Siirry suoraan sisältöön

Kustannus- ja kannattavuuslaskenta (4 op)

Toteutuksen tunnus: KMR0443-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.08.2020 - 15.09.2020

Ajoitus

26.10.2020 - 18.12.2020

Opintopistemäärä

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 35

Koulutus

  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus

Opettaja

  • Heikki Sintonen

Opetusryhmät

  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • HOTRA19R
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus S19, ravintolan liikkeenjohto, Lappeenranta
  • HOTRA19H
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus S19, hotellin liikkeenjohto, Lappeenranta

Pienryhmät

  • Luennot 1

Osaamistavoitteet

Ymmärtää sisäisen laskentatoimen merkitys matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan taloussuunnittelussa, päätöksenteossa ja tarkkailussa. Hallita sisäisen laskentatoimen peruslaskelmat ja niiden analysointi. Perehtyä arvonlisäverotuksen perusteisiin.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Luennot ja harjoitukset.

Ajoitus ja läsnäolo

Opetusta lukujärjestyksen mukaan.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Moodlen materiaalit ja ensimmäisillä oppitunneilla ilmoitettava oheismateriaali.

Uusintamahdollisuudet

Kurssitentti viimeisillä luentokerroilla ja uusinnat myöhemmn ilmoitettavina rästitenttipäivinä valvotusti.

Oppimisympäristö

Lappeeeranna kampuksen salit ja Moodle.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan osallistuminen lähiopetukseen ja itsenäiseen työskentelyyn vastaa 108 tuntia opiskelijan työtä.

Sisältö

Laskentatoimen systematiikka ja keskeiset kohdealueet, kustannus - ja kannattavuuslaskenta sekä hinnan asetanta palveluyrityksessä. Arvonlisäverotuksen perusteet.

Arviointimenetelmät

Tentti ja harjoitustyöt.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija tuntee keskeiset sisäisen laskentatoimen käsitteet ja osaa yksittäisiä kustannus- ja kannattavuuslaskentamenetelmiä.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija tuntee keskeiset sisäisen laskentatoimen käsitteet, ymmärtää niiden käyttötarkoituksen ja hallitsee keskeiset asiat kustannus- ja kannattavuuslaskennassa sekä arvonlisäverotuksessa.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija tuntee sisäisen laskentatoimen käsitteet, ymmärtää niiden käyttötarkoituksen ja hallitsee kustannus- ja kannattavuuslaskennan sekä arvonlisäverotuksen ja osaa soveltaa eri menetelmiä käytännön laskentatilanteissa.