Henkilöstösuunnittelu (3 op)
Toteutuksen tunnus: KMR0618-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.07.2021 - 05.09.2021
Ajoitus
06.09.2021 - 31.12.2021
Opintopistemäärä
3 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
- Lari-Pekka Ruotsi
Opetusryhmät
- Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Verkkoluento 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
HOTRA19RHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus S19, ravintolan liikkeenjohto, Lappeenranta
-
HOTRA19HHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus S19, hotellin liikkeenjohto, Lappeenranta
Pienryhmät
- Luennot 1
- Verkkoluento 1
Osaamistavoitteet
.
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Kurssi toteutetaan hybriidiopetuksena, jossa on sekä kontakti- että etätyöskentelyjaksoja.
Kontakti- trai verkkotuntien aikana opiskelijalle avataan uuden asian konteksti, jota sitten heti kontaktijakson jälkeen harjoitellaan etätehtävien avulla
Henkilöstösuunnittelukurssin keskeisin paino on henkilöstötarpeen suunnittelussa ja toimintojen ennakkoinnissa.
Ajoitus ja läsnäolo
Kurssin kick-off on 8.9.2021 ATK-luokassa 1266.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
MaraPlan työvuorolistaohjelman tutorial
Muu opettajan erikseen jakama/osoittama materiaali
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Mikäli opiskelija omaa työvuorolistasuunnittelun ja laadinnan käytänteet voi hän näyttökoemaisesti osoittaa osaamisensa.
Uusintamahdollisuudet
Kurssilla ei ole tenttiä, vaan arvosana määräytyy kurssin aika suoritettujen kurssitehtävien summasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan itsenäisen työn osuus on n. 12-16 tuntia/op
Arviointimenetelmät
Tehtäviin perustuva arviointi, itsearviointi ja vertaisarviointi
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija ymmärtää henkilöstösuunnittelun periaatteet ja yleisimmät käsitteet ja terminologian
Opiskelija ymmärtää kustannystehokkaan kolmenviikon työvuorolistan 20 (sekä lomalistan) laadinnan keskeiset periaatteet
Hän osaa soveltaa työaikalakia ja työehtosopimusta
Lisäksi opiskelija tuntee teoriatasolla työvuorolistan henkilöstökustannukset sekä tietää ja ymmärtää ettäniitä voidaan optimoida.
Opiskelija osaa hieman avustetusti laatia oikeaoppisen työsopimuksen erilaisiin sopimusmalleihin
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija ymmärtää henkilöstösuunnittelun periaatteet ja yleisimmät käsitteet ja terminologian
Opiskelija pystyy hieman avustetusti laatimaan ja suunnittelemaan kustannustehokkaan kolmenviikon työvuorolistan 20 työntekijälle (sekä lomalistat)
Hän osaa soveltaa työaikalakia ja työehtosopimusta
Lisäksi opiskelija osaa laskea hieman avustetusti työvuorolistan henkilöstökustannukset sekä ymmärtää kuinka niitä voidaan optimoida.
Opiskelija osaa itsenäisesti laatia oikeaoppisen työsopimuksen erilaisiin sopimusmalleihin
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija ymmärtää henkilöstösuunnittelun periaatteet ja yleisimmät käsitteet ja terminologian
Opiskelija pystyy itsenäisesti laatimaan ja suunnittelemaan kustannustehokkaan kolmenviikon työvuorolistan 20 työntekijälle (sekä lomalistat)
Hän osaa soveltaa työaikalakia ja työehtosopimusta virhettömästi
Lisäksi opiskelija osaa laskea työvuorolistan henkilöstökustannukset sekä tietää kuinka niitä voidaan optimoida.
Opiskelija osaa itsenäisesti laatia oikeaoppisen työsopimuksen erilaisiin sopimusmalleihin