Siirry suoraan sisältöön

Palvelukokemusta tuottamassa (10 op)

Toteutuksen tunnus: AL00CB09-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

16.11.2020 - 10.01.2021

Ajoitus

11.01.2021 - 02.05.2021

Opintopistemäärä

10 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Lappeenrannan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus

Opettaja

  • Ann-Mari Karvinen
  • Lari-Pekka Ruotsi
  • Ilkka Lehtola
  • Jukka Moilanen

Opetusryhmät

  • Harjoitus R 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Harjoitus R 2 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Harjoitukset 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • LLPRHOTRA20S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta

Pienryhmät

  • Harjoitus R 1
  • Harjoitus R 2
  • Harjoitukset 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
-kuvata toimintokohtaisesti liiketoiminta- ja palvelukonseptin sekä sen keskeiset ominaispiirteet
-muodostaa kokonaiskuvan matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
-toimia matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan yrityksen henkilöstölle ominaisissa operatiivisissa työ- ja palvelutehtävissä myynnillisenä ja vastuullisena asiakaspalvelijana alan turvallisuus- ja laatustandardeja noudattaen
-kuvata matkailu-, majoitus- ja ravitsemisliiketoiminnan ydintoiminnot
-hahmottaa alan ajankohtaisia kysymyksiä ja kehityssuuntia sekä alan kansantaloudellisen merkityksen

- mallintaa matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaa / palveluja asiakkaan näkökulmasta
- arvioida omaa oppimistaan, vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Opiskelijat on jaettu kahteen eri ryhmään; R1 ja R2 joissa opiskelu tapahtuu korona-aikanakin turvallisemmin ja riittävin turvavälein.
Opetusmenetelminä käytetään tekemällä oppimista, etäohjattuja projekti- ja oppimistehtäviä sekä aidossa ympäristössä tapahtuvaa havainnointia ja sen tulosten raportointia.

Ajoitus ja läsnäolo

Kurssi alkaa yhteisellä kick-off tilaisuudella auditoriossa 12.01.2021, jolloin olisi suotavaa, että jokainen LLPE20S -kurssin opiskelija olisi paikalla. Tilaisuus kestää kaksi tuntia, ja sen aikana käydään seikkaperäisesti läpi kurssin toteuttamistavat, sisällöt sekä oppimispäiväkirjaan, vertais- sekä itsearviointiin perustuva arviointitapa.

Opetus lukujärjestyksen mukaan (verkko-opetus ja lähiopetus). Läsnäolo vähintään 80%. (ruokatuotannon ja ravintolapalvelun opetuksessa, Gastro Bar Saimaassa)

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali Moodlessa. Lisäksi eKokki ja opettajan opintojakson alussa ilmoittama materiaali.

Työelämäyhteistyö

Työskentely GastoBar Saimaassa ja yhteistyöyrityksissä.

Oppimisympäristö

Verkkokampus, Gastro Bar Saimaa sekä mahdolliset yhteistyöyritykset.

Sisältö

Matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan ajankohtaiset ilmiöt ja niiden vaikutus alan toimintaympäristöön.
Operatiiviset työ- ja palvelutehtävät matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan yrityksissä. Matkailu-, majoitus- ja ravitsemisliiketoiminnan ydintoiminnot ja prosessit sekä palvelukonseptit. Matkailun ohjelmapavelut.
Erilaisissa myynti- ja asiakaspalvelutilanteissa toimiminen alan turvallisuus- ja laatustandardeja noudattaen. Erilaisten ravintolatapahtumien suunnittelua ja toteutusta.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Palvelukokemuksta luomassa.

Arviointimenetelmät

Oppimispäiväkirja, itse- ja vertaisarviointi.

Arviointiasteikko

1-5