Tapahtuma- ja näyttelytuotantoLaajuus (5 op)
Tunnus: AM00BW55
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- toimia monialaisessa työryhmässä
- kehittää tapahtuman ideasta toteutukseen ryhmätyönä
- verrata erilaisten ideoiden arvoa ja ratkaisujen seurauksia
- rakentaa tapahtumalla myönteistä mielikuvaa yrityksestä ja itsestään asiantuntijana.
Ilmoittautumisaika
29.07.2023 - 27.08.2023
Ajoitus
28.08.2023 - 31.12.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Muotoiluinstituutti (LAB)
Toimipiste
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Puettavan muotoilun koulutus
Opettaja
- Susanna Björklund
Opetusryhmät
- Luennot (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
MLTIPUMU20SPuettavan muotoilun koulutus 20S Lahti
Pienryhmät
- Luennot
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- toimia monialaisessa työryhmässä
- kehittää tapahtuman ideasta toteutukseen ryhmätyönä
- verrata erilaisten ideoiden arvoa ja ratkaisujen seurauksia
- rakentaa tapahtumalla myönteistä mielikuvaa yrityksestä ja itsestään asiantuntijana.
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Toteutustapa: lähi- ja etäopetus, itsenäinen työskentely sekä tiimityöskentely. Luennot, alustukset, seuranta, sekä ohjatut ja itsenäiset oppimistehtävät.
Ryhmä jaetaan tiimeihin, joiden työskentelystä tehdään lopuksi myös vertaisarviointi. . Etenemistä päivitetään oppimispäiväkirjaan.
Ajoitus ja läsnäolo
80% läsnäolopakko
Osaamisen rakentuminen vaatii aktiivista läsnäoloa koko opintojakson ajan. Lukujärjestykseen merkityllä aloituskerralla ja lopetuskerralla läsnäolo on pakollista.
Kurssi kestää koko syksyn ja opetuskertoja pidetään noin kahden viikon välein.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kurssin laajuus on 5 opintopistettä. Opintojaksolla tavoiteltava osaaminen rakentuu keskimäärin 5 x 27h = 135h työskentelyllä. Kokonaistuntimäärä jakaantuu lukujärjestyksessä näkyvään lähiopetukseen, tiimityöskentelyyn sekä itsenäiseen työskentelyyn.
Sisältö
PUMU eli Puettavaan muotoiluun suuntautuville.
Kurssilla perehdytään ammattimaisten tapahtuma-, näytös- ja näyttelytuotantojen tuotantoprosesseihin suunnittelusta toteutukseen ja jälkityöstöön autenttisessa ympäristössä. Kurssilla käydään yksityiskohtaisesti läpi tuotannoille ominaiset lainalaisuudet ja myös erilaisten tuotantojen yhteneväisyyksiä sekä eroavuuksia. KOE-näytöksen tuotannon suunnittelu ja sen edistäminen sekä rahoituksen hankkiminen ovat kurssilla isossa roolissa.
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Ei vaadi edeltävää osaamista.
Arviointimenetelmät
Aktiivinen läsnäolo kurssilla, sekä annettujen harjoitustöiden teko hyväksytysti ja palauttaminen aikataulun mukaisesti. Osallistuminen pitkäjänteisesti aktiivisena tiimin jäsenenä tiimin sekä itsenäisten tehtävien edistäminen oma-aloitteisesti aikataulussa ensisijaisen tärkeää.
Arviointiasteikko
1-5
Hylätty (0)
Hylätty arvosana annetaan silloin, kun opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita tai ei ole pystynyt näyttämään osaamistaan. Tai opiskelija ei ole suorittanut vastuullaan olevien toimenpiteiden hoitamista ja osallistunut aktiivisesti yhteisiin palavereihin. Opintokirja tai tehtävät palauttamatta 1 vko kurssin loppumisen jälkeen, jos ei ole toisin sovittu.
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija:
• osaa työskennellä ohjeiden mukaan.
• osaa ohjatusti hakea kurssiin liittyvää ammatillista tietoa.
• on osallistunut yhteisiin opetustilanteisiin sekä palavereihin 80%.
• on hoitanut ohjattuna omalla vastuulla olleet tehtävät.
• ei ole osoittanut aktiivisuutta, oma-aloitteisuutta ja itseohjautuvuutta.
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija:
• osaa monipuolisesti soveltaa ja kehittää eri vaihtoehtoja työskentelyprosessiinsa.
• osaa käyttää suunnitelmallisesti ja luovasti oppimaansa.
• on hoitanut hyvin omalla vastuulla olleet tehtävät aikataulussa.
• on osoittanut aktiivisuutta, oma-aloitteisuutta ja itseohjautuvuutta tiimin jäsenenä.
• osaa soveltaa käyttämiään menetelmiä, ehdottaa ja ideoita toimintatapoja ja kommunikoida tiimissä rakentavasti.
• ymmärtää tapahtumatuotannon erilaisuudet lainalaisuudet ja erityispiirteet yksityiskohdista kokonaiskuvaan.
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija:
• osaa monipuolisesti soveltaa ja kehittää eri vaihtoehtoja työskentelyprosessiinsa
• Osaa käyttää suunnitelmallisesti ja luovasti oppimaansa toteuttaessaan ja soveltaa saamaansa palautetta.
• on hoitanut erinomaisesti omalla vastuulla olleet tehtävät aikataulussa ja ollut koko ajan tietoinen, missä vaiheessa tuotanto menee.
• on osoittanut poikkeavaa aktiivisuutta, oma-aloitteisuutta ja itseohjautuvuutta tiimin jäsenenä ja on tarjoutunut auttamaan muita tarpeen mukaan, silloin kun se on ollut mahdollista.
• ymmärtää tapahtumatuotannon erilaisuudet lainalaisuudet ja erityispiirteet yksityiskohdista kokonaiskuvaan sekä kykenee hallitsemaan aikataulutusta sekä reagoimaan nopeasti poikkeaviin tilanteisiin, joita tapahtumatuotannossa väistämättä tulee vastaan.