Esimiestyö ja johtaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: AL00CD63-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
19.11.2021 - 09.01.2022
Ajoitus
01.01.2022 - 31.07.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
- Mika Tonder
Opetusryhmät
- Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Simulaatio R 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLPRHOTRA21SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta
Pienryhmät
- Luennot 1
- Simulaatio R 1
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- keskeisimmät johtamismallit ja menetelmät.
- nykyaikaisen johtamisen piirteet sekä työyhteisön organisoitumisen merkityksen.
- esihenkilötyön moninaisen tehtäväkentän ja oman roolinsa siinä.
- työoikeuden perusasiat.
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Lähiopetus kurssin alussa tarkennettavalla tavalla. Yksilötehtäviä lähiopetukseen liittyen. Ryhmissä toteutettavat simulaatiot.
Ajoitus ja läsnäolo
TimeEdit
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Kurssin aloittamisen yhteydessä Moodle-sivuilla ilmoitettava, pääosin digitaalinen materiaali.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei valinnaista suoritustapaa
Työelämäyhteistyö
Ei
Uusintamahdollisuudet
Yksilötehtävät tehdään Moodleen, simulaatioiden korvaavat yksilötehtävät
Oppimisympäristö
Lähiopetus, verkko-oppimisalusta moodle.lab.fi, työskentely yksin ja ryhmissä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kokonaisajankäyttö noin 135 tuntia, josta lähiopetuksen osuus noin 40 tuntia, muu omaehtoista työskentelyä itsenäisesti ja/tai ryhmissä.
Sisältö
Esimiestyö ammattina, henkilöstöjohtamisen, esimiesviestinnän, päätöksenteon ja työlainsäädännön perusteet sekä johtamisen työkaluja. Materiaalia ja oppimistehtäviä aihepiiriin liittyen. Kurssin lähisessioissa yhdistetään luentoja ja pienryhmissä tehtäviä harjoituksia (simulaatiot)
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Opintojakson suorittaminen ei edellytä aikaisempia liiketoiminnan opintoja.
Arviointimenetelmät
Arviointiin vaikuttavat oppimistehtävä(t), sekä muut erikseen kurssin alussa ilmoitettavat kriteerit.
Arvosana koostuu näiden yhdistelmänä lähiopetuksessa (ja verkkooppimisalustalla) kerrottavalla erikseen sovittavalla tavalla.
Arviointiasteikko
1-5
Hylätty (0)
Opiskelija ei ole saavuttanut oppimistavoitteita.
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija osaa
- käyttää yksittäisiä ammattikäsitteitä ja osoittaa perehtyneisyytensä alan tietoperustaan
- kuvata toimintaan liittyviä lähtökohtia, tarpeita ja perusteita
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija osaa
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä johdonmukaisesti
- selvittää ja perustella toimintaan liittyviä lähtökohtia, tarpeita ja perusteita.
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija osaa
- käyttää ammattikäsitteitä asiantuntevasti
- vertailla perustellen toimintaan liittyviä eri ratkaisuvaihtoehtoja