Asiantuntijaviestintä (4 op)
Toteutuksen tunnus: LA00BE76-3067
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
19.08.2019 - 15.09.2019
Ajoitus
01.09.2019 - 31.12.2019
Opintopistemäärä
4 op
Virtuaaliosuus
4 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Liiketalouden ja matkailun ala (LAMK)
Toimipiste
Liiketalouden ja matkailun ala
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Liiketalouden ja logistiikan koulutus
Opettaja
- Veli-Matti Malinen
- Riikka Sinisalo
Ryhmät
-
04HLIIMonimuoto- tai verkko-opetus, Liiketalouden ja matkailun ala
-
04LIL19SMLiiketalouden ja logistiikan koulutus 19S, monimuotototeutus, Lahti
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- suunnitella ja tuottaa oikeakielisiä asiatekstejä
- tuottaa omaa alaansa käsittelevän artikkelin tai esseen, joka täyttää tieteellisen tekstin kriteerit
- tuottaa ammattimaisia suullisia ryhmäviestintätilanteita
- hakea tietoa monipuolisesti ja arvioida sitä kriittisesti
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Opintojakso suoritetaan kokonaan verkossa.
Verkkotehtävät, asiantuntija-artikkeli ja kielenhuollon tentti.
Informaatiolukutaito
- Verkko-opetus yhteistyössä Asiantuntijaviestinnän opetuksen kanssa
- Itsenäinen perehtyminen verkko-oppimateriaaleihin ja ohjeisiin
- Informaatiolukutaidon verkkotentti
Ajoitus ja läsnäolo
1.9. - 31.12.2019
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Reppukurssilla jaettava materiaali.
Mattila, H., Ruusunen, T. ja Uola, K. 2006. Viestinnän työkaluja AMK-opiskelijalle. Helsinki: WSOY
- ResearchKit materiaali: http://libguides.lamk.fi/
- Repun Informaatiolukutaitotesti ja tehtävät materiaaleineen
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Lähiopetus (ryhmä 04LII19S).
Informaatiolukutaidon verkko-opetuksen voi korvata osallistumalla Informaatiolukutaidon kontaktiopetukseen.
Oppimisympäristö
Verkkoympäristö.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
4 op = 108 tuntia opiskelijan työtä. Tehtäville varattava aikaa joka viikko.
Sisältö
Asiantuntijaviestinnän opintojaksolla opitaan kirjoittamaan ammatissa ja opiskelussa tyypillisiä tekstejä sekä suullista viestintää. Tärkeänä osana opintojaksoa ovat akateemiselle kirjoittamiselle ominaiset piirteet, tekniikat ja hyvä kieliasu.
Informaatiolukutaidon osion keskeisiä oppimisalueita ovat: erilaisten tietoaineistojen tunnistaminen ja lähdekriittinen arviointi korkeakoulukontekstissa, tiedonhankinta monipuolisia ja tehokkaita strategioita ja välineitä käyttäen, sekä tiedon eettinen käyttö tekijänoikeuksia ja aineistojen käyttöoikeuksia noudattaen.
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
ei vaadita
Informaatiolukutaito
Tietokoneen perushallinta. Opiskelija osaa käyttää Lahden ammattikorkeakoulussa hyödynnettäviä opetuksen ja opiskelun järjestelmiä
Arviointimenetelmät
Kielenhuollon verkkotentti, oppimistehtävät ja asiantuntija-artikkeli.
Informaatiolukutaitotestin hyväksytty suoritus
Arviointiasteikko
1-5
Hylätty (0)
Suoritus on hylätty, jos
• kielenkäyttö ei vastaa asiatyylisen esityksen vaatimuksia
• ammatilliset tekstit eivät vastaa alan vaatimuksia
• ryhmätyö- ja neuvottelutaidot ovat huonot
• viestinnän tulkintataidot ovat heikot
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija osaa
• tuottaa ammattialansa tekstiä
• tunnistaa ohjetekstejä ja raportteja
• määritellä kokous- ja neuvottelutilanteen rakenteen
• verrata erityyppisten asiakkaiden viestintää.
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija osaa
• tuottaa asiatyylistä tekstiä, jossa sovellettu lähdekritiikkiä
• tuottaa ohjetekstejä ja raportteja
• arvioida ryhmätyön menetelmien käyttöä kokous- ja neuvottelutilanteissa
• tulkita erityyppisten asiakkaiden viestintää.
Informaatiolukutaito: taso 3 (arviointiasteikko hyväksytty/hylätty)
Verkkotestin ja tehtävien hyväksytty suoritus.
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija osaa
• tuottaa asiatyylistä tekstiä, joka täyttää lähdekriittisen tieteellisen tekstin kriteerit
• suunnitella ohjetekstejä ja raportteja
• yhdistää erilaisia ryhmätyön menetelmiä kokous- ja neuvottelutilanteissa
• tulkita erityyppisten asiakkaiden viestintää ja tehdä sen pohjalta toiminnallisia johtopäätöksiä.