateriaalissa on mukana kirjallista ja videomuotoista aineistoa. Harjoitustyö on työhyvinvointikartoitus, joka tehdään itse valittuun (tai ryhmän valitsemaan) yritykseen tai muuhun kohdeorganisaatioon. Opiskeluun sisältyy siis yrityskäyntejä. Yrityskontaktit voi mahdollisuuksien mukaan hoitaa myös etätyövälinein. Kurssilla hyödynnetään Työelämäsafari-projektissa kehiteltyä menetelmää. Tervetuloa mukaan! Ps. Kohdeorganisaatiota kannattaa miettiä jo valmiiksi.

Timing and attendance

Opintojakso alkaa viikolla 3 ja päättyy 23.3.2025. Opintojakson suorittaminen on pitkälti aikaan ja paikkaan sitomatonta. Kurssitehtäville on silti aikatauluja, joita pitää noudattaa. Opintojaksolla on kolme tunnin mittaista Zoom-tapaamista iltaisin klo 17-20 välillä: aloitusinfo, vapaaehtoinen verkko-ohjaus 1 ja vapaaehtoinen verkko-ohjaus 2. Aloitusinfo tallennetaan, verkko-ohjausten keskeiset asiat kerrotaan kaikille Moodlen kautta.

Learning material and recommended literature

Moodlessa oleva materiaali ja opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali (kohdeorganisaatio, netti)

Working life cooperation

Kohdeorganisaationa toimii opiskelijan/opiskelijaryhmän itsensä valitsema yritys tai muu työyhteisö.

Learning environment

Moodle, netti, case-yritys, harjoitustyöryhmä, kurssin osallistujat, korkeakouluyhteisö

Contents

Eettisen ja vastuullisen johtamisen periaatteet
Työhyvinvointi osana vastuullista liiketoimintaa
Työhyvinvoinnin osa-alueet
Työhyvinvointia tukevat järjestelmät ja rakenteet organisaatiossa

Assessment criteria

Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Hyväksytty suoritus on vähintään tasoa 3 = hyvä. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.

Assessment scale

Approved/Failed

Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)

Opiskelija osaa
- käyttää työhyvinvointiin ja vastuullisuuteen liittyviä ammattikäsitteitä laaja-alaisesti ja viestiä ammattialansa asioista asiantuntijoiden ja ei-asiantuntijoiden kanssa.
- esittää innovatiivisia tai vaihtoehtoisia ratkaisuja ammatillisiin tilanteisiin vastuullisuuteen ja henkilöstön hyvinvointiin pyrkivässä yrityksessä
- toimia kohderyhmälähtöisesti ja tilanteen mukaisesti hyvinvoinnin kehittämiseen kohdistuvassa suunnittelutyössä

Enrollment

20.11.2023 - 05.01.2024

Timing

11.01.2024 - 24.03.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

RDI portion

3 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

E-campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 50

Degree programmes
  • Complementary competence, Bachelor's (in Finnish)
Teachers
  • Sari Suominen
Scheduling groups
  • Aloitusinfo (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Vapaaehtoinen verkko-ohjaus 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Vapaaehtoinen verkko-ohjaus 2 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
  • LLABTOJO
  • LLABTO23-24
Small groups
  • Aloitusinfo
  • Vapaaehtoinen verkko-ohjaus 1
  • Vapaaehtoinen verkko-ohjaus 2

Learning outcomes

The student is able to
- look at overall well-being as part of responsible business from the perspective of a company, work community and individuals
- apply the principles of ethical and responsible management in one’s own operations, the workplace and the organisation
- ask relevant questions and acquire answers relative to ethical and responsible operation and management.

Implementation and methods of teaching

Opintojakso toteutetaan kokonaan verkossa. Palautettavia tehtäviä on kolme: orientaatiotehtävä, oppimispäiväkirja ja PowerPoint-muotoinen harjoitustyö, joka tehdään 1-3 hengen ryhmissä. Opiskelu on soveltavaa ja käytännönläheistä. Opiskelumateriaalissa on mukana kirjallista ja videomuotoista aineistoa. Harjoitustyö on työhyvinvointikartoitus, joka tehdään itse valittuun (tai ryhmän valitsemaan) yritykseen tai muuhun kohdeorganisaatioon. Opiskeluun sisältyy siis yrityskäyntejä. Yrityskontaktit voi mahdollisuuksien mukaan hoitaa myös etätyövälinein. Kurssilla hyödynnetään Työelämäsafari-projektissa kehiteltyä menetelmää. Tervetuloa mukaan! Ps. Kohdeorganisaatiota kannattaa miettiä jo valmiiksi.

Timing and attendance

Opintojakso alkaa 11.1. ja päättyy 24.3.2024. Opintojakson suorittaminen on pitkälti aikaan ja paikkaan sitomatonta. Kurssitehtäville on silti aikatauluja, joita pitää noudattaa. Opintojaksolla on kolme tunnin mittaista Zoom-tapaamista klo 17-18: aloitusinfo, vapaaehtoinen verkko-ohjaus 1 ja vapaaehtoinen verkko-ohjaus 2. Aloitusinfo tallennetaan, verkko-ohjausten keskeiset asiat kerrotaan kaikille Moodlen kautta.

Learning material and recommended literature

Moodlessa oleva materiaali ja opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali (kohdeorganisaatio, netti)

Working life cooperation

Kohdeorganisaationa toimii opiskelijan/opiskelijaryhmän itsensä valitsema yritys tai muu työyhteisö.

Learning environment

Moodle, netti, case-yritys, harjoitustyöryhmä, kurssin osallistujat, korkeakouluyhteisö

Contents

Eettisen ja vastuullisen johtamisen periaatteet
Työhyvinvointi osana vastuullista liiketoimintaa
Työhyvinvoinnin osa-alueet
Työhyvinvointia tukevat järjestelmät ja rakenteet organisaatiossa

Assessment criteria

Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Hyväksytty suoritus on vähintään tasoa 3 = hyvä. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.

Assessment scale

Approved/Failed

Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)

Opiskelija osaa
- käyttää työhyvinvointiin ja vastuullisuuteen liittyviä ammattikäsitteitä laaja-alaisesti ja viestiä ammattialansa asioista asiantuntijoiden ja ei-asiantuntijoiden kanssa.
- esittää innovatiivisia tai vaihtoehtoisia ratkaisuja ammatillisiin tilanteisiin vastuullisuuteen ja henkilöstön hyvinvointiin pyrkivässä yrityksessä
- toimia kohderyhmälähtöisesti ja tilanteen mukaisesti hyvinvoinnin kehittämiseen kohdistuvassa suunnittelutyössä

Enrollment

13.03.2023 - 31.03.2023

Timing

10.05.2023 - 31.07.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

RDI portion

3 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

E-campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 150

Degree programmes
  • Complementary competence, Bachelor's (in Finnish)
Teachers
  • Sari Suominen
Scheduling groups
  • Aloitusinfo (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Verkkoklinikka (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
  • LLABTO23H
  • LABKES23KH
Small groups
  • Aloitusinfo
  • Verkkoklinikka

Learning outcomes

The student is able to
- look at overall well-being as part of responsible business from the perspective of a company, work community and individuals
- apply the principles of ethical and responsible management in one’s own operations, the workplace and the organisation
- ask relevant questions and acquire answers relative to ethical and responsible operation and management.

Implementation and methods of teaching

Opintojakso toteutetaan kokonaan verkossa. Palautettavia tehtäviä on kolme: orientaatiotehtävä, oppimispäiväkirja ja PowerPoint-muotoinen harjoitustyö, joka tehdään 1-3 hengen ryhmissä. Opiskelu on soveltavaa ja käytännönläheistä. Opiskelumateriaalissa on mukana kirjallista ja videomuotoista aineistoa. Harjoitustyö on työhyvinvointikartoitus, joka tehdään itse valittuun (tai ryhmän valitsemaan) yritykseen tai muuhun kohdeorganisaatioon. Opiskeluun sisältyy siis yrityskäyntejä. Yrityskontaktit voi mahdollisuuksien mukaan hoitaa myös etätyövälinein. Kurssilla hyödynnetään Työelämäsafari-projektissa kehiteltyä menetelmää. Tervetuloa mukaan! Ps. Kohdeorganisaatiota kannattaa miettiä jo valmiiksi.

Timing and attendance

Opintojakso alkaa 10.5. ja päättyy 31.7.2023. Opintojakson suorittaminen on pitkälti aikaan ja paikkaan sitomatonta. Kurssitehtäville on silti aikatauluja, joita pitää noudattaa. Tarkemmat tiedot tulevat Moodleen.

Learning material and recommended literature

Moodlessa oleva materiaali ja opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali (case-yritys, Internet)

Working life cooperation

Case-yrityksenä toimii opiskelijan/opiskelijaryhmän itsensä valitsema organisaatio/työyhteisö.

Learning environment

Moodle, Internet, case-yritys, harjoitustyöryhmä, kurssin osallistujat, korkeakouluyhteisö

Contents

Eettisen ja vastuullisen johtamisen periaatteet
Työhyvinvointi osana vastuullista liiketoimintaa
Työhyvinvoinnin osa-alueet
Työhyvinvointia tukevat järjestelmät ja rakenteet organisaatiossa

Assessment criteria

Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Hyväksytty suoritus on vähintään tasoa 3 = hyvä. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.

Assessment scale

Approved/Failed

Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)

Opiskelija osaa
- käyttää työhyvinvointiin ja vastuullisuuteen liittyviä ammattikäsitteitä laaja-alaisesti ja viestiä ammattialansa asioista asiantuntijoiden ja ei-asiantuntijoiden kanssa.
- esittää innovatiivisia tai vaihtoehtoisia ratkaisuja ammatillisiin tilanteisiin vastuullisuuteen ja henkilöstön hyvinvointiin pyrkivässä yrityksessä
- toimia kohderyhmälähtöisesti ja tilanteen mukaisesti hyvinvoinnin kehittämiseen kohdistuvassa suunnittelutyössä

Enrollment

21.11.2022 - 15.01.2023

Timing

11.01.2023 - 26.03.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

RDI portion

3 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

E-campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 100

Degree programmes
  • Complementary competence, Bachelor's (in Finnish)
Teachers
  • Sari Suominen
Scheduling groups
  • Aloitusinfo (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Verkkoklinikka 1 (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Verkkoklinikka 2 (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
  • LLABTO23H
Small groups
  • Aloitusinfo
  • Verkkoklinikka 1
  • Verkkoklinikka 2

Learning outcomes

The student is able to
- look at overall well-being as part of responsible business from the perspective of a company, work community and individuals
- apply the principles of ethical and responsible management in one’s own operations, the workplace and the organisation
- ask relevant questions and acquire answers relative to ethical and responsible operation and management.

Implementation and methods of teaching

Opintojakso toteutetaan kokonaan verkossa. Palautettavia tehtäviä on kolme: orientaatiotehtävä, oppimispäiväkirja ja PowerPoint-muotoinen harjoitustyö, joka tehdään 1-3 hengen ryhmissä. Opiskelu on soveltavaa ja käytännönläheistä. Opiskelumateriaalissa on mukana kirjallista ja videomuotoista aineistoa. Harjoitustyö on työhyvinvointikartoitus, joka tehdään itse valittuun (tai ryhmän valitsemaan) yritykseen tai muuhun kohdeorganisaatioon. Opiskeluun sisältyy siis yrityskäyntejä. Yrityskontaktit voi mahdollisuuksien mukaan hoitaa myös etätyövälinein. Kurssilla hyödynnetään Työelämäsafari-projektissa kehiteltyä menetelmää. Tervetuloa mukaan! Ps. Kohdeorganisaatiota kannattaa miettiä jo valmiiksi.

Timing and attendance

Opintojakso alkaa 11.1. ja päättyy 26.3.2023. Opintojakson suorittaminen on pitkälti aikaan ja paikkaan sitomatonta. Kurssitehtäville on silti aikatauluja, joita pitää noudattaa. Tarkemmat tiedot tulevat Moodleen.

Learning material and recommended literature

Moodlessa oleva materiaali ja opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali (case-yritys, Internet)

Working life cooperation

Case-yrityksenä toimii opiskelijan/opiskelijaryhmän itsensä valitsema organisaatio/työyhteisö.

Learning environment

Moodle, Internet, case-yritys, harjoitustyöryhmä, kurssin osallistujat, korkeakouluyhteisö

Contents

Eettisen ja vastuullisen johtamisen periaatteet
Työhyvinvointi osana vastuullista liiketoimintaa
Työhyvinvoinnin osa-alueet
Työhyvinvointia tukevat järjestelmät ja rakenteet organisaatiossa

Assessment criteria

Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Hyväksytty suoritus on vähintään tasoa 3 = hyvä. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.

Assessment scale

Approved/Failed

Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)

Opiskelija osaa
- käyttää työhyvinvointiin ja vastuullisuuteen liittyviä ammattikäsitteitä laaja-alaisesti ja viestiä ammattialansa asioista asiantuntijoiden ja ei-asiantuntijoiden kanssa.
- esittää innovatiivisia tai vaihtoehtoisia ratkaisuja ammatillisiin tilanteisiin vastuullisuuteen ja henkilöstön hyvinvointiin pyrkivässä yrityksessä
- toimia kohderyhmälähtöisesti ja tilanteen mukaisesti hyvinvoinnin kehittämiseen kohdistuvassa suunnittelutyössä