Tutkimus-, kehittämis- ja innovointimenetelmät (5 op)
Toteutuksen tunnus: YY00CL94-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.07.2021 - 30.09.2021
Ajoitus
08.10.2021 - 17.12.2021
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Hyvinvointi (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 50
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan koulutus (ylempi AMK), Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohto (2021)
- Liiketalouden alan koulutus (ylempi AMK), Liiketoiminnan kehittäminen ja johtaminen (2017-2021)
Opettaja
- Tuuli Mirola
- Jaani Väisänen
- Minna Ikävalko
Opetusryhmät
- Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Tentti 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLPRYHRL21SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohto (YAMK) 21S Lappeenranta
-
LLPRYLITA21SLiiketoiminnan kehittäminen ja johtaminen (YAMK) 21S Lappeenranta
Pienryhmät
- Luennot 1
- Tentti 1
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- johtaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeita
- hallita tutkimus- ja kehitystoiminnan menetelmiä
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Luennot, harjoitus- ja oppimistehtävät, tentti
Ajoitus ja läsnäolo
8.10.2021 Laadulliset tutkimusmenetelmät, Minna Ikävalko
9.10.2021 Laadulliset tutkimusmenetelmät, Minna Ikävalko
22.10.2021 Määrälliset tutkimusmenetelmät, Tuuli Mirola
23.10.2021 Määrälliset tutkimusmenetelmät, Tuuli Mirola
26.11.2021 Määrälliset tutkimusmenetelmät, Tuuli Mirola
27.11.2021 Kehittämis- ja innovointimenetelmät, Jaani Väisänen
Keskiviikko 15.12.2021 klo 16-19 Tentti (verkko)
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Ilmoitetaan opintojakson alussa
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Hyväksytysti suoritetut harjoitus- ja oppimistehtävät + hyväksytty tentti.
Uusintamahdollisuudet
Ilmoitetaan opintojakson alussa
Oppimisympäristö
Opetus lukujärjestyksen mukaan, itsenäista opiskelua
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
5 op = 133 tuntia opiskelijan työtä
Sisältö
Tutkimukseen liittyvät keskeiset käsitteet
Hyvä tieteellinen käytäntö
Tutkimus- ja kehittämisprosessi (tutkimus- tai kehittämistyön aiheeseen perehtyminen, suunnitelu, toteutus ja raportointi)
Tutkimusasetelma
Laadullinen tutkimus ja sen prosessin erityispiirteet
Määrällinen tutkimus ja sen prosessin erityispiirteet
Aineiston hankinnan metodit
Aineiston analysointimenetelmät
Tutkimuksellinen kehittäminen
Luova ongelmanratkaisun prosessi
Innovointimenetelmät
Tutkimus- ja kehittämistyön raportointi
Arviointimenetelmät
Hyväksytysti suoritetut harjoitus- ja oppimistehtävät, hyväksytty tentti.
Arviointiasteikko
1-5
Hylätty (0)
Hylätty arvosana annetaan silloin, kun opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
1 = Opiskelija ymmärtää ja osaa selittää tutkimuksen peruskäsitteet ja osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämisprosessin keskeiset vaiheet. Opiskelija osaa käyttää tutkimusaineiston analysointiin soveltuvia menetelmiä ja tulkita niistä saatuja tuloksia.
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
3 = Opiskelija hallitsee ja osaa käyttää tutkimuksen peruskäsitteitä. Opiskelija osaa valita ja soveltaa tutkimus- ja kehittämisprosessin toteutuksen vaiheet. Opiskelija osaa valita ja käyttää kurssiin kuuluvia tutkimusaineiston analysointimenetelmiä erityyppisten analysointiongelmien ratkaisuun. Opiskelija osaa tulkita saadut tutkimustulokset ja kirjoittaa tutkimusraportin.
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
5 = Opiskelija hallitsee ja osaa käyttää tutkimuksen peruskäsitteitä sujuvasti. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa tutkimuksen. Opiskelija osaa perustellusti valita ja käyttää kurssiin kuuluvia tutkimusaineiston analysointimenetelmiä erityyppisten analysointiongelmien ratkaisuun. Opiskelija hallitsee saatujen tutkimustulosten tulkinnan ja raportoinnin sekä osaa tehdä tuloksista käytännön johtopäätökset.