Menestyvä liiketoiminta (5 op)
Toteutuksen tunnus: AL00BV25-3004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
16.11.2020 - 10.01.2021
Ajoitus
01.01.2021 - 31.05.2021
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
4 op
Toteutustapa
20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 60
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
- Pekka Mytty
Opetusryhmät
- Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLPRHOTRA20SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta
Pienryhmät
- Luennot 1
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- arvioida markkina- ja kilpailutilannetta
- tunnistaa liiketoimintamahdollisuuksia
- suunnitella ja havainnollistaa erottuvaa liiketoimintaa
- osaa huomioda asiakas- ja käyttäjälähtöisyyden liiketoiminnan suunnittelussa
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Työskentely tapahtuu 3 - 4 opiskelijan virtuaalisissa pienryhmissä verkossa.Lisäksi yksilötehtävänä laadittava omien yrittäjäominaisuuksien arviointiraportti, jonka palautus 30.1.2021 mennessä. Opiskelijat voivat itse määritellä ryhmälleen parhaiten sopivan yhteydenpito- ja työskentelytavan. Ryhmien muodostamisen jälkeen kunkin ryhmän on esiteltävä annetun aikataulun mukaisesti oma liikeideansa muille ryhmille. Tämän jälkeen työskentely jatkuu oman ryhmän sopimalla tavalla. Omalle yritykselle laadittu liiketoimintasuunnitelma palautettava 31.3.2021 mennessä.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Tarvittava oppimateriaali jaetaan kurssin Moodle alustalla esim. linkkeinä.
Uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä. Arviointi tapahtuu palautettavan liiketoimintasuunnitelman ja yksilötyön pohjalta.
Sisältö
Kannattavan liiketoiminnan edellytykset. Liiketoimintasuunnitelman laatiminen, johon sisältyy perustiedot seuraavista osa-alueista: liikeidea, markkinatilanne ja kilpailija-analyysi, markkinointisuunnitelma, riskinhallintasuunnitelma, kannattavuus ja rahoitus, toiminnan organisointi sekä strategiset tavoitteet.
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Yritystalouden perusteet tai vastaavan opintojakson osaaminen tarvitaan pohjatiedoiksi.
Arviointimenetelmät
Aktiivinen osallistuminen ryhmän työskentelyyn. Laadittu liiketoimintasuunnitelma. Omien yrittäjäominaisuuksien arviointi (yksilötyö).
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
1: Opiskelija osaa hahmottaa yrityksen perustamisprosessiin liittyvät vaiheet ja kirjoittaa hyväksyttävän liiketoimintasuunnitelman.
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
3: Opiskelija tunnistaa menestyvään liiketoimintaan liittyviä toimintaedellytyksiä ja osaa kirjoittaa sen pohjalta toimivan liiketoimintasuunnitelman.
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
5: Opiskelija osaa analysoida menestyvään liiketoimintaan liittyvät toimintaedellytykset ja hän osaa käsitellä niitä asiantuntevasti omassa liiketoimintasuunnitelmassaan.