Siirry suoraan sisältöön

Juridiikan perusteet (2 op)

Toteutuksen tunnus: KLI1383-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.08.2020 - 15.09.2020

Ajoitus

01.09.2020 - 19.10.2020

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 120

Koulutus

  • Liiketalouden koulutus

Opettaja

  • Jarmo Kemppinen

Opetusryhmät

  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Tentti 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • LLPRLII20SJ
    Liiketalouden koulutus 20S, juridiikka, Lappeenranta
  • LLPRLII20SL
    Liiketalouden koulutus 20S, laskentatoimi, Lappeenranta
  • LLPRLII20SM
    Liiketalouden koulutus 20S, markkinointi, Lappeenranta

Pienryhmät

  • Luennot 1
  • Tentti 1

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on tutustuttaa opiskelija Suomen oikeusjärjestelmän peruskäsitteisiin, oikeussuhteisiin, kuten sopimuksiin ja oikeussubjekteihin, kuten eri yritysmuotoihin. Lisäksi tutustutaan kuluttajansuojan ja vahingonkorvausoikeuden perusteisiin.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Kurssi toteutetaan luento-opetuksena. Opetusta täydennetään harjoituksilla. Ryhmätehtävä kuuluu osana kurssin suorittamisvaatimuksia.

Luento-opetus tapahtuu poikkeuksellisesti etäopetuksena verkon välityksellä. Kurssin moodlealustalla on linkki kunkin viikon luentoihin.

Opintojakson tavoitteena on tutustuttaa opiskelija Suomen oikeusjärjestelmän peruskäsitteisiin, oikeussuhteisiin, kuten sopimuksiin ja oikeussubjekteihin, kuten eri yritysmuotoihin. Lisäksi tutustutaan kuluttajansuojan ja vahingonkorvausoikeuden perusteisiin.

Ajoitus ja läsnäolo

1.9.- 18.10.2020.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Kurssimateriaalina luennoilla jaettava materiaali, osia kirjoista Lakiopas: Juridiikan perusteet, Suojanen ym. ja Yritysjuridiikka. Kyläkallio. kirjana tai verkkokirjana.

Uusintamahdollisuudet

Virtuaalitentti viikko 42.

Oppimisympäristö

Luento-opetus ja tehtävät verkossa.

Sisältö

Opetuksessa käydään läpi keskeiset oikeusjärjestelmät, kansainvälisten sopimusten merkitys ja EU-oikeuden peruskäsitteitä, oikeustoimilain keskeiset käsitteet, kuten tarjous ja sen sitovuus, sopimuksen syntyminen ja pätevyys, valtuutus ja muu edustus, yksityishenkilöiden ja oikeushenkilöiden oikeudet ja vastuut, yritysmuodot sekä kuluttajansuojan ja vahingonkorvausoikeuden keskeiset periaatteet.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Ei vaadita.

Arviointimenetelmät

Verkkotentti ja ryhmätehtävä.

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Hylätty 0

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Arvosana 1

Opiskelijalla on peruskäsitys Suomen oikeusjärjestelmästä, oikeussuhteista, kuluttajansuojan ja vahingonkorvausoikeuden perusteista.

Taidot: Opiskelija osaa käyttää sähköisiä oikeudellisia tietojärjestelmiä ja etsiä niistä lainsäädäntöön, hallituksen esityksiin ja oikeuskäytäntöön liittyviä tietoja.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Arvosana 3

Opiskelijalla on hyvä perusvalmius hahmottaa ja arvioida Suomen oikeusjärjestelmän perusteita, oikeussuhteita, kuluttajansuojan ja vahingonkorvausoikeuden perusteista.

Taidot: Opiskelija osaa käyttää hyvin sähköisiä oikeudellisia tietojärjestelmiä ja etsiä niistä lainsäädäntöön, hallituksen esityksiin ja oikeuskäytäntöön liittyviä tietoja.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Arvosana 5

Opiskelijalla on selkeä käsitys ja kyky hahmottaa, tulkita ja arvioida Suomen oikeusjärjestelmää, oikeussuhteita, kuluttajansuojan ja vahingonkorvausoikeuden perusteista sekä tulkintakäytäntöä ja niihin liittyviä ennakkopäätöksiä.

Taidot: Opiskelija kykenee taidokkaasti käyttämään hyvin sähköisiä oikeudellisia tietojärjestelmiä ja etsiä niistä lainsäädäntöön, hallituksen esityksiin ja oikeuskäytäntöön liittyviä tietoja.