Skip to main content

A Healthy and Responsible Organisation (5 cr)

Code: LI00BH97-3004

General information


Enrollment

25.11.2019 - 19.01.2020

Timing

09.01.2020 - 15.05.2020

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

RDI portion

3 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

E-campus, Lahti

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 50

Degree programmes

  • Complementary competence and optional courses, Bachelors

Teachers

  • Sari Suominen

Groups

  • 04HLII
  • 04HTO19
    , Lahti

Learning outcomes

The student is able to
- look at overall well-being as part of responsible business from the perspective of a company, work community and individuals
- apply the principles of ethical and responsible management in one’s own operations, the workplace and the organisation
- ask relevant questions and acquire answers relative to ethical and responsible operation and management.

Implementation and methods of teaching

Opintojakso toteutetaan kokonaan verkossa, mutta opiskeluun sisältyy yrityskäynti/-käyntejä. Opiskelussa hyödynnetään Työelämäsafari-projektissa kehiteltyä työskentelymenetelmää. Harjoitustyö tehdään 1-3 hengen ryhmissä. Sähköisessä Repussa oleva aineisto ja tehtävät tukevat työskentelyä.

Timing and attendance

Opintojakson suorittaminen on pitkälti aikaan ja paikkaan sitomatonta. Kurssitehtäville voi silti olla aikatauluja, joita pitää noudattaa. Tarkemmat tiedot Repussa.

Learning material and recommended literature

Repussa oleva materiaali ja opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali (case-yritys, Internet)

Working life cooperation

Case-yrityksenä toimii opiskelijoiden itsensä valitsema organisaatio/työyhteisö.

Learning environment

Reppu, Internet, case-yritys, harjoitustyöryhmä, kurssin osallistujat, korkeakouluyhteisö

Contents

Eettisen ja vastuullisen johtamisen periaatteet
Työhyvinvointi osana vastuullista liiketoimintaa
Työhyvinvoinnin osa-alueet
Työhyvinvointia tukevat järjestelmät ja rakenteet organisaatiossa

Assessment criteria

Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.

Assessment scale

1-5

Failed (0)

Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.

Assessment criteria: level 1 (assessment scale 1–5)

Opiskelija osaa
A1 käyttää ammattikäsitteitä johdonmukaisesti ja perustella toimintaansa tutkitun tiedon/selvitysten avulla
B4 toimia tavoitteellisesti ja kehittävästi ammattialan työtehtävissä
C3 toimia tilaaja-/asiakaslähtöisesti

Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)

Opiskelija osaa
A1 käyttää ammattikäsitteitä laajaalaisesti ja viestiä ammattialansa asioista asiantuntijoiden ja ei-asiantuntijoiden kanssa
B4 esittää innovatiivisia tai vaihtoehtoisia ratkaisuja ammatillisiin tilanteisiin
C3 toimia kohderyhmälähtöisesti ja tilanteenmukaisesti

Assessment criteria: level 5 (assessment scale 1–5)

A1 käyttää ammattikäsitteitä asiantuntevasti ja yhdistää niitä sujuvasti kokonaisuuksiksi
B4 kehittää työelämää tavoitteellisesti
C3 ottaa vastuun asiakas / palveluprosessin kokonaisuudesta