Esimiestyö (5 op)
Toteutuksen tunnus: AL00BV21-3007
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
16.11.2020 - 10.01.2021
Ajoitus
11.01.2021 - 30.04.2021
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Liiketoiminta (LAB)
Toimipiste
Verkkokampus, Lappeenranta
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 40
Koulutus
- Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus
Opettaja
- Päivi Toivola-Rekola
- Ville Sarpo
- Pekka Mytty
Opetusryhmät
- Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Luennot 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
LLPRHOTRA20SHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 20S Lappeenranta
Pienryhmät
- Luennot 1
- Luennot 1
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- henkilöstöjohtamisen ja työlainsäädännön keskeiset mahdollisuudet
- löytää ratkaisuja tiimin tulokselliseen toimintaan
- toteuttaa työyhteisön viestintää
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Lähi- ja verkko-opetus kurssin alussa tarkennettavalla tavalla. Yksilö- ja ryhmätehtäviä.
Ajoitus ja läsnäolo
TimeEdit
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Viitala, Riitta, and Eila Jylhä. Johtaminen: keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit . Helsinki: Edita, 2019. Print..
Havula, J., Meincke, N. ja Vanhala-Harmanen, M.: Esimiehen työsuhdeopas. 2017 Edita Publishing Oy. Digitaalisessa oppimisympäristössä jaettu materiaali.
Uusintamahdollisuudet
Ilmoitetaan verkko-oppimisympäristössä.
Oppimisympäristö
Lähi- ja/tai verkko-opetus, verkko-oppimisalusta moodle.lab.fi, itsenäinen työskentely yksin ja ryhmissä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kokonaisajankäyttö noin 135 tuntia.
Sisältö
Esimiestyö ammattina, henkilöstöjohtamisen, esimiesviestinnän, päätöksenteon ja työlainsäädännön perusteet sekä johtamisen työkaluja. Materiaalia ja oppimistehtäviä aihepiiriin liittyen. Kurssin lähi- ja/tai verkkosessioissa yhdistetään luentoja ja pienryhmissä tehtäviä harjoituksia.
Lisätietoja opiskelijalle: mm. edeltävä osaaminen
Opintojakson suorittaminen ei edellytä aikaisempia liiketoiminnan opintoja.
Arviointimenetelmät
Arviointiin vaikuttavat oppimistehtävä(t), sekä muut erikseen kurssin alussa ilmoitettavat kriteerit.
Arvosana koostuu näiden yhdistelmänä lähiopetuksessa/verkossa kerrottavalla erikseen sovittavalla tavalla.
Arviointiasteikko
1-5
Hylätty (0)
Opiskelija ei ole saavuttanut oppimistavoitteita.
Arviointikriteerit: taso 1: (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija osaa
- käyttää yksittäisiä ammattikäsitteitä ja osoittaa perehtyneisyytensä alan tietoperustaan
- kuvata toimintaan liittyviä lähtökohtia, tarpeita ja perusteita
Arviointikriteerit: taso 3 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija osaa
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä johdonmukaisesti
- selvittää ja perustella toimintaan liittyviä lähtökohtia, tarpeita ja perusteita.
Arviointikriteerit: taso 5 (arviointiasteikko 1-5)
Opiskelija osaa
- käyttää ammattikäsitteitä asiantuntevasti
- vertailla perustellen toimintaan liittyviä eri ratkaisuvaihtoehtoja