60% Face-to-face, 40% Distance learning
Please select the curriculum by the start year of studies and orientation line.
60% Face-to-face, 40% Distance learning
Moodle ja opettajien jakama materiaali. (not translated)
Kurssi järjestetään osin lähiopetuksena ja osin verkossa. Kurssilla on kaksi opettajaa, Sami Lanu ja Katja Remsu.
Kurssillla on käytössä Moodle, josta löytyvät kurssin aikataulut, materiaalit ja ennakkotehtävät.
Tavoitetaso C2, minimitaso C1 (not translated)
Arviointi C1-C2
Arvosana-asteikko 5-0 (not translated)
Finnish
01.09.2021 - 30.12.2021
01.07.2021 - 05.09.2021
0 - 70
Katja Remsu, Sami Lanu
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Master’s Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
2 credits
1-5
Lähiopetus, Moodle, verkko (not translated)
Lanu:
- digitalisoitunut viestintäympäristö
- eri kanavien käyttö viestinnässä
- brändin merkitys ulkoisessa viestinnässä
- markkinointiviestinnän muutokset ja mahdollisuudet
Remsu:
- esiintymistaidot
- nonverbaalinen viestintä
- argumentoiva puhe ja palautteen anto
- oman osaamisen sanoittaminen
- muutosviestintä, arvoviestintä, rekrytointiviestintä
- ryhmäviestintä
Tarkemmat sisällöt kerrotaan ensimmäisellä tapaamiskerralla. (not translated)
Opiskelija ei hallitsee opintojakson sisältöä lainkaan.
Puhetaito:
Sisällön suunnittelua ei ole tapahtunut juuri lainkaan. Esiintyminen on epävarmaa, vuorovaikutus puuttuu ja nonverbaalinen viestintä on ristiriidassa puheen kanssa. Jäsentely ja johdonmukaisuus puuttuvat, samoin . sidosteisuus. Kieli on epäselvää ja puhe on hiljaista/monotonista).
Kirjoitustaito:
Kieli sisältää niin paljon virheitä, että viesti ei välity. Teksti etenee pääosin epäloogisesti ja lauseet ovat irrallisia. Ulkoasu ei noudattaa standardia. Teksti on pää osin tekstilaji- ja /tai tyylikonventioiden vastaista. Sisältö ei vastaa lainkaan tehtävänantoa.
Digitaalinen viestintä:
Opiskelija ei osaa listata viestinnän kanavia eikä viestinnän muutoksen suurimpia taustoja. (not translated)
Opiskelija hallitsee opintojakson sisällön tyydyttävästi.
Puhetaito:
Sisällön suunnittelussa kuulijakuntaa, tilannetta eikä tavoitetta ole otettu huomioon. Esiintyminen on epävarmaa, vuorovaikutus puuttuu ja nonverbaalinen viestintä on ristiriidassa puheen kanssa. Jäsentely ja johdonmukaisuus ovat epäselviä. Sidosteisuus on häilyvää. Kieli on epäselvää ja äänelliset tehokeinot puuttuvat (puhe on liian hiljaista/monotonista).
Kirjoitustaito:
Kieli sisältää paljon virheitä, mutta viesti välittyy. Teksti etenee usein epäloogisesti ja lauseet ovat irrallisia. Ulkoasu noudattaa osittain standardia. Teksti on monilta osin tekstilaji- ja /tai tyylikonventioiden vastaista. Sisältö vastaa suppeasti tehtävänantoa.
Digitaalinen viestintä:
Opiskelija osaa listata viestinnän kanavat ja muutoksen suurimmat taustat. (not translated)
Opiskelija hallitsee opintojakson sisällön hyvin.
Puhetaito:
Sisältö on valittu tilanteen, kuulijakunnan ja tavoitteen kannalta, mutta kaikissa ei ole onnistuttu. Esiintyminen on luontevaa, puhuja saa kontaktin kuulijoihin ja hän osaa käyttää nonverbaalin viestinnän keinoja. Jäsentely on johdonmukainen ja sitä on helppo seurata. Sidosteisuudessa on puutteita. Kieli on riittävän selkeää, kuuluvaa ja ilmeikästä.
Kirjoitustaito:
Viestintä on melko sujuvaa ja selkeää sekä melko virheetöntä. Teksti etenee kohtalaisen loogisesti ja sidosteisesti. Ulkoasu on pääsääntöisesti standardin mukainen. Pieniä tekstilaji- ja/tai tyylivirheitä esiintyy. Sisältö vastaa pääosin tehtävänantoa.
Digitaalinen viestintä:
Opiskelija ymmärtää monikanavaisen ja digitalisoituneen toimintaympäristön asettamat vaatimukset ja mahdollisuudet esimiehille. (not translated)
Opiskelija hallitsee opintojakson sisällön erinomaisesti.
Puhetaito:
Sisältö on valittu taitavasti sekä selkeän tavoitteellisesti kuulijakunnan ja tilanteen mukaan. Esiintyminen on ryhdikästä ja vakuuttavaa, vuorovaikutus on erittäin taitavaa ja spontaania. Nonverbaalinen viestintä tukee tehokkaasti puhetta. Jäsentely on erinomaisen loogista (aloitus, käsittely, lopetus). Siirtymät ovat erittäin sujuvia. Kieli on erittäin selkeää, kuuluvaa, vivahteikasta ja ilmeikästä.
Kirjoitustaito:
Viestintä on erittäin sujuvaa, monipuolista, selkeää ja vakuuttavaa sekä virheetöntä. Teksti on erinomaisesti jäsentynyttä, sidosteista ja etenee loogisesti. Ulkoasu on täysin standardin mukainen. Opiskelija osaa viestiä luontevasti asiaankuuluvalla tekstilajilla ja tyylillä. Sisältö vastaa täysin tehtävänantoa.
Digitaalinen viestintä:
Opiskelija osaa hyödyntää ja soveltaa muuttuneen viestintäympäristön mahdollisuuksia esimiestyössä. (not translated)
Distance learning
Sähköinen aineisto ilmoitetaan kolmessa erässä kurssin edetessä.
Ensimmäinen aineisto ilmoitetaan alkuinfon yhteydessä 31.8. (not translated)
Kurssi toteutetaan virtuaalikurssina, jossa vuorottelevat itsenäinen etätyöskentely Moodlessa sekä Zoomissa toteutettavat dialogipajat.
Kurssin aikana laaditaan kolme vertaisarvioitavaa, ohjattuun prosessikirjoittamiseen (sisäinen dialogi) pohjautuvaa kirjallista reflektointitehtävää kolmen viikon välein. Verkossa toteutettavien dialogityöpajojen (ulkoinen dialogi) avulla opiskelija saa käsityksen oman työskentelynsä vahvuuksista ja kehittämiskohteista, oppii dialogisen vuorovaikutuksen perusperiaatteet, ja osaa käydä rakentavaa dialogia. Opiskelija osaa poimia kurssiaineistosta itselleen merkityksellisimmät oivallukset, ja jakaa ne muulle ryhmälle. Opiskelija osaa nostaa keskusteluun lukukokemuksen herättämiä kysymyksiä, ja auki jääneitä asioita, ja etsiä dialogin avulla niihin vastauksia yhdessä ryhmän kanssa. Hän voi halutessaan myös parantaa omia kirjoitustöitään ennen lopussa opettajalle arvioitavaksi palautettavaa koontia varten.
Kurssin lähikertojen toteutustavasta saat myös eväitä tiimipalaverien vetämiseen käytännössä.
Voit lukea vastaavalla tavalla toteutetun kurssin käyneiden ajatuksia täältä: https://padlet.com/jussi_mozo/946gjsxq7a8c (not translated)
Vertaisarviointi 50
Opiskelijan itsearviointi 30%
Opettajan arviointi 20%
Opettaja voi nostaa tai laskea arvosanaa kahden arvosanan verran. (not translated)
Finnish
01.09.2021 - 31.07.2023
02.08.2021 - 31.08.2021
Jussi Mozo
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Master’s Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
4 credits
1-5
Ei valinnaisia suoritustapoja. (not translated)
Kurssilla ei ole harjoittelu- ja työelämäyhteistyötä. (not translated)
- (not translated)
Verkkokurssi. (not translated)
Laskennallinen kuormitus on 135h (27h / vertaisarvioitava harjoitustyö + 27h / koontitehtävä). (not translated)
Opiskelija tuntee dialogin perusperiaatteet, ja osaa käydä dialogia ryhmän mukana. Opiskelija osaa poimia valitsemastaan ammattikirjallisuudesta itselleen merkityksellisimmät oivallukset, ja jakaa ne muulle ryhmälle. Opiskelija osaa nostaa keskusteluun lukukokemuksen herättämiä kysymyksiä, ja auki jääneitä asioita, ja etsiä dialogin avulla niihin vastauksia yhdessä ryhmän kanssa. Opiskelija osaa tuottaa lukemastaan ammattikirjallisuudesta kirjaesseen, jossa nostaa esille kirjan ydinviestin, merkittävimmät oppimiskokemuksensa ja pohdintaa opitun merkityksestä osana omaa osaamista. (not translated)
Essee on aihesisällöltään liian suppea, kuvaus menee ohi aiheen tai jää pelkäksi kirjan sisällön referoinniksi. (not translated)
Läsnäolo vaaditussa määrässä kirjadialogeja. Esseissä on kuvattu saatuja oivalluksia ja joitakin niistä on sovellettu yleisellä tasolla. Opitun merkitystä itselle on kuvattu, mutta sen merkitys tavoitellun ammattitaidon kokonaisuuteen jää epäselväksi. Essee sisältää aika ajoin tiedon toistamista ja luetun/kuullun referointia. Kehitysehdotusten perustelut ovat niukkoja. Ajatuksia on yhdistelty, mutta looginen jäsentely ei ole selkeää. (not translated)
Läsnäolo vaaditussa määrässä kirjadialogeja. Esseissä kuvatut ajatukset ovat olennaisia ja merkityksellisiä oman ammattitaidon kehittymisen kannalta. Oivallukset liitetään omiin kokemuksiin tai opittuihin teorioihin. Kehittämisideoiden vieminen käytäntöön on osittain kesken. Opittua käsitellään ammatillisesti riittävän haastavasta näkökulmasta. Opiskelija osaa tehdä aiheeseen liittyviä yhteenvetoja. Keskeiset käsitteet esitetään selkeästi. Essee on pääosin looginen kokonaisuus. Suhteiden kuvausten tasoissa saattaa olla vaihtelua. (not translated)
Läsnäolo vaaditussa määrässä kirjadialogeja. Esseessä kuvataan ansiokkaasti oman ammattitaidon syventymistä. Näkökulma on ajankohtainen, ja ammatillisesti haastava. Opiskelija yhdistelee uusia ideoita kokemuksiinsa ja aiemmin oppimaansa. Hän peilaa nyt opitun merkitystä osaamistavoitteidensa kokonaisuuteen. Esseessä kuvataan myös konkreettisesti, kuinka syntyneitä ideoita voidaan hyödyntää. Opiskelija tekee oman alansa ja työelämän kannalta perusteltuja yhteenvetoja ja johtopäätöksiä. Keskeiset käsitteet esitetään selkeästi ja niiden suhteet kuvataan havainnollisesti. Uusien oivalluksien lisäksi opiskelija kykenee arvioimaan esseen kohdetta kriittisesti. Essee on ehyt ja looginen kokonaisuus. (not translated)
Face-to-face
Ilmoitetaan opintojakson alussa (not translated)
Luennot, harjoitus- ja oppimistehtävät, tentti (not translated)
Hyväksytysti suoritetut harjoitus- ja oppimistehtävät, hyväksytty tentti. (not translated)
Finnish
08.10.2021 - 17.12.2021
01.07.2021 - 30.09.2021
10 - 50
Tuuli Mirola, Jaani Väisänen, Minna Ikävalko
Faculty of Health Care and Social Services (LAB)
Master’s Degree Programme in Hotel and Restaurant Management, Master Business Administration, Business Development and Leadership
Lappeenranta Campus
1-5
Hyväksytysti suoritetut harjoitus- ja oppimistehtävät + hyväksytty tentti. (not translated)
Ilmoitetaan opintojakson alussa (not translated)
Opetus lukujärjestyksen mukaan, itsenäista opiskelua (not translated)
5 op = 133 tuntia opiskelijan työtä (not translated)
Tutkimukseen liittyvät keskeiset käsitteet
Hyvä tieteellinen käytäntö
Tutkimus- ja kehittämisprosessi (tutkimus- tai kehittämistyön aiheeseen perehtyminen, suunnitelu, toteutus ja raportointi)
Tutkimusasetelma
Laadullinen tutkimus ja sen prosessin erityispiirteet
Määrällinen tutkimus ja sen prosessin erityispiirteet
Aineiston hankinnan metodit
Aineiston analysointimenetelmät
Tutkimuksellinen kehittäminen
Luova ongelmanratkaisun prosessi
Innovointimenetelmät
Tutkimus- ja kehittämistyön raportointi (not translated)
Hylätty arvosana annetaan silloin, kun opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita (not translated)
1 = Opiskelija ymmärtää ja osaa selittää tutkimuksen peruskäsitteet ja osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämisprosessin keskeiset vaiheet. Opiskelija osaa käyttää tutkimusaineiston analysointiin soveltuvia menetelmiä ja tulkita niistä saatuja tuloksia. (not translated)
3 = Opiskelija hallitsee ja osaa käyttää tutkimuksen peruskäsitteitä. Opiskelija osaa valita ja soveltaa tutkimus- ja kehittämisprosessin toteutuksen vaiheet. Opiskelija osaa valita ja käyttää kurssiin kuuluvia tutkimusaineiston analysointimenetelmiä erityyppisten analysointiongelmien ratkaisuun. Opiskelija osaa tulkita saadut tutkimustulokset ja kirjoittaa tutkimusraportin. (not translated)
5 = Opiskelija hallitsee ja osaa käyttää tutkimuksen peruskäsitteitä sujuvasti. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa tutkimuksen. Opiskelija osaa perustellusti valita ja käyttää kurssiin kuuluvia tutkimusaineiston analysointimenetelmiä erityyppisten analysointiongelmien ratkaisuun. Opiskelija hallitsee saatujen tutkimustulosten tulkinnan ja raportoinnin sekä osaa tehdä tuloksista käytännön johtopäätökset. (not translated)
Face-to-face
Opinnäytetyöprosessi (Minna Ikävalko): luento
Tutkimuksellinen kirjoittaminen (Mirka Airesvuo): virtuaalitoteutus (Zoom) (not translated)
Opinnäytetyön suunnittelu 10 op sisältää: Opinnäytetyöprosessi -luennot; tutkimuksellisen kirjoittamisen; aiheen valinnan ja sen hyväksyttämisen (ohjaajan määritys); opinnäyetyösuunnitelman kirjoittamisen, seminaariesityksen ja opponoinnin. (not translated)
Finnish
28.08.2021 - 30.07.2022
15.08.2021 - 31.10.2021
10 - 50
Anu Kurvinen, Tuuli Mirola, Jaani Väisänen, Mirka Airesvuo, Sari Jokimies, Marianne Viinikainen, Mika Tonder, Lasse Torkkeli, Henri Karppinen, Heikki Sintonen, Ville Sarpo, Jaana Tanhuanpää, Minna Ikävalko, Heli Korpinen, Jukka Sirkiä, Mirva Rainio
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Master Business Administration, Business Development and Leadership, Master’s Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
Approved/Failed
Opinnäytetyöprosessi (Minna Ikävalko): käydään läpi LABin Yamk opinnäytetyöprosessi (prosessin osat, lomakkeet, arviointikriteerit jne)
Tutkimuksellinen kirjoittaminen (Mirka Airesvuo): Käydään läpi YAMK-opinnäytetyön rakenne; tutkimuksellisen tekstin piirteet; referointi, lähdemerkinnät ja lähdeluettelo; ulkoasu ja havainnollistaminen. (not translated)
There is no implementations attached to this degree programme.