Hotelli- ja ravintola-alan ohjelmistotLaajuus (5 op)
Tunnus: AL00CB98
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija perehtyy hotelli- ja ravintola-alalla yleisimmin käytettyhin varaus-, varastointi- ja hinnoitteluohjelmiin sekä verkkoapplikaatioihin. Opiskelija ymmärtää alan ohjelmien hallinnan tuomat hyödyt ja osaa soveltaa tietojaan jokapäiväisessä operointityössään.
Ilmoittautumisaika
15.08.2022 - 04.09.2022
Ajoitus
05.09.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Verkkokampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
- Lari-Pekka Ruotsi
Opetusryhmät
- Luennot 1 (Koko: 40. Avoin AMK: 0.)
- Itsenäinen 1 (Koko: 40. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLABTO22HTäydentävä osaaminen (AMK) 2022, Liiketoimintayksikkö
-
LLPRHOTRA20SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta
Pienryhmät
- Luennot 1
- Itsenäinen 1
Osaamistavoitteet
Opiskelija perehtyy hotelli- ja ravintola-alalla yleisimmin käytettyhin varaus-, varastointi- ja hinnoitteluohjelmiin sekä verkkoapplikaatioihin. Opiskelija ymmärtää alan ohjelmien hallinnan tuomat hyödyt ja osaa soveltaa tietojaan jokapäiväisessä operointityössään.
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Kontaktiopetus, verkkoluennot, itsenäiset tai tiimitehtävät mahdolliset kenttätyöosuudet sekä opintomatkat - tai käynnit.
Ajoitus ja läsnäolo
Aktiivinen osallistuminen lähiopetus ja verkkoluennoille on kurssin hyvän suorittamisen takia hyvin merkityksellistä teille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta hotelli- ja ravintola-alan "ammattilaisten ohjelmistojen" kanssa toimimisesta kenttäolosuhteissa.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Opettajan erikseeen jakama verkko-opetusmateriaali
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Osasuorituksena voidaan hyväksyä aidossa työelämässä hankittu ammatillinen osaminen, joka näytetään nerillisellä näyttökokeella.
Työelämäyhteistyö
Mahdollisuuksien mukaan jaksoon integroidaan lyhyitä kenttätyöjaksoja aidossa toimintaympäristössä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi opintopiste kuormittaa opiskelijan ajankäyttöä noin 16-24 tuntia, aikaisemmasta työelämäkokemuksesta ja tietopohjasta riippuen.
Sisältö
Digitalisaatio hotelli- ja ravintola alalla
Tutustuminen yleisimpiin henkilöstöhallinnon, tilavarausten sekä toimintojen hallintaan tarkoitettujen ohjelmistojen toimintaan
MaRa Plan Pro
HOIST
HotelLinks
TableOnLine
WORDPRESS
Booking.com
Yms.
Arviointiasteikko
1-5
Hylätty (0)
Hyväksyttyjä yksilö- ja tiimitehtäviä ei ole
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
Muutamia yksilö- tai tiimitehtäviä ei ole saatu suoritettua hyväksytysti
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
Yksilö- ja tiimitehtävät suoritettu hyväksytysti, mutta itse- tai vertaisarviouinnista ei ole tullut keskiarvoksi yli 4,0
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Itse- ja vertaisarvioinnista tehtävien keskiarvoksi muodostuu yli 4,5 ja opettajan arvioimien yksilötehtävien ja näyttöjen keskiarvo on yli 4,5,