Kustannus- ja kannattavuuslaskenta (4 op)
Toteutuksen tunnus: KMR0443-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.08.2020 - 15.09.2020
Ajoitus
26.10.2020 - 18.12.2020
Opintopistemäärä
4 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 35
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
- Heikki Sintonen
Opetusryhmät
- Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
HOTRA19RHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus S19, ravintolan liikkeenjohto, Lappeenranta
-
HOTRA19HHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus S19, hotellin liikkeenjohto, Lappeenranta
Pienryhmät
- Luennot 1
Osaamistavoitteet
Ymmärtää sisäisen laskentatoimen merkitys matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan taloussuunnittelussa, päätöksenteossa ja tarkkailussa. Hallita sisäisen laskentatoimen peruslaskelmat ja niiden analysointi. Perehtyä arvonlisäverotuksen perusteisiin.
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Luennot ja harjoitukset.
Ajoitus ja läsnäolo
Opetusta lukujärjestyksen mukaan.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Moodlen materiaalit ja ensimmäisillä oppitunneilla ilmoitettava oheismateriaali.
Uusintamahdollisuudet
Kurssitentti viimeisillä luentokerroilla ja uusinnat myöhemmn ilmoitettavina rästitenttipäivinä valvotusti.
Oppimisympäristö
Lappeeeranna kampuksen salit ja Moodle.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan osallistuminen lähiopetukseen ja itsenäiseen työskentelyyn vastaa 108 tuntia opiskelijan työtä.
Sisältö
Laskentatoimen systematiikka ja keskeiset kohdealueet, kustannus - ja kannattavuuslaskenta sekä hinnan asetanta palveluyrityksessä. Arvonlisäverotuksen perusteet.
Arviointimenetelmät
Tentti ja harjoitustyöt.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija tuntee keskeiset sisäisen laskentatoimen käsitteet ja osaa yksittäisiä kustannus- ja kannattavuuslaskentamenetelmiä.
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija tuntee keskeiset sisäisen laskentatoimen käsitteet, ymmärtää niiden käyttötarkoituksen ja hallitsee keskeiset asiat kustannus- ja kannattavuuslaskennassa sekä arvonlisäverotuksessa.
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija tuntee sisäisen laskentatoimen käsitteet, ymmärtää niiden käyttötarkoituksen ja hallitsee kustannus- ja kannattavuuslaskennan sekä arvonlisäverotuksen ja osaa soveltaa eri menetelmiä käytännön laskentatilanteissa.