Palvelukokemusta tuottamassa (10 op)
Toteutuksen tunnus: AL00CB09-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
16.11.2020 - 10.01.2021
Ajoitus
11.01.2021 - 02.05.2021
Opintopistemäärä
10 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Lappeenrannan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
- Ann-Mari Karvinen
- Lari-Pekka Ruotsi
- Ilkka Lehtola
- Jukka Moilanen
Opetusryhmät
- Harjoitus R 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Harjoitus R 2 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Harjoitukset 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLPRHOTRA20SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta
Pienryhmät
- Harjoitus R 1
- Harjoitus R 2
- Harjoitukset 1
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
-kuvata toimintokohtaisesti liiketoiminta- ja palvelukonseptin sekä sen keskeiset ominaispiirteet
-muodostaa kokonaiskuvan matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
-toimia matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan yrityksen henkilöstölle ominaisissa operatiivisissa työ- ja palvelutehtävissä myynnillisenä ja vastuullisena asiakaspalvelijana alan turvallisuus- ja laatustandardeja noudattaen
-kuvata matkailu-, majoitus- ja ravitsemisliiketoiminnan ydintoiminnot
-hahmottaa alan ajankohtaisia kysymyksiä ja kehityssuuntia sekä alan kansantaloudellisen merkityksen
- mallintaa matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaa / palveluja asiakkaan näkökulmasta
- arvioida omaa oppimistaan, vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Opiskelijat on jaettu kahteen eri ryhmään; R1 ja R2 joissa opiskelu tapahtuu korona-aikanakin turvallisemmin ja riittävin turvavälein.
Opetusmenetelminä käytetään tekemällä oppimista, etäohjattuja projekti- ja oppimistehtäviä sekä aidossa ympäristössä tapahtuvaa havainnointia ja sen tulosten raportointia.
Ajoitus ja läsnäolo
Kurssi alkaa yhteisellä kick-off tilaisuudella auditoriossa 12.01.2021, jolloin olisi suotavaa, että jokainen LLPE20S -kurssin opiskelija olisi paikalla. Tilaisuus kestää kaksi tuntia, ja sen aikana käydään seikkaperäisesti läpi kurssin toteuttamistavat, sisällöt sekä oppimispäiväkirjaan, vertais- sekä itsearviointiin perustuva arviointitapa.
Opetus lukujärjestyksen mukaan (verkko-opetus ja lähiopetus). Läsnäolo vähintään 80%. (ruokatuotannon ja ravintolapalvelun opetuksessa, Gastro Bar Saimaassa)
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaali Moodlessa. Lisäksi eKokki ja opettajan opintojakson alussa ilmoittama materiaali.
Työelämäyhteistyö
Työskentely GastoBar Saimaassa ja yhteistyöyrityksissä.
Oppimisympäristö
Verkkokampus, Gastro Bar Saimaa sekä mahdolliset yhteistyöyritykset.
Sisältö
Matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan ajankohtaiset ilmiöt ja niiden vaikutus alan toimintaympäristöön.
Operatiiviset työ- ja palvelutehtävät matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan yrityksissä. Matkailu-, majoitus- ja ravitsemisliiketoiminnan ydintoiminnot ja prosessit sekä palvelukonseptit. Matkailun ohjelmapavelut.
Erilaisissa myynti- ja asiakaspalvelutilanteissa toimiminen alan turvallisuus- ja laatustandardeja noudattaen. Erilaisten ravintolatapahtumien suunnittelua ja toteutusta.
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Palvelukokemuksta luomassa.
Arviointimenetelmät
Oppimispäiväkirja, itse- ja vertaisarviointi.
Arviointiasteikko
1-5