Siirry suoraan sisältöön

Esimiestyö (5 op)

Toteutuksen tunnus: AL00BV21-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

16.11.2020 - 10.01.2021

Ajoitus

11.01.2021 - 30.04.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketoiminta (LAB)

Toimipiste

Verkkokampus, Lappeenranta

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 40

Koulutus

  • Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus

Opettaja

  • Päivi Toivola-Rekola
  • Ville Sarpo
  • Pekka Mytty

Opetusryhmät

  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • LLPRHOTRA20S
    Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta

Pienryhmät

  • Luennot 1
  • Luennot 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- henkilöstöjohtamisen ja työlainsäädännön keskeiset mahdollisuudet
- löytää ratkaisuja tiimin tulokselliseen toimintaan
- toteuttaa työyhteisön viestintää

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Lähi- ja verkko-opetus kurssin alussa tarkennettavalla tavalla. Yksilö- ja ryhmätehtäviä.

Ajoitus ja läsnäolo

TimeEdit

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Viitala, Riitta, and Eila Jylhä. Johtaminen: keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit . Helsinki: Edita, 2019. Print..

Havula, J., Meincke, N. ja Vanhala-Harmanen, M.: Esimiehen työsuhdeopas. 2017 Edita Publishing Oy. Digitaalisessa oppimisympäristössä jaettu materiaali.

Uusintamahdollisuudet

Ilmoitetaan verkko-oppimisympäristössä.

Oppimisympäristö

Lähi- ja/tai verkko-opetus, verkko-oppimisalusta moodle.lab.fi, itsenäinen työskentely yksin ja ryhmissä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kokonaisajankäyttö noin 135 tuntia.

Sisältö

Esimiestyö ammattina, henkilöstöjohtamisen, esimiesviestinnän, päätöksenteon ja työlainsäädännön perusteet sekä johtamisen työkaluja. Materiaalia ja oppimistehtäviä aihepiiriin liittyen. Kurssin lähi- ja/tai verkkosessioissa yhdistetään luentoja ja pienryhmissä tehtäviä harjoituksia.

Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen

Opintojakson suorittaminen ei edellytä aikaisempia liiketoiminnan opintoja.

Arviointimenetelmät

Arviointiin vaikuttavat oppimistehtävä(t), sekä muut erikseen kurssin alussa ilmoitettavat kriteerit.
Arvosana koostuu näiden yhdistelmänä lähiopetuksessa/verkossa kerrottavalla erikseen sovittavalla tavalla.

Arviointiasteikko

1-5

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole saavuttanut oppimistavoitteita.

Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa
- käyttää yksittäisiä ammattikäsitteitä ja osoittaa perehtyneisyytensä alan tietoperustaan
- kuvata toimintaan liittyviä lähtökohtia, tarpeita ja perusteita

Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä johdonmukaisesti
- selvittää ja perustella toimintaan liittyviä lähtökohtia, tarpeita ja perusteita.

Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)

Opiskelija osaa
- käyttää ammattikäsitteitä asiantuntevasti
- vertailla perustellen toimintaan liittyviä eri ratkaisuvaihtoehtoja