A Healthy and Responsible Organisation (5 cr)
Code: LI00BH97-3005
General information
Enrollment
16.11.2020 - 10.01.2021
Timing
12.01.2021 - 11.04.2021
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
3 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
E-campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 60
Degree programmes
- Complementary competence and optional courses, Bachelors
Teachers
- Sari Suominen
Scheduling groups
- Info (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Verkkoluento (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
04HLII
-
LLTITO20H
Small groups
- Info
- Verkkoluento
Learning outcomes
The student is able to
- look at overall well-being as part of responsible business from the perspective of a company, work community and individuals
- apply the principles of ethical and responsible management in one’s own operations, the workplace and the organisation
- ask relevant questions and acquire answers relative to ethical and responsible operation and management.
Implementation and methods of teaching
Opintojakso toteutetaan kokonaan verkossa, mutta opiskeluun sisältyy yrityskäynti/-käyntejä. Yrityskontaktit voi mahdollisuuksien mukaan hoitaa myös etätyövälinein. Opiskelussa hyödynnetään Työelämäsafari-projektissa kehiteltyä työskentelymenetelmää. Harjoitustyö tehdään 1-4 hengen ryhmissä. Moodlessa oleva aineisto ja tehtävät tukevat työskentelyä. Opintojaksolla tehdään yhteistyötä SafeInLog-hankkeen kanssa. Tervetuloa mukaan!
Timing and attendance
Opintojakson suorittaminen on pitkälti aikaan ja paikkaan sitomatonta. Kurssitehtäville voi silti olla aikatauluja, joita pitää noudattaa. Tarkemmat tiedot Moodlessa.
Learning material and recommended literature
Moodlessa oleva materiaali ja opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali (case-yritys, Internet)
Working life cooperation
Case-yrityksenä toimii opiskelijoiden itsensä valitsema tai SafeInLog-hankkeessa mukana oleva organisaatio/työyhteisö (tarkentuu viimeistään opintojakson alussa).
Learning environment
Moodle, Internet, case-yritys, harjoitustyöryhmä, kurssin osallistujat, korkeakouluyhteisö
Contents
Eettisen ja vastuullisen johtamisen periaatteet
Työhyvinvointi osana vastuullista liiketoimintaa
Työhyvinvoinnin osa-alueet
Työhyvinvointia tukevat järjestelmät ja rakenteet organisaatiossa
Assessment criteria
Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Hyväksytty suoritus on vähintään tasoa 3 = hyvä. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.
Assessment scale
Approved/Failed
Failed (0)
Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.
Assessment criteria: assessment scale failed/approved
Opiskelija osaa
- käyttää työhyvinvointiin ja vastuullisuuteen liittyviä ammattikäsitteitä laaja-alaisesti ja viestiä ammattialansa asioista asiantuntijoiden ja ei-asiantuntijoiden kanssa.
- esittää innovatiivisia tai vaihtoehtoisia ratkaisuja ammatillisiin tilanteisiin vastuullisuuteen ja henkilöstön hyvinvointiin pyrkivässä yrityksessä
- toimia kohderyhmälähtöisesti ja tilanteen mukaisesti hyvinvoinnin kehittämiseen kohdistuvassa suunnittelutyössä