Siirry suoraan sisältöön

Yrittäjyys ja innovaatiotoimintaLaajuus (5 op)

Tunnus: AT00BY45

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- kuvata sisäisen, omaehtoisen ja ulkoisen yrittäjyyden perusteita
- arvioida liikeideaa ja sen menestymismahdollisuuksia
- arvioida innovatiivisuuden ja innovaatioiden strategisen merkityksen
- käyttää erilaisia ideointimenetelmiä
- analysoida erilaisia innovaatioprosesseja

Ilmoittautumisaika

06.05.2024 - 30.08.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 15.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Teknologia (LAB)

Toimipiste

Verkkokampus, Lahti

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Tieto- ja viestintätekniikan koulutus
Opettaja
  • Anna-Stiina Myllymäki
  • Aria Kanerva
Opetusryhmät
  • Luennot 1 (Koko: 1. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • TLTITVT22SV
    Tieto- ja viestintätekniikan koulutus 22SV Lahti
  • TLTITVT23KM
    Tieto- ja viestintätekniikan koulutus 23KM Lahti
Pienryhmät
  • Luennot 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- kuvata sisäisen, omaehtoisen ja ulkoisen yrittäjyyden perusteita
- arvioida liikeideaa ja sen menestymismahdollisuuksia
- arvioida innovatiivisuuden ja innovaatioiden strategisen merkityksen
- käyttää erilaisia ideointimenetelmiä
- analysoida erilaisia innovaatioprosesseja

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Arviointi perustuu harjoitustöihin jotka löytyvät Moodlesta. Toteutukseen sisältyy myös ammattienglanninkielen opetusta esimerkiksi harjoitustöiden muodossa. Tarkemmat ohjeet ja aikataulut löytyvät Moodlesta ilmoittautumisajan jälkeen. Verkkoluentojen aikataulut TimeEditissä.

Ajoitus ja läsnäolo

Verkko-opetus Zoomissa, ks. TimeEdit

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintomateriaali löytyy Moodlesta

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ahot

Työelämäyhteistyö

Vierailevat luennoitsijat, vahvistetaan kurssin alkaessa

Uusintamahdollisuudet

Tutkintosäännön mukaan, sovi opettajan kanssa

Oppimisympäristö

Moodle, Zoom

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op = 27h, eli yhteensä n. 135h

Sisältö

Tutustutaan yrittäjyyteen ja innovointiin esimerkkien ja harjoitusten avulla. Kurssilla perehdytään innovaatioihin ja innovatiivisuuteen sekä tehdään liiketoimintasuunnitelma, apuna käytetään esim. Business Model Canvas-työkalua.

Arviointimenetelmät

Kurssin arviointi perustuu palautettaviin harjoitustöihin.

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija ymmärtää yrittäjyyden ja innovoinnin perusteet. Palauttaa hyväksytysti harjoitustyöt.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa monipuolisesti hyödyntää innovointimenetelmiä, toimii aktiivisesti ryhmissä ja palautetut harjoitustyöt sisällöllisesti hyviä

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osallistuu aktiivisesti ryhmä- ja tuntityöskentelyyn, osaa soveltaa kurssilla käsiteltyjä asioita sekä palautetut harjoitustyöt tehty monipuolisesti ja hyvin.

Ilmoittautumisaika

15.05.2023 - 18.08.2023

Ajoitus

11.09.2023 - 15.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Teknologia (LAB)

Toimipiste

Verkkokampus, Lahti

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 30

Koulutus
  • Tieto- ja viestintätekniikan koulutus
Opettaja
  • Anna-Stiina Myllymäki
  • Aria Kanerva
Opetusryhmät
  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • TLTITVT22K
    Tieto- ja viestintätekniikan koulutus 22K Lahti
  • TLTITVT21SV
    Tieto- ja viestintätekniikan koulutus 21SV Lahti
Pienryhmät
  • Luennot 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- kuvata sisäisen, omaehtoisen ja ulkoisen yrittäjyyden perusteita
- arvioida liikeideaa ja sen menestymismahdollisuuksia
- arvioida innovatiivisuuden ja innovaatioiden strategisen merkityksen
- käyttää erilaisia ideointimenetelmiä
- analysoida erilaisia innovaatioprosesseja

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Opetus perustuu harjoitustöihin jotka löytyvät Moodlesta.

Toteutukseen sisältyy myös ammattienglanninkielen opetusta esimerkiksi harjoitustöiden muodossa.

Ajoitus ja läsnäolo

Ei lähiopetusta.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintomateriaali löytyy Moodlesta

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ahot

Uusintamahdollisuudet

Tutkintosäännön mukaan, sovi opettajan kanssa

Oppimisympäristö

Moodle, Zoom

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op = 27h, eli yhteensä n. 135h

Sisältö

Tutustutaan yrittäjyyteen ja innovointiin esimerkkien ja harjoitusten avulla. Kurssilla perehdytään innovaatioihin ja innovatiivisuuteen sekä tehdään liiketoimintasuunnitelma, apuna käytetään Business Model Canvas-työkalua.

Arviointimenetelmät

Kurssin arviointi perustuu palautettaviin harjoitustöihin.

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija ymmärtää yrittäjyyden ja innovoinnin perusteet. Palauttaa hyväksytysti harjoitustyöt.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa monipuolisesti hyödyntää innovointimenetelmiä, toimii aktiivisesti ryhmissä ja palautetut harjoitustyöt sisällöllisesti hyviä

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osallistuu aktiivisesti ryhmä- ja tuntityöskentelyyn, osaa soveltaa kurssilla käsiteltyjä asioita sekä palautetut harjoitustyöt tehty monipuolisesti ja hyvin.

Ilmoittautumisaika

01.07.2022 - 04.09.2022

Ajoitus

05.09.2022 - 16.12.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Teknologia (LAB)

Toimipiste

Verkkokampus, Lahti

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 40

Koulutus
  • Tieto- ja viestintätekniikan koulutus
Opettaja
  • Anna-Stiina Myllymäki
  • Aria Kanerva
Opetusryhmät
  • Verkkoluento 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • TLTITVT20SV
    Tieto- ja viestintätekniikan koulutus 20SV Lahti
Pienryhmät
  • Verkkoluento 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- kuvata sisäisen, omaehtoisen ja ulkoisen yrittäjyyden perusteita
- arvioida liikeideaa ja sen menestymismahdollisuuksia
- arvioida innovatiivisuuden ja innovaatioiden strategisen merkityksen
- käyttää erilaisia ideointimenetelmiä
- analysoida erilaisia innovaatioprosesseja

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Opetus perustuu etäopiskeluun sekä etänä ryhmissä tehtäviin harjoitustöihin.
Mahdollisuuksien mukaan tutustumista eri yrityksiin sekä vierailevia luennoitsijoita.
Toteutukseen sisältyy myös ammattienglanninkielen opetusta esimerkiksi harjoitustöiden muodossa.

Ajoitus ja läsnäolo

Kurssi toteutetaan verkko-opintoina 12.9.-31.11.2022 välillä. Aloitusluennon 16.9.2022 Zoom-linkki: https://lut.zoom.us/j/62494620785

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintomateriaali löytyy Moodlesta

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Aikaisemmalla yritystoiminnalla tai esim. osallitumalla yrityskilpailuhin tai vastaavaan tapauskohtaisesti.

Uusintamahdollisuudet

Tutkintosäännön mukaan, sovi opettajan kanssa

Oppimisympäristö

Moodle, Zoom

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op = 27h, eli yhteensä n. 135h

Sisältö

Tutustutaan yrittäjyyteen ja innovointiin esimerkkien ja harjoitusten avulla. Kurssilla perehdytään innovaatioihin ja innovatiivisuuteen sekä tehdään ryhmätyönä liiketoimintasuunnitelma, apuna voidaan käyttää esimerkiksi Business Model Canvas-työkalua.

Arviointimenetelmät

Kurssin arviointi perustuu palautettaviin harjoitustöihin. Kurssiin kuuluu sekä itsenäisiä tehtäviä, että ryhmässä tehtäviä harjoituksia (liiketoimintasuunnitelma).

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija ymmärtää yrittäjyyden ja innovoinnin perusteet. Palauttaa hyväksytysti harjoitustyöt.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa monipuolisesti hyödyntää innovointimenetelmiä, toimii aktiivisesti ryhmissä ja palautetut harjoitustyöt sisällöllisesti hyviä

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osallistuu aktiivisesti ryhmä- ja tuntityöskentelyyn, osaa soveltaa kurssilla käsiteltyjä asioita sekä palautetut harjoitustyöt tehty monipuolisesti ja hyvin.

Ilmoittautumisaika

01.07.2022 - 04.09.2022

Ajoitus

01.09.2022 - 16.12.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Teknologia (LAB)

Toimipiste

Lahden kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 30

Koulutus
  • Tieto- ja viestintätekniikan koulutus
Opettaja
  • Anna-Stiina Myllymäki
  • Aria Kanerva
Opetusryhmät
  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • TLTITVT21K
    Tieto- ja viestintätekniikan koulutus 21K Lahti
Pienryhmät
  • Luennot 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- kuvata sisäisen, omaehtoisen ja ulkoisen yrittäjyyden perusteita
- arvioida liikeideaa ja sen menestymismahdollisuuksia
- arvioida innovatiivisuuden ja innovaatioiden strategisen merkityksen
- käyttää erilaisia ideointimenetelmiä
- analysoida erilaisia innovaatioprosesseja

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Opetus perustuu etäluentoihin sekä etänä ryhmissä tehtäviin harjoitustöihin.
Mahdollisuuksien mukaan tutustumista eri yrityksiin sekä vierailevia luennoitsijoita.
Toteutukseen sisältyy myös ammattienglanninkielen opetusta esimerkiksi harjoitustöiden muodossa.

Ajoitus ja läsnäolo

Toteutus erillisen lukujärjestyksen mukaan syys-marraskuussa.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintomateriaali löytyy Moodlesta

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Aikaisemmalla yritystoiminnalla tai esim. osallitumalla yrityskilpailuhin tai vastaavaan tapauskohtaisesti.

Uusintamahdollisuudet

Tutkintosäännön mukaan, sovi opettajan kanssa

Oppimisympäristö

Moodle, Zoom

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op = 27h, eli yhteensä n. 135h

Sisältö

Tutustutaan yrittäjyyteen ja innovointiin esimerkkien ja harjoitusten avulla. Kurssilla perehdytään innovaatioihin ja innovatiivisuuteen sekä tehdään ryhmätyönä liiketoimintasuunnitelma, apuna voidaan käyttää esimerkiksi Business Model Canvas-työkalua.

Arviointimenetelmät

Kurssin arviointi perustuu palautettaviin harjoitustöihin. Kurssiin kuuluu sekä itsenäisiä tehtäviä, että ryhmässä tehtäviä harjoituksia (liiketoimintasuunnitelma).

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija ymmärtää yrittäjyyden ja innovoinnin perusteet. Palauttaa hyväksytysti harjoitustyöt.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa monipuolisesti hyödyntää innovointimenetelmiä, toimii aktiivisesti ryhmissä ja palautetut harjoitustyöt sisällöllisesti hyviä

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osallistuu aktiivisesti ryhmä- ja tuntityöskentelyyn, osaa soveltaa kurssilla käsiteltyjä asioita sekä palautetut harjoitustyöt tehty monipuolisesti ja hyvin.