Successful business (5 cr)
Code: LI00BF68-3017
General information
Enrollment
01.08.2020 - 15.09.2020
Timing
03.09.2020 - 22.11.2020
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
2 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Campus
E-campus, Lahti
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 50
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Business and Logistics
Teachers
- Sari Suominen
Groups
-
04HLII
-
04LIL20KV
Learning outcomes
The student is able to
- assess competition and market conditions
- recognise business opportunities
- plan and demonstrate distinctive business activities
- acknowledge customer- and user-friendly approaches when planning business operations
Implementation and methods of teaching
100% verkkototeutus. Osallistujien maksimimäärä on 50, etusija liiketoimintayksikön monimuoto-opiskelijoilla (ryhmätunnus 04LIL20KV). Opintojakso sisältää eri tavoin toteutettuja asiantuntijapuheenvuoroja/-kirjoituksia, tiedon etsintää sekä kontaktointia sidosryhmiin, esimerkiksi alan yrittäjiin ja potentiaalisiin asiakkaisiin. Mukana on sekä yksilö- että ryhmätyöskentelyä. Kurssilla tehdään yhteistyötä Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n, StartUp Accelerator -hankkeen ja Startup Centerin kanssa.
Timing and attendance
Aloitusinfo 3.9. klo 17-18: sukellus aiheeseen, tehtävät ja suoritustavat
Verkkoklinikka 17.9. klo 17-18: harjoitustyön ohjeistus
Yksilötehtävän palautus 4.10.
Verkkoklinikka 8.10. klo 17-18: harjoitustyön ohjausta
Verkkoklinikka 29.10. klo 17-20: ryhmäkohtaiset ohjaukset
Harjoitustyön ja siihen liittyvän esityksen palautus 15.11.
Vertaisarviointien palautus 22.11.
Tarkemmat tiedot tulevat Reppuun.
Learning material and recommended literature
Repussa oleva materiaali sekä opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali. Lisäksi voi olla Ladecin ja StartUp Accelerator -hankkeen kautta tulevaa materiaalia. Suositeltavat oppaat:
1. Perustamisopas alkavalle yrittäjälle, https://www.uusyrityskeskus.fi/tyokalupakki/perustamisopas-alkavalle-yrittajalle/
2. Yritystulkki, https://www.yritystulkki.fi/fi/alue/ladec/
3. Suomi.fi (Yrityksen perustajalle), https://www.suomi.fi/yritykselle
Alternative completion methods
Opintojakson voi suorittaa myös toimimalla omassa yrityksessä tai opiskelijoiden osuuskunnassa. Tarkemmasta sisällöstä sovitaan silloin erikseen.
Working life cooperation
Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, StartUp Accelerator -hanke, Startup Center, yrittäjä- ja yritysyhteydet, potentiaaliset asiakkaat, Business Events Lahti
Learning environment
Moodle, korkeakouluyhteisö, työelämä
Contents
Liiketoimintamahdollisuuksien tunnistaminen
Markkina- ja kilpailutilanteen arviointi
Liiketoiminnan suunnittelu, asiakas- ja käyttäjälähtöisyys
Verkostot ja yhteistyö
Assessment criteria
Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.
Assessment scale
1-5
Failed (0)
Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.
Assessment criteria: level 1 (assessment scale 1–5)
Opiskelija tunnistaa liiketoimintamahdollisuuksia. Hän osaa kehittää arvoja tuottavia tuotteita ja palveluita toiminta-alueensa markkinat ja kilpailutilanne huomioiden. Hän osaa huomioida asiakas- ja käyttäjälähtöisyyden liiketoiminnan suunnittelussa.
Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)
Opiskelija tunnistaa liiketoimintamahdollisuuksia. Hän osaa kehittää arvoja tuottavia tuotteita ja palveluita toiminta-alueensa markkinat ja kilpailutilanne huomioiden. Hän osaa huomioida asiakas- ja käyttäjälähtöisyyden liiketoiminnan suunnittelussa. Hän osaa myös arvioida toiminnan taloudellisia vaikutuksia sekä rakentaa verkostoja ja kumppanuuksia.
Assessment criteria: level 5 (assessment scale 1–5)
Opiskelija tunnistaa liiketoimintamahdollisuuksia. Hän osaa kehittää arvoja tuottavia tuotteita ja palveluita toiminta-alueensa markkinat ja kilpailutilanne huomioiden. Hän osaa huomioida asiakas- ja käyttäjälähtöisyyden liiketoiminnan suunnittelussa. Hän osaa myös arvioida toiminnan taloudellisia vaikutuksia sekä rakentaa verkostoja ja kumppanuuksia. Lisäksi opiskelija osaa arvioida ja kehittää yrityksen toimintaa.