Yrityksen perustaminen (3 op)
Toteutuksen tunnus: KMR0594-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
19.11.2021 - 09.01.2022
Ajoitus
10.01.2022 - 27.02.2022
Opintopistemäärä
3 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
67 % Lähiopetus, 33 % Etäopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 40
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
- Pekka Mytty
Opetusryhmät
- Harjoitukset 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
HOTRA19RHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus S19, ravintolan liikkeenjohto, Lappeenranta
-
HOTRA19HHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus S19, hotellin liikkeenjohto, Lappeenranta
Pienryhmät
- Harjoitukset 1
Osaamistavoitteet
.
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Luennot, pienryhmätyskentely sekä liiketoimintasuunnitelman laatiminen.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Kaikki oppimateriaali jaetaan kurssin aikana tai ilmoitetaan opiskelijoille suositeltavina linkkeinä.
Uusintamahdollisuudet
Kurssin suorituksena on laadittava liiketoimintasuunnitelma. Ei tenttiä.
Sisältö
Tutustua yrityksen perustamisen eri vaiheisiin ja laatia perustettavan yrityksen liiketoimintasuunnitelma.
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Yrittäjäksi ryhtyminen ja yrityksen perustaminen. Liiketoimintasuunnitelman laatiminen, johon sisältyy perustiedot seuraavista osa-alueista: liikeidea, markkinatilanne ja kilpailija-analyysi, markkinointisuunnitelma, kannattavuus ja rahoitus, toiminnan organisointi sekä strategiset tavoitteet.
Arviointimenetelmät
Arviointi tapahtuu palautetun liiketoimintasuunnitelman pohjalta.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
1: Opiskelija osaa hahmottaa yrityksen perustamisprosessiin liittyvät vaiheet ja kirjoittaa hyväksyttävän liiketoimintasuunnitelman.
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
3: Opiskelija hallitsee hyvin yrityksen perustamisprosessiin liittyvät vaiheet ja osaa kirjoittaa sen pohjalta liiketoimintasuunnitelman, jossa näitä vaiheita on oikeaoppisesti analysoitu.
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
5: Opiskelija osaa analysoida aloittavien yritysten prosesseihin liittyviä tyypillisiä ongelmakohtia ja hänellä on riittävä näkemys esittämään näihin parannusehdotuksia liiketoimintasuunnitelmassaan.