Jouni Könönen
Jouni Könönen
Sähköiset materiaalit ja Web linkit ovat Moodlessa, ohjelmistovalmistajan sähköisiä oppaita (engl,) Projektiohjelmisto Microsoft Project Ideointia ja dokumentointia tukeva ohjelmisto Raportointi ja esitys ohjelmistot Microsoft Word sekä PowerPoint Simulaatio-ohjelmistot FactoryIO, FluidSIM Pneumatics, Ciros Mechatronics, Ciros Robotics ja S7-PLCSIM Advanced Logikkaohjelmointiohjelmistot FluidSIM pneumatics, TIA-Portal (not translated)
Projektiopetus, sulautettuopetus, simulaatiopohjainen oppiminen, laboratorioharjoituksia ja kytkentöjä, käytännön tiimityöskentelyä, suullinen näyttökoe (not translated)
Hyväksytty opintojakso edellyttää vähintään 80% läsnäoloa JA suorituspisteitä vähintään 60% maksimipistemäärästä. Opintojaksoa EI VOI TENTTIÄ ! Opintojakso sisältää suullisen näyttökokeen johon opiskelijan tulee osallistua. (not translated)
Finnish
05.09.2022 - 16.12.2022
01.07.2022 - 04.09.2022
Enrolment in Peppi http://peppi.lab.fi. If you need assistance, please contact the student office.
Faculty of Technology (LAB)
Jouni Könönen
Seuraavat opintojaksot tulee olla hyväksytysti suoritettu:
- Sähköpneumatiikka
- Hydrauliikka
- Koneautomaatio
- Fysiikan perusteet (not translated)
Bachelor's Degree Programme in Mechanical Engineering
Lappeenranta Campus
1-5
Vähintään 80% pakollinen läsnäolo. (not translated)
24 h - Projektin käynnistys, ohjaus ja seuranta (2h x 12) 20 h - Harjoitukset/Laboratorio työskentely 35 h - Itsenäinen projektityöskentely 1 h - Suullinen koe ================== 80 h (not translated)
Hyväksyttävästi suoritetun opintojakson jälkeen opiskelija - osaa soveltaa projektitoiminnan käsitteitä ja toimintaperiaatteita käytännön mekatroniikkaprojektissa - soveltaa ideointi- ja projektityöskentelymenetelmiä sekä laatia aikataluja projektille - toimii projektitiimin jäsenenä sekä projektipäällikkönä pienissä projekteissa - seuraa projektin etenemistä, kustannuksia ja resurssien käyttöä sekä kykenee mukauttamaan niitä käytännön tilanteessa - hakea tietoa, analysoi sitä sekä laatii projektiin liittyviä raportteja - simuloi ja testaa laadittuja suunnitelmia käytännössä laboratorio-olosuhteissa Feston MPS-C oppimistehdasjärjestelmässä - osaa käyttää simulaatio-ohjelmistoja, kuten Ciros Mechatronics, FluidSIM pneumatics sekä S7-PLCSIM Advanced MPS-C laiteympäristössä - osaa käyttää projektinhallintaan MS-Project ohjelmistoa sekä ideoinnin apuna X-Mind ohjelmistoa - perehtyy käytännössä anturitekniikkaan, ohjaustekniikkaan sekä laitetekniikkaan Opintojakson tietotaidon osat ovat: - keskeiset projektikäsitteet kuten Gantt kaavio, Pert kaavio, kriittinen polku, ositusmatriisi, resurssikaavio, työkustannukset jne. - projektin tyypillisien ominaisuuksien määritys, kuten lomat, ylityöt, palkat, alihankintatyöt jne. - viestinnän, luovuuden ja innovaation merkitys projektin onnistumiselle - MS-Project ohjelmiston käyttö sekä X-Mind ohjelman käyttö - projektin dokumentaatioiden, kustannusten, riskien ja resurssien hallinta - lyhyt kertaus aiemmin opittuihin asioihin harjoitustehtävien muodossa - viestinnän ja vuorovaikutuksen merkistys projektin onnistumiseen - Mekatronisen laitteen vianetsintä ja paikallistaminen - Koneturvallisuuden ja kaytettävyyden hallinta - Logiikoiden, antureiden sekä sähkötoimilaitteiden käytännön kytkentä - Feston simulaation-ohjelmistojen FluidSIM Pneumatics, Ciros Mechatronics ja Ciros Robotics käyttötaito - Siemensin ohjelmistojen Simatic Manager, TIA-Portal ja S7-PLCSIM Advanced käyttötaito (not translated)
Jäljempänä kuvattu osaamisen taso 1 ei toteudu. (not translated)
Opiskelija tuntee projektitoiminnan keskeiset suunnittelumenetelmät sekä osaa käyttää projektitoiminnan ohjelmistoja projektien suunnitteluun, seurantaan ja raportointiin. Hänen projektin suullisessa raportoinnissa on puutteita ja heikkouksia, mutta silti hän ymmärtää keskeisimmät asiat. (not translated)
Opiskelija ymmärtää projektitoiminnan keskeiset suunnittelumenetelmät sekä osaa käyttää projektitoiminnan ohjelmistoja projektien suunnitteluun, seurantaan ja raportointiin. Hän osallistuu aktiivisesti projektin ideointiin, toteutukseen sekä kykenee selvittämään suullisessa kokeessa keskeiset projektin ratkaisuvaihtoehdot. (not translated)
Opiskelija hallitsee ja osaa soveltaa koneautomaation keskeisiä suunnitteluohjelmia sekä projektitoiminnan suunnittelu- ja hallintamenetelmät. Hän hallitsee tiimityöskentelytaidot ja osaa organisoida sekä kykenee selkeästi raportoimaan suullisesti ja kirjallisesti projektia eri vaiheissa. Hän kykenee puolustamaan ja argumentoimaan suullisessa näyttökokeessa käyttämiään ratkaisumenetelmiä koko projektin alueelta sekä koetilanteessa luomaan tarvittaessa uusia ratkaisuvaihtoehtoja. (not translated)