Siirry suoraan sisältöön

Sähkösuunnittelun projektiLaajuus (6 op)

Tunnus: AT00CT65

Laajuus

6 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- toimia sähkösuunnitteluprojektissa, projektit yrityksiltä tai oppilaitokselta

Ilmoittautumisaika

06.05.2024 - 30.08.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Opintopistemäärä

6 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Teknologia (LAB)

Toimipiste

Verkkokampus, Lappeenranta

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus
Opettaja
  • Mika Neuvonen
Opetusryhmät
  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • TLPRSAT23KM
    Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus 23KM Lappeenranta
Pienryhmät
  • Luennot 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- toimia sähkösuunnitteluprojektissa, projektit yrityksiltä tai oppilaitokselta

Sisältö

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa oman ammattialansa teknistä suunnittelua, tekemään valintoja erilaisten teknisten vaihtoehtojen väliltä ja osaa tuottaa kohdeprojektin toteuttamisessa sekä tuotedokumentoinnissa tarvittavan aineiston. Opiskelijaa osaa hyödyntää työssään oman alansa suunnitteluohjelmia, standardeja, suunnittelukäytänteitä sekä työskentelyn projektin jäsenenä. Opiskelija osaa projektihallinnan, työnosituksen sekä aikataulujen merkityksen osana tavoitteellista toimintaa.

Sisältö
Suunnitteluvaihe seuraa määritysvaihetta. Tyypillisesti suunnittelun aluksi ideoidaan eri vaihtoehtoisia ratkaisuja ja lopulliseen suunnitteluun otetaan näistä paras. Suunnittelutehtävät jaetaan eri osiin: sähkösuunnitteluun ja automaatio-suunnitteluun. Olennaista on, että ryhmä työskentelee yhdessä ja jäsenet ovat tietoisia toistensa töistä ja osaavat kommentoida niiden tuloksia. Toiminta dokumentoidaan päiväkirjaan.
Tuloksena suunnitteluvaiheesta ovat piirustukset ja muut dokumentit, jotka mahdollistavat hankinnan ja kohdeprojektin toteuttamisen.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Opintojakson suorittaminen vaatii ahkeraa ja kurinalaista työskentelyä sekä aktiivista osallistumista työryhmän jäsenenä eri rooleissa. Opetuskielenä on suomi ja tarvittaessa myös englanti.

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Tasoa 1 ei ole saavutettu.

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Ryhmällä ei ole toiminnalleen selkeitä pelisääntöjä, projekti etenee jossain määrin ohjaaja- tai asiakasvetoisesti. Projektiryhmän jäsenet keskittyvät omiin osakokonaisuuksiinsa, yhteistyö jäsenten kesken ja asiakkaan kanssa sekä ryhmän jäsenten vahvuuksien hyödyntäminen on puutteellista. Työkuorma jakautuu epätasaisesti projektiryhmän jäsenten välillä. Tuotos jää vajavaiseksi tai ryhmän käsitys työnsä laadusta ei vastaa asiakkaan näkemystä.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Ryhmä sopii johdetusti ryhmässä noudatettavat säännöt ja pääsääntöisesti noudattaa niitä toiminnassaan. Ryhmän jäsenet toimivat sovittujen sääntöjen ja projektipäällikön ohjeiden mukaisesti kuunnellen toisten näkemyksiä ja tehden yhteistyötä asiakkaan kanssa. Kuitenkin vastuunotto projektista vaihtelee sen eri vaiheissa. Projektin tuotos vastaa pääsääntöisesti tehtävänasettelua. Ryhmän ja asiakkaan näkemykset työn laadusta ovat suhteellisen yhteneväiset.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Ryhmä sopii oma-aloitteisesti ja yhteisesti ryhmässä noudatettavat säännöt ja pitää huolta niiden noudattamisesta toiminnassaan. Jokainen ryhmän jäsen edistää projektin tavoitteiden saavuttamista omalla toiminnallaan yhteistyössä ryhmän muiden jäsenten kanssa ja kantavat vastuuta projektin etenemisestä koko projektin ajan. Ryhmän jäsenet tekevät luontevaa yhteistyötä asiakkaan kanssa ja muokkaavat suunnitelmia saamansa palautteen mukaan. Projekti etenee aikataulussa tai muutokset ovat asiakkaan kanssa yhdessä sovittuja. Projektiryhmä osaa realistisesti arvioida tuotoksen laatua suhteessa projektin tavoitteisiin ja reflektoida projektin etenemistä.