Skip to main content

Entrepreneurship, Transforming Innovations into Sustainable Business (4 cr)

Code: AL00CD69-3008

General information


Enrollment

21.11.2022 - 08.01.2023

Timing

19.01.2023 - 26.03.2023

Number of ECTS credits allocated

4 op

Virtual portion

2 op

RDI portion

2 op

Mode of delivery

50 % Contact teaching, 50 % Distance learning

Unit

Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)

Campus

Lahti Campus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 85

Degree programmes

  • Bachelor's Degree Programme in Business

Teachers

  • Sari Suominen

Scheduling groups

  • Aloitusinfo (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Lähijakso (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Verkkoklinikka (Size: 0. Open UAS: 0.)

Groups

  • LLTILII21SH2
  • LLTILII21SH1

Small groups

  • Aloitusinfo
  • Lähijakso
  • Verkkoklinikka

Learning outcomes

Student is able to
- understand entrepreneurship through personal development
- find and utilize different customer oriented business opportunities
- evaluate profitability of business idea
- develop business models

Implementation and methods of teaching

Opintojakson alussa on kaikille yhteinen aloitusinfo. Kurssin voi sen jälkeen suorittaa päiväopiskeluna tai itseohjautuvasti verkkoklinikoita hyödyntäen. Palautettavia tehtäviä on kaksi: yksilötehtävä ja neljän hengen ryhmissä tehtävä harjoitustyö. Harjoitustyön viimeinen palautuspäivä on 26.3. Kurssilla hyödynnetään yhteistyömahdollisuudet DuuniExpon, StartHub Lahden, Business Mill Lappeenrannan, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n ja Suomen Yrittäjien kanssa. Tervetuloa mukaan!

Timing and attendance

Kurssilla on aloitusinfo ja kolme muuta lähijaksoa (2 h kerrallaan klo 10-16 välillä). Päiväopiskelun valinneet opiskelijat osallistuvat lähijaksoihin. Itseohjautuvan verkko-opiskelun valinneille on tarjolla ohjausta verkkoklinikoilla, joita on yhteensä neljä (klo 17-18). Klinikoille osallistuminen on vapaaehtoista. Myös lähijaksoille osallistuvat ovat tervetulleita klinikoille, jos harjoitustyössä on kysyttävää. Tarkemmat tiedot tulevat Moodleen.

Learning material and recommended literature

Moodlessa oleva sekä opiskelijoiden itsensä hankkima materiaali. Lisäksi voi olla yhteistyökumppanien kautta tulevaa materiaalia. Suositeltavat oppaat:
1. Perustamisopas alkavalle yrittäjälle, https://www.uusyrityskeskus.fi/tyokalupakki/perustamisopas-alkavalle-yrittajalle/
2. Yritystulkki, https://www.yritystulkki.fi/fi/alue/ladec/
3. Suomi.fi/Yrityksen perustajalle, https://www.suomi.fi/yritykselle

Alternative completion methods

Kurssin voi suorittaa päiväopiskeluna tai itseohjautuvasti verkkoklinikoita hyödyntäen. Huom. Mahdollisista omaan yrittäjyyteen liittyvistä näytöistä on sovittava ennen harjoitustyöryhmien muodostamista.

Working life cooperation

DuuniExpo, StartHub Lahti, Business Mill Lappeenranta, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, Suomen Yrittäjät, Päijät-Hämeen Yrittäjät sekä muut yritys- ja asiantuntijakontaktit. Potentiaaliset asiakkaat.

Learning environment

Moodle, Zoom, korkeakouluyhteisö, työelämä

Student time use and work load

Laskennallinen kuormitus on 4 x 27 h = 108 h, joka jakaantuu kurssin toteutusajalle.

Contents

Sisältö
- yrittäjyyden merkitys itselle
- liiketoimintamallit, ideoiden kaupallistaminen (innovaatiot)
- liikeidean kannattavuus
- verkostot ja yhteistyö.

Assessment criteria

Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Arviointia suoritetaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin sekä annettuihin ohjeisiin ja aikatauluihin.

Assessment scale

1-5

Failed (0)

Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.

Assessment criteria: level 3 (assessment scale 1–5)

Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti.

Assessment criteria: level 5 (assessment scale 1–5)

Opiskelija osaa pohtia yrittäjyyttä henkilökohtaisen kehittymisensä kautta. Hän osaa löytää ja hyödyntää erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia asiakaslähtöisesti. Hän osaa myös arvioida liikeidean kannattavuutta perustellusti ja kriittisesti. Lisäksi hän osaa kehittää liiketoimintamallia havainnollisesti ja monipuolisesti.