Siirry suoraan sisältöön

Menestyvä liiketoiminta (5 op)

Toteutuksen tunnus: AL00BV25-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

16.11.2020 - 10.01.2021

Ajoitus

01.01.2021 - 31.05.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

4 op

Toteutustapa

20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 60

Koulutus

  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus

Opettaja

  • Pekka Mytty

Opetusryhmät

  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • LLPRHOTRA20S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta

Pienryhmät

  • Luennot 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- arvioida markkina- ja kilpailutilannetta
- tunnistaa liiketoimintamahdollisuuksia
- suunnitella ja havainnollistaa erottuvaa liiketoimintaa
- osaa huomioda asiakas- ja käyttäjälähtöisyyden liiketoiminnan suunnittelussa

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Työskentely tapahtuu 3 - 4 opiskelijan virtuaalisissa pienryhmissä verkossa.Lisäksi yksilötehtävänä laadittava omien yrittäjäominaisuuksien arviointiraportti, jonka palautus 30.1.2021 mennessä. Opiskelijat voivat itse määritellä ryhmälleen parhaiten sopivan yhteydenpito- ja työskentelytavan. Ryhmien muodostamisen jälkeen kunkin ryhmän on esiteltävä annetun aikataulun mukaisesti oma liikeideansa muille ryhmille. Tämän jälkeen työskentely jatkuu oman ryhmän sopimalla tavalla. Omalle yritykselle laadittu liiketoimintasuunnitelma palautettava 31.3.2021 mennessä.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Tarvittava oppimateriaali jaetaan kurssin Moodle alustalla esim. linkkeinä.

Uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä. Arviointi tapahtuu palautettavan liiketoimintasuunnitelman ja yksilötyön pohjalta.

Sisältö

Kannattavan liiketoiminnan edellytykset. Liiketoimintasuunnitelman laatiminen, johon sisältyy perustiedot seuraavista osa-alueista: liikeidea, markkinatilanne ja kilpailija-analyysi, markkinointisuunnitelma, riskinhallintasuunnitelma, kannattavuus ja rahoitus, toiminnan organisointi sekä strategiset tavoitteet.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Yritystalouden perusteet tai vastaavan opintojakson osaaminen tarvitaan pohjatiedoiksi.

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen ryhmän työskentelyyn. Laadittu liiketoimintasuunnitelma. Omien yrittäjäominaisuuksien arviointi (yksilötyö).

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

1: Opiskelija osaa hahmottaa yrityksen perustamisprosessiin liittyvät vaiheet ja kirjoittaa hyväksyttävän liiketoimintasuunnitelman.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

3: Opiskelija tunnistaa menestyvään liiketoimintaan liittyviä toimintaedellytyksiä ja osaa kirjoittaa sen pohjalta toimivan liiketoimintasuunnitelman.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

5: Opiskelija osaa analysoida menestyvään liiketoimintaan liittyvät toimintaedellytykset ja hän osaa käsitellä niitä asiantuntevasti omassa liiketoimintasuunnitelmassaan.