Siirry suoraan sisältöön

Palvelun konseptointi (5 op)

Toteutuksen tunnus: LI00BI39-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

25.11.2019 - 19.01.2020

Ajoitus

01.01.2020 - 31.05.2020

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lahden kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Täydentävä osaaminen ja vapaavalintaiset opinnot, AMK

Opettaja

  • Sami Heikkinen

Ryhmät

  • 04HTO19
    Täydentävä osaaminen AMK 2019-2020, Liiketalouden ja matkailun ala, Lahti

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- hyödyntää asiakastietoa ratkaisujen tarjoamisessa
- kehittää erilaisia palvelukonsepteja
- arvioida ja kehittää asiakaskokemusta

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Tällä opintojaksolla perehdytään palvelumuotoilun prosessiin ja meneltemiin. Tähän opintojaksoon liittyy kontaktiopetusta sekä ryhmässä tehtävä palvelunkehitysprojekti. Projektiaihe valitaan annettujen aiheiden joukosta opintojakson alussa.
Tämä opintojakso on osa laajempaa palvelun kehitysprojektia eli Projektikevättä. Kevään aikana opit hallitsemaan palvelumuotoilun prosessin eri vaiheita ja saat kattavan työkalupakin, jonka avulla toteuttaa jatkossa haastavia palvelumuotoiluprojekteja. Et voi suorittaa ainoastaan tätä opintojaksoa vaan sinun pitää suorittaa vähintään toinen Projektikevään moduuli, johon kuuluvat opintojaksot Palvelukonseptit, Kuluttajakäyttäytymisen muutokset ja Asiakaspalveluosaaminen. Tässä tietopainotteisessa moduulissa keskitytään onnistuneen palvelun osa-alueisiin. Tämän moduulin lisäksi suositellaan suoritettavaksi myös Projektikevääseen kuuluvaa palvelun kehittämiseen keskittyvää moduulia, johon kuuluu opintojaksot Palvelun konseptointi, Differointi - kilpailuetua erilaistamalla sekä Massaräätälöinti ja käyttälähtöisyys.
Projektikevät tarjoaa viisi erilaista palvelunkehitysprojektia. Projektit esitellään ensimmäisellä kontaktikerralla ma 13.1. Tämä kerran aikana saat esittää omat toiveesi projekteista, joissa tahtoisit olla mukana. Opiskelijoiden toiveiden perusteella muodostetaan projektiryhmät kevään ajaksi. Siksi on tärkeää, että olet mukana ensimmäisellä kontaktikerralla.

Ajoitus ja läsnäolo

Opintojakso alkaa 13.1. Työskentely edellyttää läsnäoloa kontaktitunneilla.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintojakson aikana jaettava materiaali

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

ei valinnaisia suoritustapoja

Työelämäyhteistyö

Projektikeväässä on tarjolla opiskelijoille viisi erilaista projektia. Mukana olevat toimeksiantajat ovat Kemppi Oy, Zonta, Suomi taskussa Oy ja kaksi myöhemmin varmistuvaa projektia. Opiskelija esittää toiveensa projekteista, joissa tahtoisi olla mukana. Näiden toiveiden perusteella muodostetaan projektiryhmät, jotka työskentelevät projektin parissa.

Uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä.
Opintojakson suoritus tapahtuu projektiin liittyvien tehtävien myötä.

Oppimisympäristö

Opintojakso liittyy projektikevään toteutukseen, missä opittavia sisältöjä sovelletaan omaan palvelunkehitysprojektiin.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Keskiviikkopäivät on varattu projektityöskentelyä varten. Silloin ei ole kontaktitunteja, mutta projektiryhmän työskentely ajoittuu noihin ajankohtiin. On hyvä ottaa huomioon, että tämän lisäksi voi tulla projektikohtaisia varauksia, jotka eivät näy koko ryhmän lukujärjestyksessä. Nämä selviät opintojakson alettua, kun opiskelija on ohjautunut omaan projektiryhmäänsä.

Sisältö

Tällä opintojaksolla perehdytään palvelumuotoiluprosessiin. Opintojakson aikana opit, millaisten vaiheiden kautta palveluiden kehittämisprojekti etenee. Opit kuhunkin vaiheeseen liittyvät näkökulmat ja sen, mitä sinun pitää ottaa huomioon päästäksesi prosessissa eteenpäin. Pääset kokeilemaan tähän liittyviä asioita käytännössä oikeassa työelämälähtöisessä projektissa.

Arviointimenetelmät

Arvioinnin kohteena on prosessi (työskentely opintojakson aikana) sekä projektiin liittyvät tehtävät.

Arviointiasteikko

1-5