Päivi Porras
Päivi Porras
Kaikki materiaali on saatavilla moodlessa.
Tämä on Tekniikan matematiikka 1 -kurssin verkkoversio. Kurssin voi suorittaa omaan tahtiin syksyn aikana, mutta kurssilla on mahdollisuus osallistua verkkoluennoille. Luentokertoja on vähemmän kuin lähiopetuksessa. Mikäli haluat suorittaa Tekniikan matematiikan perusteet ja Tekniikan matematiikka 1 -kurssit syksyn aikana, voit valita tämän kurssin Tekniikan matematiikan perusteiden kanssa yhtä aikaa suoritettavaksi. Kurssi on avoinna alkusyksystä alkaen mutta luennot ovat vasta syysloman jälkeen, kun Tekniikan matematiikan perusteiden luennot ovat loppuneet. Mikäli olet CampusOnlinen kautta ilmoittautunut, etkä tunne STACK-tehtäviä, suosittelen syksyn ensimmäisille luennoille osallistumista maanantaina 5.9.2022 klo 14-17.
Harjoitustehtävät ja soveltava koe
Suomi
05.09.2022 - 16.12.2022
15.08.2022 - 04.09.2022
Ilmoittautuminen Pepissä https://peppi.lab.fi
Teknologia (LAB)
Päivi Porras
Tekniikan matematiikan perusteet tai vastaavat tiedot.
Konetekniikan koulutus, Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus, talonrakennustekniikka, Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus, yhdyskuntasuunnittelu, Infratekniikan koulutus, Puutekniikan koulutus
Verkkokampus
3 op
1-5
Luennot viikosta 44 alkaen torstaisin klo 8.15-10.
Opintojaksolla on käytössä Moodle-oppimisympäristö.
- Funktion käsite - Polynomifunktiot - 1. ja 2. asteen epäyhtälöt - Itseisarvo ja itseisarvoyhtälö - Juurilausekkeet ja juuriyhtälö - Korkeamman asteen yhtälö - Eksponenttifunktio ja -yhtälöt - Logaritmifunktio ja -yhtälöt - Yhtälöryhmä - Matriisit - Avaruusgeometria - Avaruuden vektorit - Pistetulo ja projektio
Opiskelija ei osaa ratkaista opettajan asettamia matemaattis-luonnontieteellisiä ongelmia. Vähemmän kuin 33 % maksimipisteistä.
Opiskelija tuntee matemaattiset menetelmät ja kykenee suoriutumaan yksinkertaisista mekaanisista laskutehtävistä.
Opiskelija ymmärtää matemaattisten menetelmien vaatimukset ja kykenee jossain määrin soveltamaan perusmatematiikkaa insinööritehtävissä. Vähintään 57 % maksimipisteistä.
Opiskelija hallitsee matemaattiset menetelmät ja kykenee analysoimaan insinööritason matemaattisia tehtäviä ongelmitta. Vähintään 83 % maksimipisteistä.