Siirry suoraan sisältöön

Yrityksen perustaminen (3 op)

Toteutuksen tunnus: KMR0594-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

19.11.2021 - 09.01.2022

Ajoitus

10.01.2022 - 27.02.2022

Opintopistemäärä

3 op

Virtuaaliosuus

1 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

67 % Lähiopetus, 33 % Etäopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 40

Koulutus

  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus

Opettaja

  • Pekka Mytty

Opetusryhmät

  • Harjoitukset 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • HOTRA19R
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus S19, ravintolan liikkeenjohto, Lappeenranta
  • HOTRA19H
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus S19, hotellin liikkeenjohto, Lappeenranta

Pienryhmät

  • Harjoitukset 1

Osaamistavoitteet

.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Luennot, pienryhmätyskentely sekä liiketoimintasuunnitelman laatiminen.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Kaikki oppimateriaali jaetaan kurssin aikana tai ilmoitetaan opiskelijoille suositeltavina linkkeinä.

Uusintamahdollisuudet

Kurssin suorituksena on laadittava liiketoimintasuunnitelma. Ei tenttiä.

Sisältö

Tutustua yrityksen perustamisen eri vaiheisiin ja laatia perustettavan yrityksen liiketoimintasuunnitelma.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Yrittäjäksi ryhtyminen ja yrityksen perustaminen. Liiketoimintasuunnitelman laatiminen, johon sisältyy perustiedot seuraavista osa-alueista: liikeidea, markkinatilanne ja kilpailija-analyysi, markkinointisuunnitelma, kannattavuus ja rahoitus, toiminnan organisointi sekä strategiset tavoitteet.

Arviointimenetelmät

Arviointi tapahtuu palautetun liiketoimintasuunnitelman pohjalta.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

1: Opiskelija osaa hahmottaa yrityksen perustamisprosessiin liittyvät vaiheet ja kirjoittaa hyväksyttävän liiketoimintasuunnitelman.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

3: Opiskelija hallitsee hyvin yrityksen perustamisprosessiin liittyvät vaiheet ja osaa kirjoittaa sen pohjalta liiketoimintasuunnitelman, jossa näitä vaiheita on oikeaoppisesti analysoitu.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

5: Opiskelija osaa analysoida aloittavien yritysten prosesseihin liittyviä tyypillisiä ongelmakohtia ja hänellä on riittävä näkemys esittämään näihin parannusehdotuksia liiketoimintasuunnitelmassaan.