Siirry suoraan sisältöön

Henkilöstöjohtaminen (3 op)

Toteutuksen tunnus: KMR0592-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

16.11.2020 - 10.01.2021

Ajoitus

08.03.2021 - 07.05.2021

Opintopistemäärä

3 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Verkkokampus, Lappeenranta

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 50

Koulutus

  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus

Opettaja

  • Pekka Mytty

Opetusryhmät

  • Harjoitukset 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • HOTRA19R
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus S19, ravintolan liikkeenjohto, Lappeenranta
  • HOTRA19H
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus S19, hotellin liikkeenjohto, Lappeenranta

Pienryhmät

  • Harjoitukset 1

Osaamistavoitteet

.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Toteutetaan keväällä 2021 etäopiskeluna. Kurssi suorittaminen tapahtuu harjoitustehtävinä, joista kerrotaan ensimmäisellä (etä)luentokerralla.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Kauhanen Juhani: Henkilöstövoimavarojen johtaminen, WSOY, 2010
Viitala, Henkilöstöjohtaminen - Strateginen kilpailutekijä, Helsinki 2009
Luentomateriaali (löytyy Moodlesta).

Sisältö

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa selittää henkilöstöjohtamisen keskeiset käsitteet. Hän tuntee yritysstrategian ja henkilöstöstrategian nivoutumisen periaatteet ja henkilöstöjohtamisen prosessit. Opiskelija osaa arvioida suorituksen johtamisen merkityksen organisaation kyvykkyydelle ja sen kehittämiselle. Hän pystyy kuvaamaan henkilöstöhankinnan vaiheet; henkilöstösuunnittelun, rekrytoinnin ja perehdyttämisen. Lisäksi hän ymmärtää henkilöstön osaamisen johtamisen merkityksen jasen kuinka esimerkiksi kehityskeskusteluja käydään. Opiskelija osaa nimetä toimenpiteet, joilla organisaation hyvinvointia voidaan parantaa ja hän pystyy arvioimaan työhyvinvoinnin merkityksen työn tuloksellisuuteen ja henkilöstön viihtyvyyteen. Opintojakson jälkeen opiskelija pystyy osallistumaan organisaation kehittämistyöhön henkilöstöjohtamisen näkökulmasta.

Kurssille kuuluvia teemoja:
Yritysstrategian ja henkilöstöstrategian kytkös ja suorituksen johtaminen, henkilöstösuunnittelu, rekrytointi, perehdyttäminen, kehityskeskustelut,osaaminen ja sen johtaminen, työsuhteisiin liittyvät lait ja määräykset, työehtosopimukset, työturvallisuus, työhyvinvointi ja sisäinen viestintä.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Esimiestyö ja johtaminen tai vastaava opintojakso.

Arviointimenetelmät

Harjoitustyöt. Ei tenttiä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Arvosana 1
Opiskelija kykenee määrittelemään pääpiirteittäin keskeiset henkilöstöjohtamisen prosessit ja mallit. Hän osaa nimetä henkilöstöjohtamisen liiketoiminnallisia tavoitteita.

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Arvosana 3
Opiskelija kykenee selittämään, mitä hyvä henkilöstöjohtaminen on eri henkilöstöjohtamisen prosesseissa ja mallien toteuttamisessa. Hän osaa soveltaa henkilöstöjohtamisen prosesseja ja malleja käytäntöön sekä pystyy antamaan kuvaavia esimerkkejä hyvästä henkilöstöjohtamisesta.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Arvosana 5
Opiskelija osaa perustella, millä edellytyksillä henkilöstöjohtaminen on strategista. Hän osaa arvioida henkilöstöjohtamiseen liittyvien päätösten ja käytäntöjen yhteensopivuutta sekä laajempia vaikutuksia.