Siirry suoraan sisältöön

Hotelli- ja ravintola-alan henkilöstösuunnittelu (5 op)

Toteutuksen tunnus: AL00CB99-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.07.2022 - 04.09.2022

Ajoitus

05.09.2022 - 31.12.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus

Opettaja

  • Lari-Pekka Ruotsi

Opetusryhmät

  • Luennot 1 (Koko: 24. Avoin AMK: 0.)
  • Itsenäinen 1 (Koko: 24. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • LLABTO22H
    Täydentävä osaaminen (AMK) 2022, Liiketoimintayksikkö
  • LLPRHOTRA20S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta

Pienryhmät

  • Luennot 1
  • Itsenäinen 1

Osaamistavoitteet

Tutustuttaa opiskelija henkilöstösuunnitteluun ja palkkahallintaan. Opiskelija perehtyy matkailu- ja ravitsemisalan yleisimpiin työehtosopimuksiin ja oppii laatimaan työvuorolistat työehtosopimuksen säännökset huomioiden. Opiskelija tutustuu palkkalaskennan osa-alueisiin ja oppii laskemaan palkkakustannukset.

Työehtosopimukset ja henkilöstösuunnittelu

Opiskelija tuntee alan työehtosopimukset ja työsuhteessa toimimista koskevat säännöt

Työvuorolistasuunnittelu

Opiskelija ymmärtää ja osaa toteuttaa manuaalisesti sekä tietoteknisesti työvuorosuunnittelun ja -laadinnan. Hän osaa ottaa huomioon niin voimassaolevat työehtosopimukset, työaikalain sekä muut yhteisesti sovitut pelisäännöt. Opiskelija osaa ottaa listan laadinnsassa huomioon yrityksen tuottavuus- ja taloudellisuustekijät sekä osaa ennakoida työvoimatarpeen ennusteiden mukaisesti

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Kurssi toteutetaan niin lähiopetuksena kuin siihen kiinteästi kuuluvilla kenttä- ja itsenäisen opiskelun harjoituksilla

Ajoitus ja läsnäolo

Kurssi alkaa 19.9. ja opiskelijan läsnäolo kontaktijaksoilla on merkityksellistä, koska oppiminen tulee toteutmaan tiimitehtävinä.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Tunneilla erikseen jaetut oppimateriaalit sekä manuaalit

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei valinnaisia toteutustapoja

Työelämäyhteistyö

Tehtävät ja kenttätyöt pyritään integroimaan kiinteästi elinkeinon tarpeisiin ja toiveisiin.

Oppimisympäristö

Luokkaympäristö sekä vapaasti valittavassa paikassa tapahtuva itsenäinen työskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kurssi sitoo opiskelijan aikaa toteuttamisaikana noin 120 tunnin verran

Sisältö

Kurssin jälkeen opiskelija osaa:

- henkilöstösuunnittelun perusasiat
- voimassa olevat työehtosopimukset
- soveltaa työehtosopimuksia esim. työvuorolistasuunnittelussa
- ja ymmärtää henkilöstötilinpäätöksen merkityksen henkilösuunnittelussa
- hyödyntää MaRa Plan Pro ohjelmistoa henkilöstösuunnittelussaan

Arviointimenetelmät

Hyväksytyt tehtävät
Itsearviointi
Vartaisarviointi

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Osa tehtävistä on vailla hyväksyntää

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija on suorittanut kiitettävästi tai lähes kiitettävästi kaikki tehtävät ja harjoitukset, sekä osaa soveltaa niiden kautta oppimiaan asioita aidossa työelämään integroituvassa tehtävässä/näytössä.