Siirry suoraan sisältöön

Tutkimus-, kehittämis- ja innovointimenetelmät (5 op)

Toteutuksen tunnus: YY00CL94-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.07.2021 - 30.09.2021

Ajoitus

08.10.2021 - 17.12.2021

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Hyvinvointi (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 50

Koulutus

  • Hotelli- ja ravintola-alan koulutus (ylempi AMK), Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohto (2021)
  • Liiketalouden alan koulutus (ylempi AMK), Liiketoiminnan kehittäminen ja johtaminen (2017-2021)

Opettaja

  • Tuuli Mirola
  • Jaani Väisänen
  • Minna Ikävalko

Opetusryhmät

  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Tentti 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • LLPRYHRL21S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohto (YAMK) 21S Lappeenranta
  • LLPRYLITA21S
    Liiketoiminnan kehittäminen ja johtaminen (YAMK) 21S Lappeenranta

Pienryhmät

  • Luennot 1
  • Tentti 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- johtaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeita
- hallita tutkimus- ja kehitystoiminnan menetelmiä

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Luennot, harjoitus- ja oppimistehtävät, tentti

Ajoitus ja läsnäolo

8.10.2021 Laadulliset tutkimusmenetelmät, Minna Ikävalko
9.10.2021 Laadulliset tutkimusmenetelmät, Minna Ikävalko

22.10.2021 Määrälliset tutkimusmenetelmät, Tuuli Mirola
23.10.2021 Määrälliset tutkimusmenetelmät, Tuuli Mirola
26.11.2021 Määrälliset tutkimusmenetelmät, Tuuli Mirola

27.11.2021 Kehittämis- ja innovointimenetelmät, Jaani Väisänen

Keskiviikko 15.12.2021 klo 16-19 Tentti (verkko)

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Ilmoitetaan opintojakson alussa

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Hyväksytysti suoritetut harjoitus- ja oppimistehtävät + hyväksytty tentti.

Uusintamahdollisuudet

Ilmoitetaan opintojakson alussa

Oppimisympäristö

Opetus lukujärjestyksen mukaan, itsenäista opiskelua

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 op = 133 tuntia opiskelijan työtä

Sisältö

Tutkimukseen liittyvät keskeiset käsitteet
Hyvä tieteellinen käytäntö
Tutkimus- ja kehittämisprosessi (tutkimus- tai kehittämistyön aiheeseen perehtyminen, suunnitelu, toteutus ja raportointi)
Tutkimusasetelma
Laadullinen tutkimus ja sen prosessin erityispiirteet
Määrällinen tutkimus ja sen prosessin erityispiirteet
Aineiston hankinnan metodit
Aineiston analysointimenetelmät
Tutkimuksellinen kehittäminen
Luova ongelmanratkaisun prosessi
Innovointimenetelmät
Tutkimus- ja kehittämistyön raportointi

Arviointimenetelmät

Hyväksytysti suoritetut harjoitus- ja oppimistehtävät, hyväksytty tentti.

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Hylätty arvosana annetaan silloin, kun opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

1 = Opiskelija ymmärtää ja osaa selittää tutkimuksen peruskäsitteet ja osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämisprosessin keskeiset vaiheet. Opiskelija osaa käyttää tutkimusaineiston analysointiin soveltuvia menetelmiä ja tulkita niistä saatuja tuloksia.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

3 = Opiskelija hallitsee ja osaa käyttää tutkimuksen peruskäsitteitä. Opiskelija osaa valita ja soveltaa tutkimus- ja kehittämisprosessin toteutuksen vaiheet. Opiskelija osaa valita ja käyttää kurssiin kuuluvia tutkimusaineiston analysointimenetelmiä erityyppisten analysointiongelmien ratkaisuun. Opiskelija osaa tulkita saadut tutkimustulokset ja kirjoittaa tutkimusraportin.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

5 = Opiskelija hallitsee ja osaa käyttää tutkimuksen peruskäsitteitä sujuvasti. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa tutkimuksen. Opiskelija osaa perustellusti valita ja käyttää kurssiin kuuluvia tutkimusaineiston analysointimenetelmiä erityyppisten analysointiongelmien ratkaisuun. Opiskelija hallitsee saatujen tutkimustulosten tulkinnan ja raportoinnin sekä osaa tehdä tuloksista käytännön johtopäätökset.