Skip to main content

A Healthy and Responsible Organisation (5 cr)

Code: LI00BH97-3007

General information


Enrollment

15.03.2021 - 15.04.2021

Timing

01.06.2021 - 31.08.2021

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

RDI portion

3 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

E-campus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 60

Degree programmes

  • Complementary competence and optional courses, Bachelors

Teachers

  • Sari Suominen

Groups

  • LLTITO20H
  • LABLTIKES21KH

Learning outcomes

The student is able to
- look at overall well-being as part of responsible business from the perspective of a company, work community and individuals
- apply the principles of ethical and responsible management in one’s own operations, the workplace and the organisation
- ask relevant questions and acquire answers relative to ethical and responsible operation and management.

Implementation and methods of teaching

Opintojakso toteutetaan kokonaan verkossa, mutta opiskeluun sisältyy yrityskäynti/-käyntejä. Yrityskäynnit ja -kontaktit voi mahdollisuuksien mukaan hoitaa myös etätyövälinein. Opiskelussa hyödynnetään Työelämäsafari-projektissa kehiteltyä työskentelymenetelmää. Harjoitustyö tehdään 1-4 hengen ryhmissä. Moodlessa oleva aineisto ja tehtävät tukevat työskentelyä. Tervetuloa mukaan!

Timing and attendance

Opintojakson suorittaminen on pitkälti aikaan ja paikkaan sitomatonta. Kurssitehtäville voi silti olla aikatauluja, joita pitää noudattaa. Tarkemmat tiedot Moodlessa.

Learning material and recommended literature

Moodlessa oleva materiaali ja opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali (case-yritys, Internet)

Working life cooperation

Case-yrityksenä toimii opiskelijoiden itsensä valitsema organisaatio/työyhteisö.

Learning environment

Moodle, Internet, case-yritys, harjoitustyöryhmä, kurssin osallistujat, korkeakouluyhteisö

Contents

Eettisen ja vastuullisen johtamisen periaatteet
Työhyvinvointi osana vastuullista liiketoimintaa
Työhyvinvoinnin osa-alueet
Työhyvinvointia tukevat järjestelmät ja rakenteet organisaatiossa

Assessment criteria

Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Hyväksytty suoritus on vähintään tasoa 3 = hyvä. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.

Assessment scale

Approved/Failed

Failed (0)

Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.

Assessment criteria: assessment scale failed/approved

Opiskelija osaa
- käyttää työhyvinvointiin ja vastuullisuuteen liittyviä ammattikäsitteitä laaja-alaisesti ja viestiä ammattialansa asioista asiantuntijoiden ja ei-asiantuntijoiden kanssa.
- esittää innovatiivisia tai vaihtoehtoisia ratkaisuja ammatillisiin tilanteisiin vastuullisuuteen ja henkilöstön hyvinvointiin pyrkivässä yrityksessä
- toimia kohderyhmälähtöisesti ja tilanteen mukaisesti hyvinvoinnin kehittämiseen kohdistuvassa suunnittelutyössä