Pitkäaikaispotilaan hoitotyö (5 op)
Toteutuksen tunnus: ST00BG44-3011
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
25.11.2019 - 19.01.2020
Ajoitus
17.02.2020 - 12.04.2020
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
4 op
Toteutustapa
20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus
Yksikkö
Hyvinvointi (LAB)
Toimipiste
Lahden kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
- Sari Nieminen
- Maria Tuominen
Ryhmät
-
08SH19SSairaanhoitajakoulutus 19S, Lahti
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa:
- selittää keskeisimmät sisätauti-kirurgisen potilaan hoidossa käytettävät toimenpiteet ja hoitotyön
auttamismenetelmät
- kuvata kansalliset ravitsemussuositukset ja sisätauti-kirurgisten potilaiden erityisruokavaliot ja niiden merkityksen potilaiden kokonaishoidossa
- selittää moniammatillisen työryhmän ja läheisten merkityksen pitkäaikaissairaan potilaan/ asiakkaan hoitotyössä
- hyödyntää näyttöön perustuvaa tietoa pitkäaikaissairaan potilaan terveyden ja toimintakyvyn edistämisessä
- kuvata uusia tulevaisuuden hoitotyön ja itsehoidon menetelmiä osana pitkäaikaissairaiden hoidon ohjausta
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
- Aktivoivat luennot
- Taitopajatyöskentely
- Seminaarityöskentely
- Verkko-opiskelu
- Skhole verkkoympäristö
Ajoitus ja läsnäolo
Pakollinen läsnäolo taitopaja ja seminaari
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Tenttimateriaali:
- Ahonen, O., Blek-Vehkaluoto, M., Ekola, S., Partamies, S., Sulosaari, V. & Uski-Tallqvist, T. Kliininen hoitotyö. Sisätauteja, kirurgisia sairauksia ja syöpätauteja sairastavan hoito. Sanoma Pro. 6.-7., uudistettu painos, 2017.
- Ernvall, S., Pulli, A., Salonen, M-L., Nurminen, M-L. & Kaukkila, S. 2008. Lääkelaskenta. WSOY, Helsinki.
- Ajankohtaiset artikkelit, tutkimukset ja muu kirjallisuus, Käypähoito- ja muut suositukset.
- Repun materiaali.
Uusintamahdollisuudet
1. tentti opintojakson aikana.
Kaksi uusintamahdollisuutta
Sisältö
Keskeinen sisältö:
-selittää keskeisimmät sisätauti-kirurgisen potilaan hoidossa käytettävät toimenpiteet ja hoitotyön auttamismenetelmät
-kuvata kansalliset ravitsemussuositukset ja sisätauti-kirurgisten potilaiden erityisruokavaliot ja niiden merkityksen potilaiden kokonaishoidossa
-selittää moniammatillisen työryhmän ja läheisten merkityksen sisätauti-kirurgisen potilaan/ asiakkaan hoitotyössä
-hyödyntää näyttöön perustuvaa tietoa sisätauti-kirurgisen potilaan terveyden ja toimintakyvyn edistämisessä
-kuvata uusia tulevaisuuden hoitotyön ja itsehoidon menetelmiä osana sisätauti-kirurgisen potilaan hoidon ohjausta
Lääketiede: Kirurgia 1op
Arviointimenetelmät
Tentti 50%, seminaaritehtävä 50% T1-K5
Lääkelaskut Hyväksytty/ Hylätty
Verkko-opiskelu Hyväksytty/Hylätty/Täydennä
Kirurgia 1op Hyväksytty
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
Taso 1
- selittää keskeisimmät kirurgisen potilaan hoidossa käytettävät toimenpiteet ja hoitotyön
auttamismenetelmät
- selittää kansalliset ravitsemussuositukset ja sisätauti-kirurgisten potilaiden erityisruokavaliot ja niiden merkityksen potilaiden kokonaishoidossa
- selittää moniammatillisen työryhmän ja läheisten merkityksen pitkäaikaissairaan potilaan/ asiakkaan hoitotyössä
- hyödyntää näyttöön perustuvaa tietoa pitkäaikaissairaan potilaan terveyden ja toimintakyvyn edistämisessä
- kuvata joitakin uusia tulevaisuuden hoitotyön ja itsehoidon menetelmiä osana pitkäaikaissairaiden hoidon ohjausta
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
Taso 3
- selittää perustellen keskeisimmät sisätauti-kirurgisen potilaan hoidossa käytettävät toimenpiteet ja hoitotyön auttamismenetelmät
- kuvata kansalliset ravitsemussuositukset ja sisätauti-kirurgisten potilaiden erityisruokavaliot ja niiden merkityksen potilaiden kokonaishoidossa
- selittää perustellen moniammatillisen työryhmän ja läheisten merkityksen pitkäaikaissairaan potilaan/ asiakkaan hoitotyössä
- hyödyntää monipuolisesti näyttöön perustuvaa tietoa pitkäaikaissairaan potilaan terveyden ja toimintakyvyn edistämisessä
- kuvata uusia tulevaisuuden hoitotyön ja itsehoidon menetelmiä osana pitkäaikaissairaiden hoidon ohjausta
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Taso 5
- selittää monipuolisesti perustellen keskeisimmät sisätauti-kirurgisen potilaan hoidossa käytettävät toimenpiteet ja hoitotyön auttamismenetelmät
- kuvata monipuolisesti kansalliset ravitsemussuositukset ja sisätauti-kirurgisten potilaiden erityisruokavaliot ja niiden merkityksen potilaiden kokonaishoidossa
- selittää monipuolisesti perustellen moniammatillisen työryhmän ja läheisten merkityksen pitkäaikaissairaan potilaan/ asiakkaan hoitotyössä
- hyödyntää monipuolisesti soveltaen näyttöön perustuvaa tietoa pitkäaikaissairaan potilaan terveyden ja toimintakyvyn edistämisessä
- kuvata monipuolisesti uusia tulevaisuuden hoitotyön ja itsehoidon menetelmiä osana pitkäaikaissairaiden hoidon ohjausta