Siirry suoraan sisältöön

Ravintolatoiminta (6 op)

Toteutuksen tunnus: AL00CC13-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.07.2022 - 04.09.2022

Ajoitus

29.08.2022 - 15.12.2022

Opintopistemäärä

6 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus

Opettaja

  • Tapio Laine
  • Ann-Mari Karvinen
  • Jukka Moilanen

Ryhmät

  • LLPRHOTRA21S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- arvioida omaa asiakaspalveluosaamistaan sekä kykenee kehittämään itseään asiakaspalvelijana ja tunnistaa hyvän asiakaspalvelun
- yleisimmät tarjoilutavat ja -tekniikat sekä ymmärtää niiden käytön erilaisissa ravitsemisliikkeissä
- anniskelua koskevan lainsäädännön, tuntee alkoholijuomat sekä osaa anniskella alkoholijuomia

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Lähiopetus. Luennot, harjoitustehtävät, yritysvierailut ja työskentely GastroBar Saimaassa ja mahdollisissa yhteistyöyrityksissä.

Sisältö

Ravintolan asiakaspalvelun työvälineet, erilaisten juomien raaka-aineet ja valmistusmenetelmät, työturvallisuus, tarjoilun perustekniikat, materiaalihallinnan ATK, hygienia ja työyhteisön pelisäännöt.
Ruoka-, juoma- ja palvelutuote osana menestyksellistä liiketoimintakonseptia.
Onnistuneen tuotanto- ja palveluprosessin suunnittelu. Pop Up ravintolan suunnittelu ja toteutus. Alan kehitys ja trendit.

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen suunnitteluun, tuotantoon ja toteutukseen GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä. Harjoitustöiden suorittaminen hyväksytysti. Jatkuva näyttö.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Tunnistaa ja nimeää ravintolatoiminnan työtehtävät ja niiden sisällöt.
Tunnistaa suomalaisia alan toimijoita.
Tuntee lain ja turvallisuuden merkityksen alalle

Osaa työskennellä työyhteisön jäsenenä

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Osaa toimia alan työtehtävissä perehdytyksen jälkeen.
Osaa nimetä alan suomalaisia ja kansainvälisiä toimijoita.
Ymmärtää lain ja turvallisuuden merkityksen toiminnassaan alalla

Osaa toimia työturvallisuus huomioiden työyhteisössään

Osaa soveltaa aikaisempaa alan ammatillista tietoa

Ymmärtää työyhteisön yhteistyön tärkeyden

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Osaa toimia itsenäisesti ravintolatoiminnan eri työtilanteissa ja työtehtävissä työyhteisöään kehittäen
Osaa seurata suomalaista ja kansainvälistä alan keskustelua eri medioissa.
Osaa toimia työtehtävissään lakien ja asetusten mukaisesti ja ymmärtää turvallisuuden merkityksen toimialalla
Osaa kehittää työyhteisöään aikaisemmin hankitun tiedon ja kokemuksen avulla