Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikehygienia, -turvallisuus ja -valvontaLaajuus (5 op)

Tunnus: AT00DF66

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- tunnistaa (kemiallisen ja mikrobiologisen) elintarviketurvallisuuden kannalta keskeiset riskit
- selittää, miten elintarviketurvallisuutta hallitaan HACCP-järjestelmällä
- hygieniasäännöt ja -ohjeet eri elintarvikeryhmille (hygieniapassia vastaavat tiedot)
- nimetä keskeisimmät elintarvikkeiden pilaantumista ja ruokamyrkytyksiä aiheuttavat mikrobit (bakteerit, homeet ja virukset) ja kuvata, miten niitä torjutaan
- perusasiat elintarvikkeiden turvallisuutta koskevasta lainsäädännöstä
- perusasiat suomalaisesta elintarvikevalvonnasta, mukaan lukien omavalvontajärjestelmä