Siirry suoraan sisältöön

Henkilöstösuunnittelu (3 op)

Toteutuksen tunnus: KMR0618-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.07.2021 - 05.09.2021

Ajoitus

06.09.2021 - 31.12.2021

Opintopistemäärä

3 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus

Opettaja

  • Lari-Pekka Ruotsi

Opetusryhmät

  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Verkkoluento 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • HOTRA19R
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus S19, ravintolan liikkeenjohto, Lappeenranta
  • HOTRA19H
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus S19, hotellin liikkeenjohto, Lappeenranta

Pienryhmät

  • Luennot 1
  • Verkkoluento 1

Osaamistavoitteet

.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Kurssi toteutetaan hybriidiopetuksena, jossa on sekä kontakti- että etätyöskentelyjaksoja.
Kontakti- trai verkkotuntien aikana opiskelijalle avataan uuden asian konteksti, jota sitten heti kontaktijakson jälkeen harjoitellaan etätehtävien avulla
Henkilöstösuunnittelukurssin keskeisin paino on henkilöstötarpeen suunnittelussa ja toimintojen ennakkoinnissa.

Ajoitus ja läsnäolo

Kurssin kick-off on 8.9.2021 ATK-luokassa 1266.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

MaraPlan työvuorolistaohjelman tutorial
Muu opettajan erikseen jakama/osoittama materiaali

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Mikäli opiskelija omaa työvuorolistasuunnittelun ja laadinnan käytänteet voi hän näyttökoemaisesti osoittaa osaamisensa.

Uusintamahdollisuudet

Kurssilla ei ole tenttiä, vaan arvosana määräytyy kurssin aika suoritettujen kurssitehtävien summasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan itsenäisen työn osuus on n. 12-16 tuntia/op

Arviointimenetelmät

Tehtäviin perustuva arviointi, itsearviointi ja vertaisarviointi

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija ymmärtää henkilöstösuunnittelun periaatteet ja yleisimmät käsitteet ja terminologian
Opiskelija ymmärtää kustannystehokkaan kolmenviikon työvuorolistan 20 (sekä lomalistan) laadinnan keskeiset periaatteet
Hän osaa soveltaa työaikalakia ja työehtosopimusta
Lisäksi opiskelija tuntee teoriatasolla työvuorolistan henkilöstökustannukset sekä tietää ja ymmärtää ettäniitä voidaan optimoida.
Opiskelija osaa hieman avustetusti laatia oikeaoppisen työsopimuksen erilaisiin sopimusmalleihin

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija ymmärtää henkilöstösuunnittelun periaatteet ja yleisimmät käsitteet ja terminologian
Opiskelija pystyy hieman avustetusti laatimaan ja suunnittelemaan kustannustehokkaan kolmenviikon työvuorolistan 20 työntekijälle (sekä lomalistat)
Hän osaa soveltaa työaikalakia ja työehtosopimusta
Lisäksi opiskelija osaa laskea hieman avustetusti työvuorolistan henkilöstökustannukset sekä ymmärtää kuinka niitä voidaan optimoida.
Opiskelija osaa itsenäisesti laatia oikeaoppisen työsopimuksen erilaisiin sopimusmalleihin

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija ymmärtää henkilöstösuunnittelun periaatteet ja yleisimmät käsitteet ja terminologian
Opiskelija pystyy itsenäisesti laatimaan ja suunnittelemaan kustannustehokkaan kolmenviikon työvuorolistan 20 työntekijälle (sekä lomalistat)
Hän osaa soveltaa työaikalakia ja työehtosopimusta virhettömästi
Lisäksi opiskelija osaa laskea työvuorolistan henkilöstökustannukset sekä tietää kuinka niitä voidaan optimoida.
Opiskelija osaa itsenäisesti laatia oikeaoppisen työsopimuksen erilaisiin sopimusmalleihin