Face-to-face
Please select the curriculum by the start year of studies and orientation line.
Face-to-face
Materiaali Moodlessa, ekokki sekä muu materiaali ilmoitetaan kurssin alkaessa. (not translated)
Luennot, yritysvierailuja, käytännön toteutuksia sekä harjoitustöitä. (not translated)
Aktiivinen osallistuminen suunnitteluun, tuotantoon ja toteutukseen GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä. Harjoitustöiden suorittaminen hyväksytysti. Jatkuva näyttö. (not translated)
Finnish
06.09.2021 - 31.10.2021
01.07.2021 - 05.09.2021
Jukka Moilanen
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Työskentely GastroBar Saimaan asiakastoteutuksissa sekä yhteistyöyrityksissä. (not translated)
Kampusalue, GastroBar Saimaa sekä yhteistyöyritykset. (not translated)
Opiskelija tietää elämysruokayrityksen perustamisen asetukset ja säädökset sekä kannattavan elämysyritystoiminnan onnistumisen kriteerit/käsitteet. Osaa suunnitella kannattavia elämysruokatuotteita asiakaslähtöisesti. (not translated)
Opiskelija ymmärtää ruokaelämyksen osana liiketoimintaa ja ymmärtää toiminnan suunnittelun periaatteet. (not translated)
Face-to-face
Budjetointijärjestelmät, osabudjetit ja pääbudjetit, seurantalaskelmat, kassabudjettu ja päivittäisen likviditeetin suunnittelu. Excelin käyttö budjetoinnissa. Investointien suunnittelu ja investointilaskelmat. (not translated)
Hyväksytty tentin suoritus ja hyväksytysti suoritetut harjoitustehtävät (not translated)
Finnish
04.01.2022 - 31.05.2022
19.11.2021 - 09.01.2022
Jukka Sirkiä, Anniina Vänskä
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Tentti ja kaksi uusintatenttiä (not translated)
Kurssin keskeinen materiaali löytyy Moodlesta. (not translated)
Kurssilla on tehtäviä ja tasainen kuormitus viikoittain. (not translated)
Budjetointijärjestelmät, osabudjetit ja pääbudjetit, seurantalaskelmat, kassabudjettu ja päivittäisen likviditeetin suunnittelu. Excelin käyttö budjetoinnissa. Investointien suunnittelu ja investointilaskelmat. (not translated)
Hylätty arviointi tentistä. Opiskelija ei ole saavuttanut hyväksyttävää tasoa osaamistavoitteissa. (not translated)
Budjetoinnin perusteiden osaaminen ja opiskelija ymmärtää budjetoinnin hyödyntämisen perusteita yritystoiminnassa. (not translated)
Hyvä tentin suoritus ja hyvin suoritetut palautettavat harjoitustehtävät. Opiskelija hallitsee budjetoinnin teoriaa ja osaa laatia ja tehdä avustavaa budjetointia ja investointilaskelmia yritystoiminnan näkökulmasta. (not translated)
Erittäin hyvä suoriutuminen kurssin tentissä ja vastaavasti erittäin kattavasti suoritetut harjoitustehtävät. Opiskelija osaa laatia, tehdä ja soveltaa budjetointia ja investointilaskelmia yritystoiminnan näkökulmasta. (not translated)
75% Face-to-face, 25% Distance learning
Kurssin materiaali on tarjolla kurssin Moodlessa (-3005 sekä -3002)
Opiskelijan oletetaan käyttävän kurssin Moodlea säännöllisesti ja aktiivisesti läpi kurssin.
Jos tarjottu materiaali ei tunnu sopivan omiin opiskelumenetelmiin tai jos opiskelija haluaa asiat toisin esittäviä lisälähteitä, opiskelun tukena voi käyttää esim. kirjaa Saaranen, Kolttola, Pösö: Liike-elämän matematiikka. Koska aiheet ovat yleisiä, lisämateriaalia kannattaa etsiä netistä etenkin, jos opiskelun haluaa pohjautuvan videotallenteisiin.
Pelkkää kirjaan tai ns. ulkopuoliseen nettimateriaaliin pohjautuvaa opiskelua ei suositella, sillä asioiden esittämistapa ja kytkeytyminen tosielämään eroavat.Tekemällä kurssin aikana kurssille kirjoitettuja harjoituksia, pääsee tutustumaan, minkä typpisiä tehtäviä tentissä on. (not translated)
Kevään 2022 Liike-elämän matematiikka -kurssin toteutus jakautuu kahteen osaan
* 3 op yhdessä opiskeltuna
* 1 op soveltava ja syventävä ryhmätyö hinnoittelusta.
3 op
* opiskelumateriaalit ja harjoitteet Moodlessa, joka opiskelun ydin.
* HUOM: kevään 2022 toteutuksella hotralle on käytössä 2 Moodle-alustaa: AL00CD66-3005 sekä -3002. Alustat ja niiden perustelut on käyty läpi infossa 12.1.22 ja niiden perehtymiseen on varattu TimeEditissä myös erillinen aika. (Tieto lisätty Peppiin 13.1.2022)
* luennot eli taustoitukset ja yhteiset esimerkit (lähiopetus pl.valmiiden indeksien käyttö ja lainat Teams)
* laskuharjoitusten tuki (lähi)
Luennot ja laskuharjoitusten tuki ovat aiheita selventäviä ja oppimista tukevia osia. Jos opiskelijalla on riittävä matemaattinen perustaso hahmottaa kerrottuja asioita ja valmius tavoitteelliseen harjoitteluun, osallistuminen näihin yhteisiin tukena toimiviin osioihin ei ole välttämätöntä.
Jokaisen viikon aiheen kohdalla oletetaan, että opiskelija on tehnyt ”Tee ennen / Mittaa osaamisesi” -harjoitukset Moodlessa ENNEN yhteistä osuutta. Myös muuhun materiaaliin tutustuminen jo ennalta parantaa yhteisestä osiosta saatavaa antia, kun opiskelija osaa keskittyä itselleen haastaviin kohtiin.
Koska liike-elämän matematiikassa asioiden ymmärtäminen on tärkeässä roolissa laskemisen rinnalla, pelkkien harjoitusten tekemistä ei suositella. Ainoastaan laskuharjoitusten kautta etenevä opiskelija tai suoraan laskuharjoitusten tukeen osallistuva opiskelija ymmärtäköön, että osaamistaso ei välttämättä kerry riittäväksi tenttiä varten.
Kurssi etenee uudella aiheella joka viikko. Opiskeltavat aiheet ovat Moodlessa viikkotasoisesti. Perusrakenne on:
* tee ennen
* opiskele
* harjoittele
* yhdessä
* testaa
* extraa
Opiskelijan tulee ymmärtää, että kukin isomman aihealueen kohdalla ko. viikon asiat pohjautuvat edellisten viikkojen asioille. Toisaalta kukin iso aihealue alkaa ns. nollatasolta, jolloin opiskelijan on helppoa palata samalle tasolle toisten opiskelijoiden kanssa. Tämä rakenne on syytä tiedostaa etenkin, jos opiskelijalle tulisi poissaoloja / opiskelemattomia jaksoja.
Opiskelijan tulee perehtyä kurssin Moodle-alustan käyttöön. Tietyt aiheet ja/tai harjoitukset vaativat edeltävän osan suorittamista. Opiskelijan tulee osata lukea TimeEditiä.
Liike-elämän matematiikka -kurssi palkitsee opiskelemisen. Erityispoikkeuksia lukuun ottamatta jokainen aktiivisesti koko kurssin ajan opiskeleva opiskelija saa kurssin suoritettua hyväksytysti. Toisaalta erittäin harva opiskelematon yltää hyväksyttyyn suoritukseen. Menestys Liike-elämän matematiikka -kurssilla pohjautuu ennen kaikkea opiskelijan omiin valintoihin ja toimintatapoihin.
Huom. Jos opiskelijan aikatauluihin sopii, hän voi niin halutessaan hyödyntää samanaikaisesti etenevän liiketalouden kurssin etäluentoja ja etäharjoitustukea. 3 Teams-toteutusta sekä ensimmäinen tentti järjestetään yhdessä liiketalouden kurssin kanssa. (not translated)
Kurssin hyväksytysti suorittaminen edellyttää osaamista. Osaaminen edellyttää opiskelua. Opiskelun paikan ja ajan saa valita itsenäisesti, mutta helpoimmalla pääsee opiskelemalla annetun aikataulun mukaisesti.
Kurssin arvosana määräytyy tenttien perusteella.
lähitentti 1: noin kurssin puolivälissä talviloman lähistöllä (3 ensimmäistä pääaihetta)
ja
verkkotentti 2: noin 3 vk edellisestä (4. pääaihe)
Tarkat ajat ja paikat: katso TimeEdit Hyväksytty suoritus edellyttää 50 % tentin/tenttien painotetusta maksimipistemäärästä. Muut arvosanat 2: 60%, 3: 70 %, 4: 80% ja 5: 90 %.
Tenttiin liittyy kynnystehtävä, joka oli osattava. Kynnystehtävä on luotu, jotta kurssin ja myös tulevan työelämän oleellisimman asiat tulisi opiskeltua ja osatuksi. Perinteinen paperitentti sisältää kynnystehtävän.
Kynnystehtävien aiheet: muutosprosentti, alv ja yksinkertaisen korkolaskun koron muodostumisen logiikka. Älä oleta, että osaat, vaan varmista opiskelemalla, että osaat.
RYHMÄTYÖ
Ryhmätyö arvostellaan asteikolla: hyväksytty / täydennettävä / hylätty.
Ryhmätyö on oltava hyväksyttynä ennen kuin opintojaksosta saa arvosanan ja opintopisteet.
Arvosana muodostuu tentittävistä aiheista. (not translated)
Finnish
01.01.2022 - 31.07.2022
19.11.2021 - 09.01.2022
Anu Nuutinen
Kurssille ei ole vaadittavia aiempia kursseja, mutta Matematiikan perusteet -kurssin suorittaminen tai muuten muistissa olevat laskutekniset asiat helpottavat sovelluksiin keskittymistä.
Koska pakollista edeltävä kurssia ei ole, Liike-elämän matematiikka -kurssin kaksi ensimmäistä viikkoa on tarkoitettu yhteisten työkalujen haltuun ottamiseen. (not translated)
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1 credits
1-5
Kurssin voi suorittaa osoittamalla aiheiden osaamisensa. Osoittaminen tapahtuu tentillä.
2 op osuudesta järjestetään lähtökohtaisesti paperitentti, MUTTA opiskelija voi halutessaan valita verkkotentin.
Kummassakin tavassa on etunsa ja haittansa, jotka opiskelijan on syytä ymmärtää ja osata peilata omiin toimintatapoihinsa.
Yksinkertainen korkolasku tentitään verkossa.
Huomioithan, että matematiikan tekniikan hallitseminen ei riitä ja että kurssin aiheiden haastavuus ja aiempiin kouluasteisiin nähden erilaisuus saattaa tulla yllätyksenä matemaattisesti lahjakkaallekin opiskelijalle.
JOS opiskelija ei voisi suorittaa neljättä opintopistettä ryhmätyönä, hän voi edetä liiketalouden opiskelijoin mukaisesti. Tällöin koko opintojakso suoritetaan tenttimällä. (not translated)
Kurssilla on paljon aiheita ja aikataulu on tiivis. Erillisiä työelämän kanssa yhteistyönä tehtäviä osia ei ole, mutta kurssin aiheet ovat sovelluspainotteisia. Aiheet on valittu niin, että ne sisältävät "kaikkien on pakko hallita työelämässä" -osioita sekä "liike-elämässä työskentelevien on hyvä ymmärtää" -osoita.
Hotralle nyt uutena tuleva neljäs opintopiste kytketään entistä tiukemmin työelämään. Ryhmätyö tehdään Gastro Bar Saimaan menujen hinnoittelusta tai muusta vastaavasta hinnoittelutehtävästä. (not translated)
lähitentti 1: noin kurssin puolivälissä talviloman lähistöllä
ja
yksinkertaisesta korkolaskusta verkkotentti n. 3 vk myöhemmin
Huom. osasuorituksia ei voi tutkinto-ohjesäännön mukaisesti uusia
Tarkat ajat ja paikat: katso TimeEdit
2 uusintatenttiä syksyllä 2022. Katso aikataulut Moodlesta. Ilmoittaudu uusintaa Moodlessa. Huomioi deadline. (not translated)
Oppimisympäristönä on ennen kaikkea opiskelijan pää.
Ensisijainen opiskelu- ja harjoitusympäristö on Moodle.
Oppimista tukevaa ajattelua ja harjoittelua suositellaan tehtäväksi lisäksi lähiopetuksessa.
* HUOM: kevään 2022 toteutuksella hotralle on käytössä 2 Moodle-alustaa: AL00CD66-3005 sekä -3002. Alustat ja niiden perustelut on käyty läpi infossa 12.1.22 ja niiden perehtymiseen on varattu TimeEditissä myös erillinen aika. (Tieto lisätty Peppiin 13.1.2022) (not translated)
Omia tuloksiaan voi peilata kurssin laskennalliseen työmäärään, joka on
107 tuntia.
Jos opiskelun tekisi tasaisesti läpi 16-viikkoisen kurssin, opiskelua kertyisi n. 6 tuntia viikossa. Kurssi on siis laaja ja pitkä.
Muista, että kurssi etenee jokaisella kerralla, vaikka itse et osallistuisikaan. Asioiden opettelemiseksi ko. aika on korvattava jonain muuna aikana. Muista myös, että kurssin alun asioiden hallitseminen ei riitä koko kurssin suorittamiseen.
Tiedosta, että kurssi vaatii vaivannäköä. Toimi sen mukaisesti.
Vaadittavaan työmäärään vaikuttavat: tavoitearvosanasi ja pohjataitosi yhdistelmä sekä opiskelutekniikkasi.
Neljännen opintopisteen tunteja ei ole erikseen kirjattu TimeEditiin / on kirjattu suuntaa antavasti. Opiskelijan tulee itse ajoittaa työskentelynsä. (not translated)
Kurssin alkuosan aiheita on opiskeltu myös perusteet-kurssilla. Koska edeltävä kurssi ei ole pakollinen, mutta aiheet on osattava liiketalouden näkökulmasta, aiheet käydään tiiviillä tahdilla läpi kurssin alussa. %-laskun sovelluksia -kohdasta alkaen kaikki loput aiheet ja/tai niiden näkökulma ovat uusia lähes kaikille opiskelijoille. Suluissa suunniteltu kesto viikkoina, jotta opiskelija voi halutessaan hahmottaa ajoituksia.
1) Ongelmanratkaisun periaatteet (1 vk)
(ajattelu osana ongelmanratkaisua)
laskujärjestys
esittämistarkkuus ja pyöristäminen
yhtälöt, ratkaisutekniikka (1. aste, verranto)
yhtälöt, itsenäinen kirjoittaminen
2) Prosenttilasku (1 vk)
määrittely ja muunnokset
3 perustapausta
muutos- ja vertailuprosentti
prosenttiyksikkö
lisäys- ja vähennyskerroin
peräkkäiset muutokset
%-laskun sovelluksina:
arvonlisäverosovellukset (1 vk)
katetuottolaskenta (1 vk)
katetuottohinnoittelu: yksi tuote, erä, alennukset (1 vk)
3) Indeksit (yhteensä 2 vk, lähiopetuksen paino jälkimmäisessä aiheessa)
yksinkertainen indeksisarja:
Huom. tämän aiheen kaikki suorittavat Moodlessa
* määrittelyt, käyttö
* laskeminen
* tulkinta
Valmiiden indeksien käyttäminen muun asian laskemisesi (1,5 vk) (Ensimmäinen osa yhdessä liiketalouden kanssa / Teams)
* aineistot
* inflaatio
* rahan arvon muuttumisen huomioiminen
* reaalinen muutos
* indeksiehto
LÄHITENTTI 1
4) Yksinkertainen korkolasku (2 vk)
termit
korkopäivien laskeminen
korko (€)
korkokanta (i)
pienlainat
kasvanut pääoma (K)
maksuehto
VERKKOTENTTI 2
4. op suoritetaan ryhmätyönä.
Työssä perehdytään hinnoitteluun käytännössä.
Ryhmätyö arvostellaan asteikolla: hyväksytty / täydennettävä / hylätty.
Ryhmätyö on oltava hyväksyttynä ennen kuin opintojaksosta saa arvosanan ja opintopisteet. Arvosana muodostuu tentittävistä aiheista. (not translated)
Opiskelija on saanut alle puolet tenttien kokonaispistemäärästä ja/tai opiskelija ei ole suoriutunut kynnystehtävästä/-vistä (muutosprosentti ja arvonlisäverottoman hinnan laskeminen, yk.korkolaskun logiikka). Opiskelijan osaamistaso ei ole riittävä, vaan vaatii lisää opiskelua yhdestä tai useammasta aiheesta.
Opiskelija ei ole suorittanut ryhmätyötä hyväksytysti. (not translated)
Opiskelija on osannut pisteillä arvioiden puolet tenttitehtävistä. Osaaminen voi jakautua niin, että opiskelija a) osaa kaikista aiheista jonkin verran, b) osaa tietyt aiheet hyvin, mutta osaa aiheista ei juurilainkaan tai c) jotain siltä väliltä. Kynnystehtävä osattava.
Ryhmätyö oltava hyväksytty. (not translated)
Opiskelija on saavuttanut 70 % kurssin kokonaispistemäärästä. Kaikkia aihealueita tulee hallita tentissä keskimääräistä paremmin tai osa aiheista pitää osata täysin. Kynnystehtävä osattava.
Ryhmätyö oltava hyväksytty. (not translated)
Opiskelija hallitsee kurssin kaiken tasoiset tehtävät tentissä. Arvosana edellyttää vähintään 90 % kurssin maksimipistemäärästä. Kynnystehtävä osattava.
Ryhmätyö oltava hyväksytty. (not translated)
Face-to-face
Ilmoitetaan kurssin alkaessa, saatavissa kurssin moodle-oppimisalustalta (not translated)
Luennot, harjoitukset,työelämälähtöiset toimeksiannot, harjoitustyö/ tentti (not translated)
Finnish
07.09.2021 - 09.12.2021
01.07.2021 - 05.09.2021
Riitta Turkia, Ilkka Lehtola
Majoitus- ravitsemis- ja matkailualan perusteiden sekä markkinoinnin perusteiden osaaminen (not translated)
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Työelämälähtoinen projektityöskentely (not translated)
Tentti/oppimistehtävän kurssin päättyessä. Uusintatentit ilmoitettuina uusintatenttipäivinä (not translated)
Sisältökuvaukset julkaistaan ennen kurssin alkua (not translated)
Face-to-face
Opettajien verkossa ja kontaktunneilla jakama opetusmateriaali sekä sähköiset oppimislinkit. (not translated)
Kurssin verkko-opiskelun osuus on noin 40 - 50 % kokonaistuntimäärästä, joten kontaktiopetusta on n. 50 - 60% koronatilanteesta riippuen.
Seuratkaa ajankohtaista ilmoittelua toteutustavoista uudesta Moodlesta.
Marja Antikaisen alkoholikortti osuus on 100% verkko-opiskelua.
Ilkka Lehtola ja Lari-Pekka Ruotsi pyrkivät pitämään kontaktiopetusta kampuksella keskimäärin 2-3 tuntia viikossa, ts. kerran viikossa.
Opintokokonaisuuden kick-off tapahtuu viikolla 36
Kontakti- ja verkkotuntien aikana opiskelijat saavat riittävät valmiudet käyttää ja soveltaa opittua tietoa harjoitus- ja kehittämistehtävissään, joiden hyväksyttyyn suorittamiseen tiimityönä opintojakson arviointi perustuu.
Alkoholijuomien osuudella on myös kädentaitoja ja aistinvaraista analysointia painottava osuus, teoriatiedon lisäksi. (not translated)
Jakso arvioidaan opettajien antamien harjotustehtävien, kehittämistehtävän (tiimitehtävä) sekä itse- ja vertaisarvioinnin avulla, käyttäen asteikkoa 0 - 5. (not translated)
Finnish
06.09.2021 - 31.12.2021
01.07.2021 - 05.09.2021
Marja Antikainen, Lari-Pekka Ruotsi, Ilkka Lehtola
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Tämä kurssi toteutetaan aina vallitseva koronatilanne huomioiden, joka verkko- tai kontaktiohjauksessa. Marja Antikainen alkoholikorttiosuus on kokonaisuudessaan verkossa. ???
Kurssin loppupuolella Lari-Pekka Ruotsi pyrkii järjestämään kaksi kokopäivän baari- ja anniskeluharjoittelupäivää - mutta nekin vallitsevan koronatilanteen mukaisesti. ???? (not translated)
Kurssin laajuus on 10 op ja sen hyväksytty suorittaminen vaatii opiskelijalta säännöllistä viikoittaista muutaman tunnin paneutumista harjoitus- ja kehittämistehtäviin, joissa tiimit ohjautuvat pääsääntöisesti itsenäisesti. (not translated)
60% Face-to-face, 40% Distance learning
Bergström Seija: Yrityksen asiakasmarkkinointi. Saatavilla e-kirjana koulun kirjastosta.
Oma tietokone mukana myös lähiopetuksessa. (not translated)
Kurssilla on lähiopetusta n. 1 x viikko (katso TimeEdit). Lisäksi verkossa tehtäviä harjoitustehtäviä.
Kussin lopussa moodle-tentti. (not translated)
Tentti. Harjoitustehtävistä lisäpisteitä tenttiarvosanaan. (not translated)
Finnish
06.09.2021 - 19.12.2021
01.07.2021 - 05.09.2021
20 - 80
Emmi Maijanen
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology, Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
2 credits
1-5
Moodle-tentti kurssin lopussa. (not translated)
Lähiopetus Lappeenrannan kampuksella, oppimateriaali & kurssin tiedotus ja tentti moodlessa. (not translated)
Opintojakso on 5 op, joka vastaa 135 tuntia työtä.
Työmäärä jakautuu:
- lähiopetus 30 tuntia
- opitun reflektio, pienet luentotehtävät ym. 60 tuntia
- tenttiin valmistautuminen ja tentti 45 tuntia (not translated)
- Uudistuva markkinointi
- Markkinointiympäristö
- Asiakaskäyttäytyminen ja segmentointi
- Markkinoinnin kilpailukeinot
- Markkinointiviestintä
- Asiakkuuksien hallinta (not translated)
Opiskelija tietää markkinoinnin ja asiakaslähtöisen liiketoiminnan keskeiset käsitteet.
Opiskelija tunnistaa markkinointi- ja myyntiprosessin vaiheet.
Opiskelija tunnistaa asiakastarpeita ja ymmärtää niiden merkityksen yrityksen menestykselle (not translated)
Opiskelija ymmärtää markkinoinnin ja asiakaslähtöisen liiketoiminnan keskeiset käsitteet.
Opiskelija tunnistaa markkinointi- ja myyntiprosessin vaiheet ja pystyy arvioimaan toimintaa tämän tiedon mukaisesti.
Opiskelija tunnistaa asiakastarpeita ja ymmärtää niiden merkityksen yrityksen menestykselle. (not translated)
Opiskelija ymmärtää markkinoinnin ja asiakaslähtöisen liiketoiminnan keskeiset käsitteet ja osaa soveltaa näitä toimintansa selittämiseen ja suunnitteluun.
Opiskelija tunnistaa markkinointi- ja myyntiprosessin vaiheet ja osaa suunnitella toimintaa näiden mukaisesti.
Opiskelija tunnistaa asiakastarpeita ja ymmärtää niiden merkityksen yrityksen menestykselle. Opiskelija osaa suunnitella toimintaa näiden asiakastarpeiden mukaisesti. (not translated)
Face-to-face
Finnish
01.09.2021 - 31.12.2021
01.07.2021 - 05.09.2021
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Face-to-face
To be published in the beginning of the course, available on moodle platform
Lectures, case studies (exercises and assignment)
Passed exercises and assignment
English
07.09.2021 - 21.10.2021
01.07.2021 - 05.09.2021
Lari-Pekka Ruotsi, Ilkka Lehtola
Previous knowledge: Basics of Tourism course or comparable knowledge from basics of tourism
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Lappeenranta Campus and on-line studies
Lectures, case-studies: exercises and assignment, individual distant learning
The country brand of Finland with the basic facts of history, society and culture. Concept of travel customer journey from the idea, through travel experience to post purchase experience. Motivations and preferences of international tourist to visit Finland. Drawing power, destinations and attraction in Finland. Consumer behaviour of tourists on Finnish main markets, with customer segments and define potential travelers to Finland
Content and structure for the report has not been followed. Introduction does not show aims for the assignment, neither introduction of the area current facts, or travelers´ profile and if shown is not clearly integrated to target group description. Content of the program weakly planned , hardly realistic and not customer oriented. Travelers´ profile and target group is not clearly integrated to route, destinations, activities and schedule showing the concept for the program as mostly insufficient. The student should find the largest starting areas in the given study material, as well as more precise segments coming to Finland (region, age, profession, etc.), as well as the most popular high season times. In addition, the student demonstrates in the assignment that he or she understands the significance of the location of the starting area for the choice of vehicle. In addition, the student shows that he / she is familiar with various travel options in terms of tour operator, route and price.The student is able to produce a reliable customer journey description of the whole trip - with aftercare.
If Calculations are done, they don´t show exact and detailed expenses neither contribute to total expenses on decided budget. Conclusions does not or hardly evaluates the content, learning outcomes and challenges. Sources were not reliable and rich for the quantity with academic or professional sources and current articles from respected/authorized publications.
Content and structure for the report has been followed and displayed partly and shows some deficiencies and irrational orders. Introduction shows hardly aims for the assignment, gives minor introduction of the area and introduces some current facts, partly travelers´ profile which is not clearly integrated to target group description. Content of the program is partly well planned , somehow realistic and customer oriented. Travelers´ profile and target group are not clearly integrated to route, destinations, activities and schedule showing the concept for the program as insufficient. The customer map is sandy and the characteristics of the starting areas have not been properly familiar with. The selected route and schedule are poorly planned. The price level of the trip is too high / too low for the selected segment. The student has not considered the purchasing power of citizens in the field of origin in Finland. Calculations are done, but don´t show exact and detailed expenses neither contribute to total expenses on decided budget. Conclusions somehow/partly made and explains some of the evaluation of the content, learning outcomes and challenges. Few sources were reliable and rich for the quantity with academic or professional sources and current articles from respected/authorized publications.
Content and structure for the report has been followed and displayed mainly
Introduction show some aims for the assignment, gives basic introduction of the area and introduces current facts, shows travelers´ profile which is integrated to target group description. Content of the program shows mostly well planned , is mainly realistic and customer oriented. Travelers´ profile and target group are somehow integrated to route, destinations, activities and schedule showing the concept for the program. The student should find the largest starting areas in the given study material, as well as more precise segments coming to Finland (region, age, profession, etc.), as well as the most popular high season times. In addition, the student demonstrates in the assignment that he or she understands the significance of the location of the starting area for the choice of vehicle. In addition, the student shows that he / she is familiar with various travel options in terms of tour operator, route and price.The student is able to produce a reliable customer journey description of the whole trip - with aftercare.Both calculations are done and shows mostly exact and detailed expenses and contributes to total expenses on decided budget
Conclusions are made and explains the evaluation of the content, learning outcomes and challenges. Most of the sources were reliable and rich for the quantity with academic or professional sources and current articles from respected/authorized publications.
Content and structure for the report has been followed carefully and displayed distinctly
Introduction show clearly aims for the assignment, gives detailed introduction of the area and introduces current facts, shows detailed travelers´ profile which is credibly integrated to target group description. Content of the program shows well planned , is realistic and customer oriented. Travelers´ profile and target group are integrated to route, destinations, activities and schedule showing balanced concept for the program. The student has become thoroughly acquainted with one of the largest areas of origin, and he has found a customer segment there that is of interest to one of Finland's attractions. The student is able to present logical and reliable arguments as to why and how customers come to Finland. The student has understood that in tourism, distance is measured in hours not in kilometers. He has found a route by which tourists can get to Finland and back in a reasonable time in relation to the assignment. Student also understand the rate of the tour in in balance with the capital what the tourists have.Both calculations are realistic and shows exact and detailed expenses and contributes to total expenses on decided budget. Conclusions are carefully made and explains clearly evaluation of the content learning outcomes, and challenges. Sources were reliable and rich for the quantity with academic or professional sources and current articles from respected/authorized publications.
Face-to-face
Oppimateriaali:
Kupias, P. & Peltola, R. 2019. Oppiminen työssä. (not translated)
Opintojakson osat
1. Orientaatiopäiviin osallistuminen (läsnäolovelvollisuus)
2. HOPS-keskustelu
3. Osallistuminen opintoja koskevaan perehdytykseen (infot, tapahtumat, tutortunnit, ryhmätapaamiset)
4. Dokumentoi säännöllisesti omaa ammatillista kasvua oppimispäiväkirjassa
Opintojaksolle osallistuminen edellyttää rauhallista tilaa, toimivaa verkkoyhteyttä, tietokonetta (tabletti tai puhelin ei sovi), webbikameraa ja mikrofonilliset kuulokkeet (headset). (not translated)
Ammatillisen kasvun tehtävä 1:
Oppimispäiväkirja ”Oman osaamisen tunnistaminen, omat odotukset ja osaamistavoitteet restonomin kompetensseihin ja tulevaisuuden osaamiseen” (not translated)
Finnish
01.09.2021 - 31.05.2022
01.07.2021 - 05.09.2021
Ann-Mari Karvinen
Lab@avain (not translated)
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
Approved/Failed
Moodle ja O365-työkalut sekä Zoom ja Teams verkkokokous- ja etäopetuspalvelu sekä muut virtuaaliset työkalut. Lähitunnit kampuksella. (not translated)
1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä (not translated)
Restonomi AMK osaaminen (kompetenssit), oma osaaminen: omat vahvuudet ja kehittämistarpeet, ammatillinen kasvu, opiskelu ja oppimisympäristöt korkeakoulussa, tiimityötaidot, digitaidot (not translated)
Face-to-face
Opintojakso sisältää:
• opiskelijan vastuu seurata omia opintoja Pepissä (ilmoittautumiset, suoritusmerkinnät, opintojen ajoittuminen)
• HOPS -keskustelu ja oman HOPS:n pitäminen ajan tasalla
• osaamisen kehittämisen vaihtoehdot urasuunnitelman mukaisesti (opintojen tarjonta, työn opinnollistaminen, työelämäläheiset projektit, hankkeet ym.)
• tutor-tunnit ja uraohjaus
• palautekeskustelut (not translated)
Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan:
HOPS keskustelu käytynä,
osallistuminen tutortunneille tai tallenteen katsominen,
palautteen antaminen. (not translated)
Finnish
06.09.2021 - 01.05.2022
01.07.2021 - 05.09.2021
Ann-Mari Karvinen
Ammatillinen kasvu 1 (not translated)
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
Approved/Failed
Osaamistavoitteet:
Opiskelija
• osaa arvioida omaa kehittymistä, valintoja sekä tavoitteiden asettamista tulevaisuuden työelämän kannalta
• osaa syventää ja täydentää omaa osaamistaan
• osaa seurata omien opintojen etenemistä sähköisissä järjestelmissä
• tietää kansainvälistymisen ja työharjoittelun mahdollisuudet
• edistää omaa osaamisidentiteettiään urasuunnitelman mukaisesti ja osaa käyttää opinto- ja urapalveluja
• osaa arvioida palveluita ja kehittää koulutusta
• aloittaa opinnäytetyöprosessin
• pyrkii aktiivisesti verkostoitumaan ja vahvistamaan yhteisöllisyyttä (not translated)
1 op = 27 tuntia opiskelijan työtä (not translated)
• Opiskelijan vastuu seurata omia opintoja Pepissä (ilmoittautumiset, suoritusmerkinnät, opintojen ajoittuminen)
• HOPS -keskustelu ja oman HOPS:n pitäminen ajan tasalla
• osaamisen kehittämisen vaihtoehdot urasuunnitelman mukaisesti (opintojen tarjonta, työn opinnollistaminen, työelämäläheiset projektit, hankkeet ym.)
• tutor-tunnit ja uraohjaus
• palautekeskustelut (not translated)
Face-to-face
Finnish
06.09.2021 - 31.12.2021
01.07.2021 - 05.09.2021
Tommi Kallonen
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Face-to-face
Available on/through Moodle platorrm.
Teaching languages;Finnish and English.
Lectures, working in the bar, assignments.
Max. enrolled 20 students can participate. Students will be accepted in order of enrollment.Priority is given to HOTRA19R and LLPRHOTRA20S students. who have chosen specialisation restaurant.
Active participation (min. participation 50 %)
Completed assignments
Exam
01.11.2021 - 17.12.2021
01.07.2021 - 05.09.2021
15 - 20
Marja Antikainen
The following courses must be completed in order to get accepted:
Ravintolatoiminta (HOTRA19) OR
Palvelukokemusta luomassa (LLPRHOTRA20S)
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
None.
Possibly something in cooperation with GastroBar Saimaa.
Exam includes both theoretical and empirical part and will be held at the end of the course ins mall groups. Possible resit exams will be agreed with the teacher.
Classes are held in the bar classroom A1137.
Assignments are mainly done outside classes.
Bar functions, machinery and equipment
Different types of cocktails
Mixing cocktails
Planning a cocktail list
Classic and contemporary cocktails
Bar trends
Failed exam
Not completing the cocktail list assignment
Attendance less than 50 %
Attendance min. 90% or more
All assignments completed excellently
Exam performance excellent
Face-to-face
In Moodle
Contact teaching
Teaching languages both Finnish and English
Lectures
Practical work in the bar
Finnish
07.03.2022 - 08.05.2022
19.11.2021 - 09.01.2022
15 - 20
Marja Antikainen
Student must have completed one of the following courses:
Ravintolatoiminta (HOTRA19)
Palvelukokemusta luomassa (LLPRHOTRA20S)
Max. 20 sstudent will be accepted to participate in the order of enrolment. Priority will be given to student who have chosen restaurant as specialisation, Prioroty will be given to more advanced students.
Min. 50 % attendance required to get graded. Absence fron classes can not be replaced by extra tasks nor extra exam.
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
None
Perhaps
As agrgeed with the teacher, if neccessay
Bar classroom
Bar functions, machinery, equipment and supplies
Different cocktail preparation methods
Different cocktail types
Classic cocktails
Bar trends
Cocktail list planning
Pricing and marketing of cocktails
Failed exam
Not submitting cocktaiil list assignment
Attendance less than 50%
Attendance 90 % or more
Assignments done well
Excellent performance in exam
Face-to-face
The study material is introduced at the beginning of the course.
The details are presented at the beginning of the course (working in class, team work, individual work)
Regular and active participation during lessons. Assessment of spoken and written skills. All assignments must be completed by deadline.
06.09.2021 - 17.12.2021
03.05.2021 - 05.09.2021
15 - 35
Mari Pyysalo
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
The details are presented at the beginning of the course.
Communicating in English in field-specific situations at work
B2
The student has a satisfactory knowledge of the course content.
The student has a good command of the course content.
The student has an excellent command of the course content.
75% Face-to-face, 25% Distance learning
- Ilmoitetaan opintojen alussa.
- Moodle (not translated)
- Lähiopetus, etätehtävät, etäopetus
- Harjoitukset (not translated)
Selvitetään ensimmäisellä tapaamiskerralla. (not translated)
Finnish
06.09.2021 - 31.12.2021
03.05.2021 - 05.09.2021
13 - 35
Seija Varis
Kurssin taitotaso on C1 - C2. Opintojakso kuuluu äidinkielen (suomi) pakollisiin viestintäopintoihin ja on tarkoitettu opiskelijoille, joiden äidinkieli tai koulusivistyskieli on suomi. (not translated)
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1 credits
1-5
- Sovitaan ensimmäisellä tapaamiskerralla, jolloin kaikkien on oltava läsnä. (not translated)
- Sovitaan ensimmäisellä tapaamiskerralla. (not translated)
Oman opiskelu- ja ammattialan tekstejä ja viestintätilanteita. Opinnoissa ja työelämässä tarvittavien viestintätaitojen ja -tilanteiden harjoittelua.
Keskeisiä sisältöjä esim. esiintymistaidot, ryhmäviestintätaidot, palautteen antaminen, vastaanottaminen ja hyödyntäminen, opiskelussa ja ammatissa kirjoittaminen keskeisine tekstilajeineen, kielen- ja tekstinhuollon perusasiat, asiatyyli. (not translated)
Opiskelija hallitsee opintojakson sisällön tyydyttävästi. (not translated)
Opiskelija hallitsee opintojakson sisällön hyvin. (not translated)
Opiskelija hallitsee opintojakson sisällön erinomaisesti. (not translated)
Distance learning
Lähiopetus.
Luennot, harjoitustehtävät, tentti (not translated)
Finnish
31.08.2021 - 31.12.2021
01.07.2021 - 05.09.2021
30 - 70
Anniina Vänskä
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
5 credits
1-5
Opetuskerrat
Harjoitustehtävät
Itsenäinen opiskelu
Tentti (not translated)
• taloushallinnon rooli yritystoiminnassa
• kirjanpidon perusteet
• tilikauden työvaiheet ja tilinpäätös
• talouden kokonaisuus ja tilinpäätöksen tulkinta (not translated)
67% Face-to-face, 33% Distance learning
The students will be given all the necessary material on Moodle.
Lectures, working in teams and writing a business plan for a start-up venture
The evaluation will be based on the submitted business plan.
Finnish
10.01.2022 - 27.02.2022
19.11.2021 - 09.01.2022
10 - 40
Pekka Mytty
The student should have some kind of an idea of marketing mix and factors affecting the profitability of a company.
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1 credits
1 credits
1-5
Evaluation will be based on the completed business plan. No exam.
The establishing process of a start-up venture and a written business plan of a company.
1: Opiskelija osaa hahmottaa yrityksen perustamisprosessiin liittyvät vaiheet ja kirjoittaa hyväksyttävän liiketoimintasuunnitelman. (not translated)
3: Opiskelija hallitsee hyvin yrityksen perustamisprosessiin liittyvät vaiheet ja osaa kirjoittaa sen pohjalta liiketoimintasuunnitelman, jossa näitä vaiheita on oikeaoppisesti analysoitu. (not translated)
5: Opiskelija osaa analysoida aloittavien yritysten prosesseihin liittyviä tyypillisiä ongelmakohtia ja hänellä on riittävä näkemys esittämään näihin parannusehdotuksia liiketoimintasuunnitelmassaan. (not translated)
60% Face-to-face, 40% Distance learning
Material provided by the teacher through Moodle.
This course is taught in class.
The focus is on developing oral skills and honing writing skills needed while working in the field of tourism.
Assignments will be done both individually and in groups, and often will include both written and spoken parts.
The course is evaluated on the basis of continuous assessment.
Active participation in all course activities impacts the course grade.
English
10.01.2022 - 06.05.2022
19.11.2021 - 09.01.2022
0 - 35
Matti Mäkelä
The course is taught at a B2 level according to the Common European Framework.
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Language studies LAB, Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
2 credits
1-5
To be discussed on a case-by-case basis.
In-class lessons, assignments and theory material through Moodle.
5 ECTS, equivalent to 135 hours of work. Approximately 28 lessons (á 45 minutes) throughout the spring term.
Current topics of relevance to the hospitality field:
- business correspondence (using formal language, dealing with complaints, responding to customers’ reviews, writing memos for the staff, etc.)
- managing your staff (communication with your employees)
- events organization (event management, stages of event planning, communication with vendors)
- booking policies (reservation terms and cancellation policy; responding to cancellation requests; explaining the terms of package holidays)
- business meetings and negotiations (negotiating with vendors; professional meetings with your staff)
In addition to the above, a student is expected to participate in the group project.
The student fails to complete one or more of the required assignments.
The teacher is unable to understand what the student is attempting to say in their writing or speech.
The student has a satisfactory knowledge of the course content.
The speech is understandable with some difficulty to follow. Interaction is mostly missing. The speech is hesitant, pauses are rather long and pronunciation mistakes sometimes make it hard to understand the message. The student uses only basic structures and makes some mistakes.
Written communication consists of simple expressions and there are plentiful mistakes. The language is clumsy, but the message is delivered.
The student has a good knowledge of the course content.
The student communicates in English well, interacts adequately and uses means of nonverbal communication. The speech is fairly easy to follow. The speech is fluent and clear, but pauses, hesitations and pronunciation mistakes may occur.
Written communication is quite fluent, clear and mostly correct. The structures and professional vocabulary are adequate to deliver the message. Minor mistakes occur concerning the genre and/or style.
The student has an excellent knowledge of the course content.
The student communicates in excellent English. Interaction is very skilful, and nonverbal communication effectively supports spoken words. The speech is targeted, extremely logical, relevant and consistent. The speech (language, pronunciation and intonation) is fluent, clear, accurate and naturally paced.
Written communication is very fluent and versatile. The student uses varied structures and extensive professional vocabulary, making occasional mistakes only in the most complex structures. The student can deliver the message effortlessly in the appropriate, genre-specific style.
Face-to-face
Materials available online.
Recommended reading:
Hofstede; G. (2010): Cultures and Organizations: Software of the mind.
Lewis, R. (2006): When cultures collide.
Students are able to understand and tolerate cultural differences and their impact especially on business cultures. They learn to analyze cultures and cultural differences in management styles theoretically and learn how to live and work as global citizens in diverse working environments.
Lectures, literature, simulation exercises, individual and group work both in class and on the course platform.
Accepted study assignments, both individual and group works, active participation in contact lessons and studies online.
English
06.09.2021 - 10.12.2021
03.05.2021 - 05.09.2021
15 - 35
Outi Katajamäki
No pre-requirements.
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
No alternative completion methods offered.
Moodle
Understanding the multidisciplinary phenomenon of culture, intercultural awareness, the importance of culture is business context, differences in verbal and non-verbal communication, Hofstede's theory on 6 cultural dimensions and Globe-theory, business etiquette, introduction to global citizenship and diversity management.
The student doesn't have a satisfactory knowledge of the course content.
The student has a satisfactory knowledge of the course content.
The student has a good command of the course content.
The student has an excellent command of the course content.
Face-to-face
At the beginning of the course, mainly digital material to be announced on the Moodle pages.
Contact teaching as specified at the beginning of the course. Individual assignments related to contact teaching. Simulations performed in groups.
Assessment is influenced by the learning task (s), as well as other criteria to be announced separately at the beginning of the course.
The grade consists of a combination of these in a way that can be told separately in contact teaching (and on the online learning platform).
Finnish
01.01.2022 - 31.07.2022
19.11.2021 - 09.01.2022
Mika Tonder
Completion of the course does not require previous business studies.
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Not available
None
Individula tasks are done in Moodle, replacing simulations by individual tasks
Contact teaching, e-learning platform moodle.lab.fi, working alone and in groups
Total time spent about 135 hours, of which contact teaching accounts for about 40 hours, other voluntary work independently and / or in groups.
Manager as a profession, basics of personnel management, managerial communication, decision-making and labor legislation, as well as management tools. Material and learning tasks related to the topic. The adjacent sessions of the course combine lectures and exercises in small groups (simulations)
The student has not achieved the learning objectives.
The student knows how
- use individual professional concepts and demonstrate familiarity with the knowledge base in the field
- describe the starting points, needs and rationale for the action
The student knows how
- use key professional concepts consistently
- identify and justify the starting points, needs and rationale for the action.
The student knows how
- use professional concepts competently
- compare the different operational options, justifying them
Face-to-face
Ohjaajien erikseen määrittelemä ja tuottama opiskelumateriaali.
Lari-Pekan osuudessa oppikirjana: Ensiaskeleet esimiehenä. WSOY. Markku Pentikäinen ISBN 978-951-0-35542-8 (not translated)
Opintojakson tavoitteena on, että opiskelija ymmärtää esimiestyön merkityksen laadukkaan palvelutoiminnan mahdollistajana sekä hyvän ja innostavan työkulttuurin luojana.
Opintojaksolla opitaan esimiestyön perustaitoja, palvelualaesimiehen keskeisiä tehtäviä ja erilaisia rooleja sekä toimintamalleja.
Opintojaksossa perehdytään valmentavaan esimiestyyliin ja harjaannutaan valmentajamaisesti johtamaan palvelualan eri työtehtäviä mm. sosiaalisen oppimisen sekä itsenäisten harjoitustehtävien avulla.
Opetusmenetelminä: luennot, keskusteleva opetus, ryhmätehtävät, yksilötehtävät, projektitehtävät, yritysvierailut (not translated)
Arviointiperusteet:
itsearviointi
vertaisarviointi
näyttöön perustuva arviointi (not translated)
Finnish
10.01.2022 - 01.05.2022
19.11.2021 - 09.01.2022
Ann-Mari Karvinen, Lari-Pekka Ruotsi
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management, Complementary competence and optional courses, Bachelors
Lappeenranta Campus
1-5
Aikaisemman esimiestyön kautta aikaisemmin hankittu osaaminen ja sen mahdollinen Ahotointi. (not translated)
Osa opetuksesta pyritään sijoittamaan aitoon työympäristöön ja siellä tapahtuvaan observointiin. (not translated)
Jakso työllistää opiskelijaa luentoineen ja harjoitustehtävineen noin 120 työtuntia (not translated)
Motivointi ja sitouttaminen
Palvelualan työtavoitteiden asettaminen, toimintojen johtaminen sekä lopputuloksen mittaaminen
Organisoi ja delegoi hotelli- ja ravintola toimintoja (Ann-Mari)
Prosessien johtaminen
Hallitse ja tunnista toiminnan riskit (Lari)
Työhyvinvoinnin johtaminen (Lari) (not translated)
Face-to-face
Teaching aids to be informed in the beginning of the course.
Contact lectures, professional visits/visitors, practical work in the kitchen and restaurant, working in GastroBar Saimaa, exam and assignments.
Continuous evaluation on scale 0-5
English
01.01.2022 - 31.05.2022
19.11.2021 - 09.01.2022
Jukka Moilanen
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management, Complementary competence Complementary competence and optional courses taught in English: Bachelors
Lappeenranta Campus
1-5
Working in GastroBar Saimaa.
Moodle exam. Date for Moodle exam ja re-exam dates will be informed in the beginning of the course.
Campus, GastroBar Saimaa and e-learning.
Wine tasting and assessment with and without food. We are going to test different taste components with different kind of wines.
What do you need to know when you are planning wine for food and vice versa?
Identifies and understands the main principles of the sense of tastes and the harmony of Food and Wine
Identifies the needs of customers
Students are able to create menus and knows basic ideas of food and wine pairing
Active participation to lectures, profitability in Menu planning, in exam showes their knolige and motivation of Marriage of Food and Wine. Takes responsibilities in planning of customer service situations in GastroBar Saimaa.
Face-to-face
Oppimateriaali Moodlessa. Opettajan opintojakson alussa ilmoittama materiaali sekä e-kokki. (not translated)
Lähiopetus, käytännön harjoitukset, monimuoto, projektit ja työskentely projekteissa yhteistyöyrityksissä ja GastroBar Saimaassa (not translated)
Aktiivinen osallistuminen suunnitteluun, tuotantoon ja toteutukseen GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä. Harjoitustöiden suorittaminen hyväksytysti. Jatkuva näyttö. (not translated)
Finnish
06.09.2021 - 19.12.2021
01.07.2021 - 05.09.2021
10 - 30
Ann-Mari Karvinen, Jukka Moilanen
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Työskentely GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä. (not translated)
Kampus, GastroBar Saimaa sekä yhteistyöyritykset. (not translated)
Ruokatuotannon työvälineet, raaka-aineet, turvallisuus, ruuanvalmistuasmenetelmät, perusateriat, materiaalihallinnan ATK, hygienia ja tuotannon pelisäännöt.
Ruoka-, juoma- ja palvelutuote osana menestyksellistä liiketoimintakonseptia.
Onnistuneen tuotanto- ja palveluprosessin suunnittelu. Pop Up ravintolan suunnittelu ja toteutus. Alan kehitys ja trendit. (not translated)
Tunnistaa ja nimeää ruokatuotannon työtehtävät ja niiden sisällöt.
Tunnistaa suomalaisia alan toimijoita.
Tuntee lain ja turvallisuuden merkityksen alalle
Osaa työskennellä työyhteisön jäsenenä (not translated)
Osaa toimia alan työtehtävissä perehdytyksen jälkeen.
Osaa nimetä alan suomalaisia ja kansainvälisiä toimijoita.
Ymmärtää lain ja turvallisuuden merkityksen toiminnassaan alalla
Osaa toimia työturvallisuus huomioiden työyhteisössään
Osaa soveltaa aikaisempaa alan ammatillista tietoa
Ymmärtää työyhteisön yhteistyön tärkeyden (not translated)
Osaa toimia itsenäisesti ruokatuotannon eri työtilanteissa ja työtehtävissä työyhteisöään kehittäen
Osaa seurata suomalaista ja kansainvälistä alan keskustelua eri medioissa.
Osaa toimia työtehtävissään lakien ja asetusten mukaisesti ja ymmärtää turvallisuuden merkityksen toimialalla
Osaa kehittää työyhteisöään aikaisemmin hankitun tiedon ja kokemuksen avulla (not translated)
Face-to-face
Finnish
01.09.2021 - 31.05.2022
01.07.2021 - 05.09.2021
Ann-Mari Karvinen, Jukka Moilanen
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Face-to-face
MaraPlan työvuorolistaohjelman tutorial
Muu opettajan erikseen jakama/osoittama materiaali (not translated)
Kurssi toteutetaan hybriidiopetuksena, jossa on sekä kontakti- että etätyöskentelyjaksoja.
Kontakti- trai verkkotuntien aikana opiskelijalle avataan uuden asian konteksti, jota sitten heti kontaktijakson jälkeen harjoitellaan etätehtävien avulla
Henkilöstösuunnittelukurssin keskeisin paino on henkilöstötarpeen suunnittelussa ja toimintojen ennakkoinnissa. (not translated)
Tehtäviin perustuva arviointi, itsearviointi ja vertaisarviointi (not translated)
Finnish
06.09.2021 - 31.12.2021
01.07.2021 - 05.09.2021
Lari-Pekka Ruotsi
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1 credits
1-5
Mikäli opiskelija omaa työvuorolistasuunnittelun ja laadinnan käytänteet voi hän näyttökoemaisesti osoittaa osaamisensa. (not translated)
Kurssilla ei ole tenttiä, vaan arvosana määräytyy kurssin aika suoritettujen kurssitehtävien summasta. (not translated)
Opiskelijan itsenäisen työn osuus on n. 12-16 tuntia/op (not translated)
Opiskelija ymmärtää henkilöstösuunnittelun periaatteet ja yleisimmät käsitteet ja terminologian
Opiskelija ymmärtää kustannystehokkaan kolmenviikon työvuorolistan 20 (sekä lomalistan) laadinnan keskeiset periaatteet
Hän osaa soveltaa työaikalakia ja työehtosopimusta
Lisäksi opiskelija tuntee teoriatasolla työvuorolistan henkilöstökustannukset sekä tietää ja ymmärtää ettäniitä voidaan optimoida.
Opiskelija osaa hieman avustetusti laatia oikeaoppisen työsopimuksen erilaisiin sopimusmalleihin (not translated)
Opiskelija ymmärtää henkilöstösuunnittelun periaatteet ja yleisimmät käsitteet ja terminologian
Opiskelija pystyy hieman avustetusti laatimaan ja suunnittelemaan kustannustehokkaan kolmenviikon työvuorolistan 20 työntekijälle (sekä lomalistat)
Hän osaa soveltaa työaikalakia ja työehtosopimusta
Lisäksi opiskelija osaa laskea hieman avustetusti työvuorolistan henkilöstökustannukset sekä ymmärtää kuinka niitä voidaan optimoida.
Opiskelija osaa itsenäisesti laatia oikeaoppisen työsopimuksen erilaisiin sopimusmalleihin (not translated)
Opiskelija ymmärtää henkilöstösuunnittelun periaatteet ja yleisimmät käsitteet ja terminologian
Opiskelija pystyy itsenäisesti laatimaan ja suunnittelemaan kustannustehokkaan kolmenviikon työvuorolistan 20 työntekijälle (sekä lomalistat)
Hän osaa soveltaa työaikalakia ja työehtosopimusta virhettömästi
Lisäksi opiskelija osaa laskea työvuorolistan henkilöstökustannukset sekä tietää kuinka niitä voidaan optimoida.
Opiskelija osaa itsenäisesti laatia oikeaoppisen työsopimuksen erilaisiin sopimusmalleihin (not translated)
Face-to-face
Finnish
01.09.2021 - 31.07.2022
02.08.2021 - 31.07.2022
Ann-Mari Karvinen
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Face-to-face
Finnish
01.04.2022 - 31.07.2023
19.11.2021 - 09.01.2022
Ann-Mari Karvinen
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Face-to-face
Finnish
01.09.2021 - 31.12.2022
02.08.2021 - 31.12.2022
Ann-Mari Karvinen
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Face-to-face
Oppimateriaali Moodlessa. Lisäksi eKampus, Jamix ja opettajan opintojakson alussa ilmoittama materiaali. (not translated)
Opetusmenetelminä käytetään tekemällä oppimista, luokkaopetusta, etäohjattuja projekti- ja oppimistehtäviä sekä aidossa ympäristössä tapahtuvaa havainnointia ja sen tulosten raportointia. (not translated)
Finnish
10.01.2022 - 11.03.2022
19.11.2021 - 09.01.2022
Ann-Mari Karvinen, Ilkka Lehtola, Jukka Moilanen
Palvelukokemusta luomassa. (not translated)
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Työskentely GastoBar Saimaassa ja mahdollisissa yhteistyöyrityksissä. (not translated)
Kampus, Verkkokampus, Gastro Bar Saimaa sekä mahdolliset yhteistyöyritykset. (not translated)
Matkailu- ja ravitsemisalan ajankohtaiset ilmiöt ja niiden vaikutus alan toimintaympäristöön.
Operatiiviset työt- ja palvelutehtävät matkailu-, ja ravitsemisalan yrityksissä. Matkailu-, majoitus- ja ravitsemisliiketoiminnan ydintoiminnot ja prosessit sekä palvelukonseptit. Tapahtumat ja matkailun ohjelmapavelut.
Erilaisissa myynti- ja asiakaspalvelutilanteissa toimiminen alan turvallisuus- ja laatustandardeja noudattaen. Erilaisten ravintolatapahtumien suunnittelua ja toteutusta. (not translated)
Distance learning
Moodlessa oleva materiaali, ajankohtainen digitaalinen materiaali. (not translated)
TÄMÄ TOTEUTUS ON TARKOITETTU RYHMÄLLE LLPRHOTRA21S
Opintojaksolla tutustutaan henkilöbrändäykseen ilmiönä ja siinä käytettäviin välineisiin. Opiskelija rakentaa omaa henkilöbrändiään visuaalisen cv:n ja videoesittelyn avulla. Toteutus on kokonaan verkossa. (not translated)
Henkilökohtaiset oppimistehtävät, seurantatehtävä parityönä. Vertaispalaute ja itsearviointi. (not translated)
Finnish
07.03.2022 - 22.04.2022
19.11.2021 - 09.01.2022
15 - 35
Joanna Vihtonen
Digitaalinen työvälineosaaminen (7 op) pääosin suoritettu. (not translated)
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Language studies LAB, Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
E-campus
3 credits
1-5
Moodle-ympäristö, muut virtuaaliympäristöt. (not translated)
3 op = 81 tuntia opiskelijan työtä. Harjoituksiin varattava aikaa joka viikko. (not translated)
Opiskelija osaa:
- tunnistaa, luoda ja toimia verkostoissa
- tehdä oman osaamisensa näkyväksi. (not translated)
Opiskelija ei saavuta tason 1 kriteereitä. (not translated)
Opiskelija osaa rakentaa henkilöbrändin, joka koostuu eri osa-alueista. Opiskelija osaa käyttää brändin rakentamisessa erilaisia digitaalisia työvälineitä.
Opiskelija osaa tehdä vertaisarviointia.
Opiskelija tuntee henkilöbrändin rakentamisen eri työvälineitä.
Opiskelija osallistuu ryhmän toimintaan (not translated)
Opiskelija osaa rakentaa henkilöbrändin, joka koostuu monipuolisesti eri osa-alueista. Opiskelija osaa käyttää brändin rakentamisessa erilaisia digitaalisia työvälineitä tarkoituksenmukaisesti.
Opiskelija osaa tehdä vertaisarviointia, joka on hyvin perusteltua.
Opiskelija tuntee henkilöbrändin rakentamisen eri työvälineitä ja niiden erilaisia käyttötapoja.
Opiskelija osallistuu ryhmän toimintaan aktiivisesti. (not translated)
Opiskelija osaa rakentaa eri osa-alueista koostuvan henkilöbrändin, joka on yhtenäinen ja tuo opiskelijan osaamista esiin. Brändin rakentamisessa on käytetty luovasti digitaalisia työvälineitä.
Opiskelija osaa tehdä vertaisarviointia, joka on hyvin perusteltua, paneutunutta ja monipuolista.
Opiskelija tuntee henkilöbrändin rakentamisen eri työvälineitä ja niiden erilaisia käyttötapoja sekä osaa analysoida henkilöbrändiä.
Opiskelija osallistuu ryhmän toimintaan aktiivisesti ja rakentavasti sekä eri rooleja ottaen (not translated)
Face-to-face
Ilmoitetaan ensimmäisellä luennolla. (not translated)
Verkkoluennot (not translated)
Tentti (not translated)
Finnish
01.09.2021 - 31.12.2021
01.07.2021 - 05.09.2021
0 - 30
Heikki Sintonen
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Sovitaan ensimmäisellä luennolla. (not translated)
Zoom + moodle (Kampus-lpr) (not translated)
Kannattavuus- ja kustannuslaskentaa
Hinnoittelua
Arvonlisäverotusta (not translated)
Face-to-face
Määrälliset tutkimusmenetelmät osuus:
Opettajan jakama materiaali
Laadulliset tutkimusmenetelmät osuus:
Opettajan jakama materiaali, kirjallisuussuositukset kerrotaan ensimmäisellä luennolla. (not translated)
Määrälliset tutkimusmenetelmät osuus:
Lähiopetus kampuksella (luentoja ja SPSS-harjoituksia) sekä itsenäistä opiskelua.
Laadulliset tutkimusmenetelmät osuus:
Luennot, itsenäistä opiskelua. (not translated)
Tentti
Laadulliset tutkimusmenetelmät osuus: painotus 50%
Määrälliset tutkimusmenetelmät osuus: painotus 50%
Hyväksyttyyn kurssisuoritukseen täytyy tentti suorittaa vähintään arvosanalla 1. (not translated)
Finnish
10.01.2022 - 22.04.2022
19.11.2021 - 09.01.2022
20 - 50
Tuuli Mirola, Minna Ikävalko
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Tentti viikolla 16 lukujärjestyksen mukaan.
Uusintatenttipäivät ilmoitetaan kurssin alussa. (not translated)
Määrälliset tutkimusmenetelmät osuus:Lähiopetus ja Moodle
Laadulliset tutkimusmenetelmät osuus: Luennot ja Moodle. (not translated)
4 op = 108 tuntia opiskelijan työtä
Määrälliset tutkimusmenetelmät osuus:50%
Opetus 28 t
Itseopiskelu 25 t
Laadulliset tutkimusmenetelmät osuus:50%
Opetus 12 t
Itsenäinen opiskelu 42 t
Tentti 2 t
Tentti 2 t (not translated)
Määrälliset tutkimusmenetelmät osuus:
Määrällisen tutkimuksen perusteet. Määrällisen aineiston hankkiminen. Kyselylomake ja kysymystyypit. Otantamenetelmät ja otoskoko. Määrällisen aineiston kuvailu: luokittelu, taulukointi, graafinen esittäminen. Suoran jakauman tunnusluvut: sijainti- ja hajontaluvut, luottamusväli, muita tunnuslukuja. Tilastollinen riippuvuus: korrelaatio, ristiintaulukointi. Yhden otoksen testit. Toistetut mittaukset ja muutosten tarkastelu. Ryhmien vertailu.
Laadulliset tutkimusmenetelmät osuus:
Tutkimukseen liittyvät käsitteet. Tutkimuspolku. Laadullisen tutkimuksen erityispiirteet. Erilaiset laadulliset tutkimusmenetelmät (mm. case-tutkimus, diskurssianalyysi, grounded theory). Aineiston (teoreettinen ja empiirinen) hankinta. Aineiston analyysi. Tutkimusraportin sisältö. (not translated)
Hylätty arvosana annetaan sillon, kun opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita. (not translated)
1= Opiskelija ymmärtää tutkimukseen liittyvät peruskäsitteet ja tutkimusprosessin vaiheet, sekä tunnistaa eri tutkimusmenetelmiä. Opiskelija ymmärtää kuinka teoreettista ja empiirista tutkimusaineistoa kerätään . Opiskelija osaa käyttää tutkimusaineiston sisällön kuvailemiseen soveltuvia analysointimenetelmiä ja lukea niistä saatuja tuloksia. (not translated)
3= Opiskelija ymmärtää ja osaa selittää tutkimuksen peruskäsitteet ja tutkimusprosessin vaiheet, sekä eri tapoja käyttää tutkimusmenetelmiä. Opiskelija osaa kerärä teoreettista ja empiirista tutkimusaineistoa.Opiskelija osaa käyttää tutkimusaineistoon sopivia analysointimenetelmiä ja tulkita niistä saatuja tuloksia. Opiskelija osaa tuottaa tutkimusraportin. (not translated)
5= Opiskelija hallitsee ja osaa käyttää tutkimuksen peruskäsitteitä sujuvasti. Opiskelija osaa perustellusti valita aineistonkeruumenetelmän ja kerätä tutkimukseen sopivan teoreettisen ja empiiririsen tutkimusaineiston .Opiskelija osaa perustellusti käyttää ja soveltaa tutkimusaineiston analysointimenetelmiä erityyppisissä tutkimustilanteissa. Opiskelija osaa saatujen tutkimustulosten tulkinnan sekä osaa tehdä tuloksista käytännön johtopäätökset. Opiskelija osaa kirjoittaa syvällisen tutkimusraportin. (not translated)
Face-to-face
Lähiopetus. Luennot, harjoitustehtävät, yritysvierailut ja työskentely GastroBar Saimaassa ja mahdollisissa yhteistyöyrityksissä. (not translated)
Finnish
06.09.2021 - 19.12.2021
01.07.2021 - 05.09.2021
10 - 35
Ann-Mari Karvinen, Jukka Moilanen
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
- Palvelu ammattina
- Palvelutapahtumaan vaikuttavat tekijät
- Asiakaspalvelija rooli ja palvelun vuorovaikutus
- Perus- ja erityisosaaminen liikeidean perusteella
- Toiminnan seuranta: laatu, talouden tunnusluvut, materiaalihallinta (not translated)
Face-to-face
Toteutus toteutetaan pääosin verkko-opintoina.
Lisäksi toteutuksessa on lähiopetusta ja itsenäistä havainnointia/työskentelyä aidossa työympäristössä.
Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea ja opintoihin
kuuluu mahdollisesti myös vierailevia luennoitsijoita, yritysvierailuja ja/tai yritysprojekteja. (not translated)
Osaamisen osoittaminen näyttökokeella ja tehtävillä
Itsearviointi
Vertaisarviointi (not translated)
Finnish
01.03.2022 - 30.10.2022
19.11.2021 - 09.01.2022
Lari-Pekka Ruotsi
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1 credits
1-5
Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT). Jos opiskelija on saavuttanut vaadittavan osaamisen esimerkiksi aikaisemmissa työtehtävissä, harrastuksissa tai jollain toisella opintojaksolla, hän voi osoittaa osaamisensa ja edetä opinnoissa ripeämmin. (not translated)
Pääasiassa verkkoympäristössä tapahtuva kurssi, jossa on joitakin yritysprojeteja/-käyntejä. (not translated)
5 opintopistettä työllistää opiskelijaa noin 120 työtuntia. (not translated)
Tuottojohtamien hinnoittelustrategiana
Tuottojohtamisella hallitaan käytettävää kapasiteettiä
Kuinka tuottoja voidaan maksimoida eri asiakassegmenteissä
Kuinka määritellään ja hallitaan tuote-, palvelu- ja asiakaskannattavuutta (not translated)
Osa tai kaikki tehtävät palauttamatta, kokeesta hylätty (not translated)
Ymmärtää tuottojohtamisen periaatteet, mutta ei osaa tietojaan hyödyntää käytännössä (not translated)
Osaa käyttää tuottojohtamisen työkaluja ja menetelmiä omassa työssään (not translated)
Osaa käyttää ja soveltaa tuottojohtamisen työkaluja ja menetelmiä omassa työssään kiitettävällä tavalla niin hotelli- kuin ravintola ympäristössä. (not translated)
Face-to-face
Kurssikirjoina käytämme:
Mika Siiskonen, Mirja Rautiainen teokset:
1. Majoitustoiminta ja Palveluosaaminen, soveltuvin osin
978-951-9185-86-6
2. Hotellin asiakasliikenne ja kannatavuus
978-951-9185-87-3
Sekä verkkolähteitä mm:
3, www.sitra.fi
4. https://www.hoistgroup.com/fi/
6. https://www.almatalent.fi/tietopalvelut/tunnuslukuopas (not translated)
Verkko- ja kontaktiuentojen lisäksi pyrimme koronatilanteesta sekä hotelliyritysten tarpeesta riippuen integroimaan opetusta mahdollisimman paljon aidoissa työympäristössä tapahtuvaan opiskeluun ja oppimiseen. (not translated)
Opiskelijat pitävät kurssin ajan sähköistä oppimispäiväkirjaa, joka on yksi arvioinnin peruste. (not translated)
Finnish
06.09.2021 - 31.12.2021
01.07.2021 - 05.09.2021
Lari-Pekka Ruotsi
Edeltävinä opintoina tulee opiskelijalla on hyväksytty suoritus palvelukokemustaluomasta -kurssilta (not translated)
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
2 credits
1-5
Vaihtoehtoisesta suoritustavasta tulee keskustella erikseen kurssin opettajan kanssa. (not translated)
Mahdollisuuksien ja koronarajoitusten sallimissa rajoissa toteutetaan pieniä ja lyhytkestoisia hotellityöskentelyn "hotellitoimintojen suihkuja" aidossa työtilanteessa. (not translated)
Opintojen kokonaiskesto on 5 op, joka vastaa noin 100 - 135 työtuntia.
Yksi opintopistehän on 27 opiskelijan työtä, mutta koska oppimisnopeus, olemassa oleva osaaminen ja muut tekijät vaikuttavat ratkaisevasti kokonaistuntimäärään en lähde tässsä veikkaamaan tätä tämän tarkemmin. (not translated)
Mitä hotellin palveluprosesseilla tarkoitetaan
Vastaanoton asiakaspalvelu
Myyntityö ja huoneen varaustavat¨
Huonevarausten käsittely - manuaalinen ja PMS toiminnot
House-keeping osaston toiminnot
Back-office toiminta keskisuuressa hotellissa
Asiakkaan opastus ja informaatio hotellissa
Majoitusalan turvallisuus (not translated)
67% Face-to-face, 33% Distance learning
Kirja: Kamensky: Strateginen johtaminen - menestyksen timantti, Talentum. Luennot ja aineistot opintojakson Moodlessa. (not translated)
Monimuotoisen opiskelun työskentely koostuu luennoista, harjoituksista ja ryhmätöistä. Kurssi toteutetaantekemällä ryhmätöitä ja esityksiä, joiden avulla perehdytään strategisen ajattelun terminologiaan, strategiaprosessiin ja strategian jalkauttamiseen. Opintojakson suorittaminen tällä tavalla ei sisällä tenttimistä.
Toisena vaihtoehtona on suorittaa opintojakso hyväksytyllä tentillä ja kirjoittamalla tutkielma annetusta aiheesta. (not translated)
Toteutustavassa on osallistuttava luentotunneille ja harjoituksiin. PBL- tai vastaavalla menetelmällä toteutetuissa osuuksissa on läsnäolovelvoite ja työskentelyn tulokset esitellään joko omalle pienryhmälle tai kaikille opintojaksoon osallistuville. Tehtävät palautetaan Moodleen. Kaikki kurssilaiset laativat myös henkilökohtaisen oppimispäiväkirjan. Arviointi koostuu pienryhmätyöskentelystä ja työskentelyn tulosten esittelystäsekä oppimispäiväkirjan arvioinnista.
Tenttivaihtoehdossa arvosana määräytyy tentin arvioinnista ja lisäksi tutkielma tulee olla hyväksytty ja palautettu aikataulun mukaisesti. (not translated)
Finnish
25.10.2021 - 27.02.2022
01.07.2021 - 05.09.2021
0 - 40
Jukka Sirkiä
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1 credits
1-5
Kurssin suoritettuaan opiskelija ymmärtää strategisen johtamisen keskeiset käsitteet ja niiden merkityksen yrityksen tai organisaation tuloksellisessa toiminnassa. Osaa kuvata strategiaprosessin eri vaiheet ja pystyy soveltamaan näitä vaiheita yksinkertaistettuun liiketoimintamalliin. Opiskelija pystyy kuvaamaan strategisen johtamisen merkitystä organisaation tuottavuuden ja tehokkuuden tekijänä ja osaa arvioida erilaisten strategian jalkauttamistapojen toimivuutta. Kurssin jälkeen opiskelija pystyy osallistumaan organisaationsa strategiatyöskentelyyn.
Kurssin aikana luodaan kuva strategisesta johtamisesta; miten laaditaan strategian perusta - yrityksen arvot, missio ja visio. Strategiaprosessin aikana analysoidaan yrityksen toimintaympäristö jakäydään läpi tarpeelliset analysointityökalut. Strategian jalkauttamista varten tutustutaan tasapainotettuun tuloskorttiin ja mittaristoon (BSC) sekä sen hyödyntämiseen. (not translated)
Tyydyttävä 1 Opiskelija tuntee strategisen johtamisen perusteet ja osaa strategisen johtamisen keskeiset käsitteet. (not translated)
Hyvä 3 Opiskelija tuntee strategisen johtaminen käsitteet ja strategiaprosessin sekä analyysit strategiatyön pohjana. Opiskelija pystyy seuraamaan ja osallistumaan strategisen johtamisen keskusteluun. (not translated)
Kiitettävä 5 Opiskelija osaa strategisen johtamisen käsitteet, teoriaa ja tuntee strategiaprosessin sekä eri analyysit strategiatyön pohjana taidokkaasta. Hän pystyy tietojensa osalta osallistumaan aktiivisesti strategisen johtamisen keskusteluun. (not translated)
Face-to-face
Oppimateriaali Moodlessa. Opettajan opintojakson alussa ilmoittama materiaali sekä ekampus ja Jamix. (not translated)
Luennot, harjoitustyöt ja excursio. Tuotannon ja tapahtumien suunnittelu ja toteutus GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä. (not translated)
Aktiivinen osallistuminen suunnitteluun, tuotantoon ja toteutukseen GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä. Harjoitustöiden suorittaminen hyväksytysti. Jatkuva näyttö. (not translated)
Finnish
14.03.2022 - 01.05.2022
19.11.2021 - 09.01.2022
Ann-Mari Karvinen, Jukka Moilanen
Ruokatuotannon ja ravintolatoiminnan perusteet (not translated)
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management, Complementary competence and optional courses, Bachelors
Lappeenranta Campus
1-5
Työskentely GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä. (not translated)
Kampus, GastroBar Saimaa sekä yhteistyöyritykset. (not translated)
Ruoka-, juoma- ja palvelutuote osana menestyksellistä liiketoimintakonseptia. Onnistuneen tuotanto- ja palveluprosessin suunnittelu. Pop Up ravintolan suunnittelu ja toteutus. Alan kehitys ja trendit (not translated)
Opiskelija tunnistaa ravintolan ruoka-, juoma- ja palvelutuotteen suunnitteluun vaikuttavia tekijöitä ja tuntee toiminnan suunnittelun periaatteet. (not translated)
Opiskelija ymmärtää ravintolan ruoka-, juoma- ja palvelutuotteen osaksi menestyksellistä liiketoimintaaja ymmärtää toiminnan suunnittelun periaatteet. (not translated)
Opiskelija hallitsee ravintolan ruoka-, juoma- ja palvelutuotteiden suunnittelun periaatteet ja osaa kehittää tuotteita menestykselliseen liiketoimintaan alan kehityksen sekä trendit huomioiden. (not translated)
40% Face-to-face, 60% Distance learning
Ohjaajan erikseen jakama opiskelumateriaali. (not translated)
Digitalisaation vanavedessä poistuvat tiukat raja-aidat, joiden puitteissa hotellit ja niiden palvelutarjonta on aiemmin toimineet. Tulevaisuudessa majoiotusliikkeiden tulee suuntautua kaikessa tekemisessä ulospäin, pois oman yrityksen sisäänpäin kääntyneistä toiminnoista.
Trendikkaan majoitusliikkeen tulee kokeilla rohkeasti uusia asioita. Nyt vallalla onkin perinteisen hotellitoiminnan ja sen osa-alueiden pirstoutuminen ja rajojen murtuminen.
Kurssin aikana opiskelijat perehtyvät hotelli- ja majoitusalan trendeihin ja tekevät niihin nojautuen kehittämissuunnitelmia erityyppisille majoituselinkeinon yrityksille, jossa korostuvat etenkin seuraavat ydinseikat:
1. Hotelliketju tai yksittäinen hotelli ei voi mitenkään tarjoa kaikkea, mitä nykypäivän valveutunut kuluttaja haluaa ja tarvitsee.
2. Käytämme tekniikkaa ja digitaalisuutta mahdollistamaan asiakkaille lähialueen parhaat palvelut.
3. Panostamme vahvan brändin synnyttämiseen jonka asiakkaamme ymmärtää ja joka vastaa määritellyn kohderyhmäsimme arvoja ja odotuksia.
4. Oikeasti aidot ja kokonaisvaltaiset asiakaskokemukset voittavat pitkässä juoksussa varminten. (not translated)
Tehtävien keskiarvo
vertaisarviointi
Itsearviointi (not translated)
Finnish
10.01.2022 - 30.05.2022
19.11.2021 - 09.01.2022
0 - 40
Lari-Pekka Ruotsi
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management, Complementary competence and optional courses, Bachelors
Lappeenranta Campus
3 credits
3 credits
1-5
Koko kurssin aikana meillä on tiivis ja luottamuksellinen työelämäyhteistyö (not translated)
Pulpettikoulussa muutamia johdattelevia luentoja, timitehtäviä ja sosiaalista oppimista sekä tiimikohtainen kehittämishanke yhteistyössä aidon liike-elämäympäristön kanssa. (not translated)
Kehittämis- ja yhteistyöprojektit työllistävät opiskelijoita kurssin aikana yhteensä n. 120 tuntia. (not translated)
Majoituselinkeinon uusia trendejä:
1. Vastaanotosta aulatilan co-working tilaksi
2. Perinteinen huonepalvelu muuttuu. Huonepalvelusovelluksesta tulee keino vahvistaa majoitusyrityksen kokonaispalvelua, mahdllistamalla hotelliasiaiden ruokatilausket hotellin siovellutuksella lähialueen tarjoajien tuoteista.
3. Majoitustilojen kehittämistä inspiroiviksi ja fiksuiksi/älykkäiksi tiloiksi, joissa voi työskennellä ja tavata työn merkeissä
4. Perinteinen tapa toteuttaa hotellin ravintola on mennyttä aikaa, tilalle kaivataan muutosta; teeman mukaisia pop-up kokkeja, mahdollisuuta nauttia "hotelliaamiainen" myös lähistön yhteistyökahviloissa
5. Toimistot muuttavat hotelleihin – ja päinvastoin
6. Selkeä trendi on yhteistyö lähistön toimijoiden kanssa, mutta myös asiakkaiden tarve kokea jotain aidosti paikallista hotellin naapurustossa. (not translated)
Ei palautettu kaikkia tehtäviä (not translated)
Tuntee osan trendeistä, mutta ei osaa hyödyntää tietojaa käytäntöön (not translated)
Tuntee trendien merkitykset ja vaikutukset, osaa hyödyntää osaamistaan käytäntöön (not translated)
Tuntee trendien merkitykset ja vaikutukset, osaa hyödyntää osaamistaan kiitettävästi soveltaen käytäntöön (not translated)
Face-to-face
Ohjaajan erikseen kurssilla ilmoittama materiaali (not translated)
Kurssi toteutetaan kontakti- ja etäopeuksena niin, että pääsääntöisesti kontakititunneilla perehdytään uuteen sisältöön joita sitten etäoppimisen harjoitellaan oppimistehtävien avulla, niin itsenäisesti kuin sosiaalisena tiimioppimisen avulla. (not translated)
Itsearviointi
Vertaisarviointi
Harjoitustehtävien ja projektien arviointi (not translated)
Finnish
31.01.2022 - 29.04.2022
19.11.2021 - 09.01.2022
Lari-Pekka Ruotsi
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Kurssin aikana pyritään tekemään työelämälähtöisiä projekteja (not translated)
Vieranvaraisuusalan sähköinen toimintaympäristö
Yleisimmät verkkopalvelut vieraanvaraisuusalalle
Verkkokaupan perusteet
Varaus- ja PMS ohjelmistoihin perehtyminen (not translated)
Ei osallistumista projektitöihin, ei palauttanut kaikkia harjoitustehtäviä tai kaikki harjoitustehtävät eivät ole suoritettu hyväksytysti (not translated)
Osaa hyödyntää sähköisiä palveluja omassa liiketoiminnassaan (not translated)
Face-to-face
Finnish
01.09.2022 - 03.10.2022
02.05.2022 - 05.06.2022
Jukka Moilanen
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Face-to-face
Luento- ym. materiaalit ilmoitetaan opintojakson Moodle-alustalla. (not translated)
Kurssi sisältää kaksi osaa:
* ennakointi ja tulevaisuuden tutkimuksen menetelmiä (2,5 op), opettaja Anu Nuutinen
* innovaatiotoiminta (2,5 op), opettajat Sari Jokimies ja Anu Kurvinen
Lähitoteutus kampuksella. (not translated)
Oppimisportfolio. Osallistuminen pakollisiin oppimistapahtumiin.Tarkat päivät ilmoitetaan johdantoluennolla ja Moodle-oppimisalustalla. (not translated)
Finnish
29.08.2022 - 16.12.2022
02.05.2022 - 05.06.2022
Anu Kurvinen, Sari Jokimies, Anu Nuutinen
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Opintojaksoon liittyvät harjoitustehtävät toteutetaan yhdessä yritysten kanssa (yrityscaset). (not translated)
Skinnarilan kampus, Moodle. (not translated)
1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä (5 op = 135h). (not translated)
Opintojakson sisältö
- Ennakointi ajattelutapana
- Tulevaisuudentutkimuksen keskeiset käsitteet ja lähestymistavat
- Toimintaympäristön muutosten ennakointi ja sen soveltaminen tutkimus- ja kehittämistyössä
- Ennakoinnin menetelmiä.
- Innovaatiotoiminnan peruskäsitteet ja menetelmä
- Innovaatiotoiminnan merkitys ja prosessi
- Yrityscaset (not translated)
Opiskelija osaa:
- käyttää ammatikäsitteitä
- kuvata ennakoinnin ja innovaatiotoiminnan perusasiat
- kuvata ennakoinnin ja innovaatiotoiminnan merkitystä (not translated)
Opiskelija osaa:
- käyttää ammattimaisia käsitteitä ja ymmärtää niiden merkityksen
- kuvata ennakoinnin ja innovaatiotoiminnan prosessia
- kuvailla ennakoinnin ja innovaatiotoiminnan merkitystä yritykselle ja toiminnalle. (not translated)
Opiskelija osaa:
- käyttää ammattimaisia käsitteitä
- soveltaa ennakoinnin ja innovaatiotoiminnan menetelmiä
- perustella ennakoinnin ja innovaatiotoiminnan merkityksen osana organisaation strategista johtamista (not translated)
Face-to-face
Luento- ym. materiaalit ilmoitetaan opintojakson Moodle-alustalla. (not translated)
Kurssi sisältää kaksi osaa:
* ennakointi ja tulevaisuuden tutkimuksen menetelmiä (2,5 op), opettaja Anu Nuutinen
* innovaatiotoiminta (2,5 op), opettajat Sari Jokimies ja Anu Kurvinen
Lähitoteutus kampuksella. (not translated)
Oppimisportfolio. Osallistuminen pakollisiin oppimistapahtumiin.Tarkat päivät ilmoitetaan johdantoluennolla ja Moodle-oppimisalustalla. (not translated)
Finnish
29.08.2022 - 16.12.2022
02.05.2022 - 05.06.2022
10 - 60
Anu Kurvinen, Sari Jokimies, Anu Nuutinen
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
2 credits
1-5
Opintojaksoon liittyvät harjoitustehtävät toteutetaan yhdessä yritysten kanssa (yrityscaset). (not translated)
Skinnarilan kampus, Moodle. (not translated)
1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä (5 op = 135h). (not translated)
Opintojakson sisältö
- Ennakointi ajattelutapana
- Tulevaisuudentutkimuksen keskeiset käsitteet ja lähestymistavat
- Toimintaympäristön muutosten ennakointi ja sen soveltaminen tutkimus- ja kehittämistyössä
- Ennakoinnin menetelmiä.
- Innovaatiotoiminnan peruskäsitteet ja menetelmä
- Innovaatiotoiminnan merkitys ja prosessi
- Yrityscaset (not translated)
Oppimistavoitteet jäivät saavuttamatta. (not translated)
Opiskelija osaa:
- käyttää ammatikäsitteitä
- kuvata ennakoinnin ja innovaatiotoiminnan perusasiat
- kuvata ennakoinnin ja innovaatiotoiminnan merkitystä (not translated)
Opiskelija osaa:
- käyttää ammattimaisia käsitteitä ja ymmärtää niiden merkityksen
- kuvata ennakoinnin ja innovaatiotoiminnan prosessia
- kuvailla ennakoinnin ja innovaatiotoiminnan merkitystä yritykselle ja toiminnalle. (not translated)
Opiskelija osaa:
- käyttää ammattimaisia käsitteitä
- soveltaa ennakoinnin ja innovaatiotoiminnan menetelmiä
- perustella ennakoinnin ja innovaatiotoiminnan merkityksen osana organisaation strategista johtamista (not translated)
Face-to-face
Learning materials and team assignments in the Moodle.
Lectures, exercises and self-oriented learning
Accepted exercises and exam.
English
31.10.2022 - 16.12.2022
02.05.2022 - 05.06.2022
Jukka Sirkiä
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Normal exam and two re-exams
You can find the materials in Moodle.
Budgeting systems, sub budgets and master budgets, monitoring calculations, cash budgeting and planning of daily liquidity. Using computers and Excel in budgeting. Investment planning and investment calculations.
Failed the exam
Passed the exam
Passed exam (2-3) and well done assignments
Passed exam (4-5) and very well done assignments
Face-to-face
Opettajien verkossa ja kontaktunneilla jakama opetusmateriaali sekä sähköiset oppimislinkit. (not translated)
Opetuksen toteutus lähi- ja verkko-opetuksena sekä yritysvierailuja mahdollisuuksien mukaan (not translated)
Jakso arvioidaan opettajien antamien harjotustehtävien, kehittämistehtävän (tiimitehtävä) sekä itse- ja vertaisarvioinnin avulla, käyttäen asteikkoa 0 - 5. (not translated)
Finnish
29.08.2022 - 31.12.2022
02.05.2022 - 05.06.2022
Marja Antikainen, Ilkka Lehtola
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Luokkaopetus, opiskelijoiden omatoimiset oppimistehtävät, mahdolliset yritysvierailut (not translated)
Kurssin laajuus on 10 op/270 h. Keskimääräinen opiskelijatyö kurssilla n. 15-20 h /viikko (not translated)
Matkailu ja matkailun toimintaympäristö
Ravitsemispalvelut
Tapahtumat ja ohjelmapalvelut
Alan osaaminen ja restonomin ammatteja
Majoituspalvelut, hotellin oheispalvelut, (not translated)
Kurssivaatimusten mukaisia tehtäviä ei ole suoritetuttu hyväksytysti tai niitä ei ole palautettu (not translated)
Kurssin osa-alueiden (sisältöjen) tehtävät on laadittu siten, että niiden yhteisarvio on tyydyttävä (not translated)
Kurssin osa-alueiden (sisältöjen) tehtävät on laadittu siten, että niiden yhteisarvio on hyvä (not translated)
Kurssin osa-alueiden (sisältöjen) tehtävät on laadittu siten, että niiden yhteisarvio on kiitettävä (not translated)
Face-to-face
Bergström Seija: Yrityksen asiakasmarkkinointi. Saatavilla e-kirjana koulun kirjastosta.
Oma tietokone mukana myös lähiopetuksessa. (not translated)
Kurssilla on lähiopetusta 2 x viikko (katso TimeEdit). Toinen opetuskerta luento ja toinen pienryhmäkeskustelu.
Kussin lopussa moodle-tentti. (not translated)
Tentti. Harjoitustehtävistä lisäpisteitä tenttiarvosanaan. (not translated)
Finnish
05.09.2022 - 18.12.2022
02.05.2022 - 05.06.2022
Emmi Maijanen
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Moodle-tentti kurssin lopussa. (not translated)
Lähiopetus Lappeenrannan kampuksella, oppimateriaali & kurssin tiedotus ja tentti moodlessa. (not translated)
Opintojakso on 5 op, joka vastaa 135 tuntia työtä.
Työmäärä jakautuu:
- luennot 30 tuntia
- pienryhmäkeskustelut 30 tuntia
- opitun reflektio 30 tuntia
- tenttiin valmistautuminen ja tentti 45 tuntia (not translated)
- Uudistuva markkinointi
- Markkinointiympäristö
- Asiakaskäyttäytyminen ja segmentointi
- Markkinoinnin kilpailukeinot
- Markkinointiviestintä
- Asiakkuuksien hallinta (not translated)
Opiskelija tietää markkinoinnin ja asiakaslähtöisen liiketoiminnan keskeiset käsitteet.
Opiskelija tunnistaa markkinointi- ja myyntiprosessin vaiheet.
Opiskelija tunnistaa asiakastarpeita ja ymmärtää niiden merkityksen yrityksen menestykselle (not translated)
Opiskelija ymmärtää markkinoinnin ja asiakaslähtöisen liiketoiminnan keskeiset käsitteet.
Opiskelija tunnistaa markkinointi- ja myyntiprosessin vaiheet ja pystyy arvioimaan toimintaa tämän tiedon mukaisesti.
Opiskelija tunnistaa asiakastarpeita ja ymmärtää niiden merkityksen yrityksen menestykselle. (not translated)
Opiskelija ymmärtää markkinoinnin ja asiakaslähtöisen liiketoiminnan keskeiset käsitteet ja osaa soveltaa näitä toimintansa selittämiseen ja suunnitteluun.
Opiskelija tunnistaa markkinointi- ja myyntiprosessin vaiheet ja osaa suunnitella toimintaa näiden mukaisesti.
Opiskelija tunnistaa asiakastarpeita ja ymmärtää niiden merkityksen yrityksen menestykselle. Opiskelija osaa suunnitella toimintaa näiden asiakastarpeiden mukaisesti. (not translated)
Face-to-face
Oppimateriaali:
Kupias, P. & Peltola, R. 2019. Oppiminen työssä. (not translated)
Opintojakson osat
1. Orientaatiopäiviin osallistuminen (läsnäolovelvollisuus)
2. HOPS-keskustelu
3. Osallistuminen opintoja koskevaan perehdytykseen (infot, tapahtumat, tutortunnit, ryhmätapaamiset)
4. Dokumentoi säännöllisesti omaa ammatillista kasvua oppimispäiväkirjassa
Opintojaksolle osallistuminen edellyttää rauhallista tilaa, toimivaa verkkoyhteyttä, tietokonetta (tabletti tai puhelin ei sovi), webbikameraa ja mikrofonilliset kuulokkeet (headset). (not translated)
Ammatillisen kasvun tehtävä 1:
Oppimispäiväkirja ”Oman osaamisen tunnistaminen, omat odotukset ja osaamistavoitteet restonomin kompetensseihin ja tulevaisuuden osaamiseen” (not translated)
Finnish
01.08.2022 - 31.05.2023
02.05.2022 - 05.06.2022
Ann-Mari Karvinen
Lab@avain (not translated)
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
Approved/Failed
Moodle ja O365-työkalut sekä Zoom ja Teams verkkokokous- ja etäopetuspalvelu sekä muut virtuaaliset työkalut. Lähitunnit kampuksella. (not translated)
1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä (not translated)
Restonomi AMK osaaminen (kompetenssit), oma osaaminen: omat vahvuudet ja kehittämistarpeet, ammatillinen kasvu, opiskelu ja oppimisympäristöt korkeakoulussa, tiimityötaidot, digitaidot (not translated)
Face-to-face
Opintojakso sisältää:
• opiskelijan vastuu seurata omia opintoja Pepissä (ilmoittautumiset, suoritusmerkinnät, opintojen ajoittuminen)
• HOPS -keskustelu ja oman HOPS:n pitäminen ajan tasalla
• osaamisen kehittämisen vaihtoehdot urasuunnitelman mukaisesti (opintojen tarjonta, työn opinnollistaminen, työelämäläheiset projektit, hankkeet ym.)
• tutor-tunnit ja uraohjaus
• palautekeskustelut (not translated)
Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan:
HOPS keskustelu käytynä,
osallistuminen tutortunneille tai tallenteen katsominen,
palautteen antaminen. (not translated)
Finnish
01.09.2022 - 31.05.2023
02.05.2022 - 05.06.2022
Ann-Mari Karvinen
Ammatillinen kasvu 1 (not translated)
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
Approved/Failed
Osaamistavoitteet:
Opiskelija
• osaa arvioida omaa kehittymistä, valintoja sekä tavoitteiden asettamista tulevaisuuden työelämän kannalta
• osaa syventää ja täydentää omaa osaamistaan
• osaa seurata omien opintojen etenemistä sähköisissä järjestelmissä
• tietää kansainvälistymisen ja työharjoittelun mahdollisuudet
• edistää omaa osaamisidentiteettiään urasuunnitelman mukaisesti ja osaa käyttää opinto- ja urapalveluja
• osaa arvioida palveluita ja kehittää koulutusta
• aloittaa opinnäytetyöprosessin
• pyrkii aktiivisesti verkostoitumaan ja vahvistamaan yhteisöllisyyttä (not translated)
1 op = 27 tuntia opiskelijan työtä (not translated)
• Opiskelijan vastuu seurata omia opintoja Pepissä (ilmoittautumiset, suoritusmerkinnät, opintojen ajoittuminen)
• HOPS -keskustelu ja oman HOPS:n pitäminen ajan tasalla
• osaamisen kehittämisen vaihtoehdot urasuunnitelman mukaisesti (opintojen tarjonta, työn opinnollistaminen, työelämäläheiset projektit, hankkeet ym.)
• tutor-tunnit ja uraohjaus
• palautekeskustelut (not translated)
Face-to-face
Opintojakson Moodle-sivulla oleva materiaali (not translated)
Lähiopetus: yksilö- ja ryhmäohjaustapaamiset.
Opintojakson oppimistehtävät tehdään yksilö- ja tiimitehtävinä. (not translated)
Oppimistehtävät (not translated)
Finnish
01.08.2022 - 31.05.2023
02.05.2022 - 05.06.2022
Ann-Mari Karvinen
Ammatillinen kasvu 2 (not translated)
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
Approved/Failed
- (not translated)
Luokkaopetus ja Moodle-oppimisympäristö (not translated)
1 op = 27 h (not translated)
Ammatillinen kasvu 3 (1 op) sisältö:
- opiskelijan vastuu seurata omia opintoja (Peppi)
- HOPS
- osaamisen kehittämisen vaihtoehdot urasuunnitelman mukaisesti (opintojen tarjonta, työelämä osana opintoja, mm. Jobteaser, LAB Duuni, hankkeet)
- palautekeskustelut
Opiskelija osaa:
· seurata omien opintojen etenemistä sähköisissä järjestelmissä
· syventää omaa osaamistaan
· edistää omaa osaamisidentiteettiään urasuunnitelman mukaisesti
· arvioida palveluita ja kehittää koulutusta (not translated)
-opiskelija osallistuu aktiivisesti
-opiskelija suorittaa oppimistehtävät hyväksytysti (not translated)
Face-to-face
Esimerkiksi: Koch J. Office 2016 & Office 365. Docendo. ISBN 978-952-291-253-4. (not translated)
Opetus järjestetään pääsääntöisesti etäopetuksena Moodlessa ja Zoom-videoneuvottelusovelluksella. (not translated)
Hyväksytysti tehdyt tehtävät ja tentti. (not translated)
Finnish
29.08.2022 - 30.12.2022
02.05.2022 - 05.06.2022
Simo Jaakkola
Ei vaadi edeltävää osaamista. (not translated)
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Itseopiskelua valitun materiaalin perusteella. (not translated)
Kaksi uusintatenttiä. (not translated)
Moodle (not translated)
5 opintopistettä on noin 135 tuntia opiskelijan työtä. (not translated)
Word-tekstinkäsittely: asiakirjastandardi ja LAB amk:n opinnäytetyöraporttien raporttimalli.
Tekijänoikeuden periaatteet, tekijänoikeuden alaisen aineiston oikea käyttö ja Creative Commons -lisenssit.
PowerPoint-esitysgrafiikan edistynyt käyttö, esityksen ajastaminen. Valokuvien ja muun tekijänoikeuden alaisen sisällön oikea käyttö.
Excel-taulukkolaskenta perusteista alkaen. Funktioiden käyttö laskennassa, kaavioiden muokkaaminen, ehdollinen muotoilu, ehdolliset funktiot, hakufunktiot, päivämäärä- ja aikafunktiot, makrot, asiakirjan suojaaminen ja solualueiden lukitus, tiedostojen väliset yhteydet, alasvetovalikoiden luominen, arvotarkistimet, kommentit, Pivot-taulukot ja -kaaviot. (not translated)
Opiskelija ei saa tehtävistä ja tentistä minimimäärää pisteitä tai ei noudata aikamääreitä. (not translated)
Opiskelija muistaa ja tunnistaa opintojakson olennaisia sisältöaiheita. Opiskelija osaa ohjatusti tehdä perustasoisia harjoituksia. (not translated)
Opiskelija osaa vertailla ja analysoida opintojakson olennaisia sisältöaiheita ja niiden välisiä yhteyksiä. Opiskelija osaa taitavasti tehdä harjoituksia ja soveltaa taitoja liike-elämän tilanteisiin. (not translated)
Opiskelija osaa tehdä perusteltuja arviointeja opintojakson sisältöaiheista ja perustella ne. Hänellä on erinomaiset taidot harjoituksissa, hän osaa itsenäisesti suunnitella ja kehittää ratkaisuja liike-elämän tarpeisiin. (not translated)
Face-to-face
- Ilmoitetaan opintojen alussa.
- Moodle (not translated)
- Lähiopetus, etätehtävät, etäopetus
- Harjoitukset (not translated)
Selvitetään ensimmäisellä tapaamiskerralla. (not translated)
Finnish
29.08.2022 - 31.12.2022
02.05.2022 - 05.06.2022
15 - 35
Seija Varis
Kurssin taitotaso on C1 - C2. Opintojakso kuuluu äidinkielen (suomi) pakollisiin viestintäopintoihin ja on tarkoitettu opiskelijoille, joiden äidinkieli tai koulusivistyskieli on suomi. (not translated)
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
- Sovitaan ensimmäisellä tapaamiskerralla, jolloin kaikkien on oltava läsnä. (not translated)
- Sovitaan ensimmäisellä tapaamiskerralla. (not translated)
Oman opiskelu- ja ammattialan tekstejä ja viestintätilanteita. Opinnoissa ja työelämässä tarvittavien viestintätaitojen ja -tilanteiden harjoittelua.
Keskeisiä sisältöjä esim. esiintymistaidot, ryhmäviestintätaidot, palautteen antaminen, vastaanottaminen ja hyödyntäminen, opiskelussa ja ammatissa kirjoittaminen keskeisine tekstilajeineen, kielen- ja tekstinhuollon perusasiat, asiatyyli. (not translated)
Opiskelija hallitsee opintojakson sisällön tyydyttävästi. (not translated)
Opiskelija hallitsee opintojakson sisällön hyvin. (not translated)
Opiskelija hallitsee opintojakson sisällön erinomaisesti. (not translated)
20% Face-to-face, 80% Distance learning
Lähiopetus.
Luennot, harjoitustehtävät, tentti (not translated)
Finnish
29.08.2022 - 31.12.2022
02.05.2022 - 05.06.2022
LAB_virtuaaliopettaja_LIITO_02 Virtuaaliopettaja (LAB)
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
4 credits
1-5
Opetuskerrat
Harjoitustehtävät
Itsenäinen opiskelu
Tentti (not translated)
• taloushallinnon rooli yritystoiminnassa
• kirjanpidon perusteet
• tilikauden työvaiheet ja tilinpäätös
• talouden kokonaisuus ja tilinpäätöksen tulkinta (not translated)
Face-to-face
Opettajan erikseen jakama ja osoittama oppimateriaali (not translated)
Kontaktiopetus (luennot), on-line luonnot sekä kenttä- ja ekskurssio-oppiminen. (not translated)
Itsearviointi
Vertaisarviointi
Tentti tai työnäytearviointi (not translated)
Finnish
19.09.2022 - 11.12.2022
02.05.2022 - 05.06.2022
Lari-Pekka Ruotsi
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Työelämään erikseen integroitu ja näyttönä arvioitava työelämälähtöinen tehtävä sekä kirjareferaatti. (not translated)
Pyrimme kurssinaikana hyödyntämään työelämälähtöisiä tehtäviä, opintokäyntejä, "oppimissuihkuja" ja harjoituksia (not translated)
5 opintopisteen opinnot kuormittavat opiskelijaa noin 120-150 opiskelutunnin verran (not translated)
Opiskelija osaa
- soveltaa palvelulogiikan periaatteita palvelumuotoilussa
- palvelumuotoilun menetelmät ja työkalujat
- tiedonhankintaprosessin suunnittelun ja analysoida kerätyn aineiston sekä raportoida tiedonkeruun tulokset
- arvioida tuotosten toteutettavuutta ja vaikuttavuutta eri niiden eri näkökulmista (not translated)
Tiimi- ja yksilötehtävät tai osa niistä on suorittamatta tai niistä on tullut hylätty arvosana (not translated)
Kaikki tehtävät on hyväksytysti suoritettu ja opiskelija on osoittanut erinomaista kykyä soveltaa oppimaansa käytännön työtehtävissä (not translated)
60% Face-to-face, 40% Distance learning
Tunneilla erikseen jaetut oppimateriaalit sekä manuaalit (not translated)
Kurssi toteutetaan niin lähiopetuksena kuin siihen kiinteästi kuuluvilla kenttä- ja itsenäisen opiskelun harjoituksilla (not translated)
Hyväksytyt tehtävät
Itsearviointi
Vartaisarviointi (not translated)
Finnish
05.09.2022 - 31.12.2022
02.05.2022 - 05.06.2022
Lari-Pekka Ruotsi
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1 credits
2 credits
1-5
Ei valinnaisia toteutustapoja (not translated)
Tehtävät ja kenttätyöt pyritään integroimaan kiinteästi elinkeinon tarpeisiin ja toiveisiin. (not translated)
Luokkaympäristö sekä vapaasti valittavassa paikassa tapahtuva itsenäinen työskentely (not translated)
Kurssi sitoo opiskelijan aikaa toteuttamisaikana noin 120 tunnin verran (not translated)
Kurssin jälkeen opiskelija osaa:
- henkilöstösuunnittelun perusasiat
- voimassa olevat työehtosopimukset
- soveltaa työehtosopimuksia esim. työvuorolistasuunnittelussa
- ja ymmärtää henkilöstötilinpäätöksen merkityksen henkilösuunnittelussa
- hyödyntää MaRa Plan Pro ohjelmistoa henkilöstösuunnittelussaan (not translated)
Osa tehtävistä on vailla hyväksyntää (not translated)
Opiskelija on suorittanut kiitettävästi tai lähes kiitettävästi kaikki tehtävät ja harjoitukset, sekä osaa soveltaa niiden kautta oppimiaan asioita aidossa työelämään integroituvassa tehtävässä/näytössä. (not translated)
80% Face-to-face, 20% Distance learning
Opettajan erikseeen jakama verkko-opetusmateriaali (not translated)
Kontaktiopetus, verkkoluennot, itsenäiset tai tiimitehtävät mahdolliset kenttätyöosuudet sekä opintomatkat - tai käynnit. (not translated)
Finnish
05.09.2022 - 31.12.2022
02.05.2022 - 05.06.2022
Lari-Pekka Ruotsi
Campusonline 15 students, open university 40 students
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
E-campus
1 credits
1 credits
1-5
Osasuorituksena voidaan hyväksyä aidossa työelämässä hankittu ammatillinen osaminen, joka näytetään nerillisellä näyttökokeella. (not translated)
Mahdollisuuksien mukaan jaksoon integroidaan lyhyitä kenttätyöjaksoja aidossa toimintaympäristössä. (not translated)
Yksi opintopiste kuormittaa opiskelijan ajankäyttöä noin 16-24 tuntia, aikaisemmasta työelämäkokemuksesta ja tietopohjasta riippuen. (not translated)
Digitalisaatio hotelli- ja ravintola alalla
Tutustuminen yleisimpiin henkilöstöhallinnon, tilavarausten sekä toimintojen hallintaan tarkoitettujen ohjelmistojen toimintaan
MaRa Plan Pro
HOIST
HotelLinks
TableOnLine
WORDPRESS
Booking.com
Yms. (not translated)
Hyväksyttyjä yksilö- ja tiimitehtäviä ei ole (not translated)
Muutamia yksilö- tai tiimitehtäviä ei ole saatu suoritettua hyväksytysti (not translated)
Yksilö- ja tiimitehtävät suoritettu hyväksytysti, mutta itse- tai vertaisarviouinnista ei ole tullut keskiarvoksi yli 4,0 (not translated)
Itse- ja vertaisarvioinnista tehtävien keskiarvoksi muodostuu yli 4,5 ja opettajan arvioimien yksilötehtävien ja näyttöjen keskiarvo on yli 4,5, (not translated)
Face-to-face
Oppimateriaali Moodlessa. Opettajan opintojakson alussa ilmoittama materiaali sekä e-kokki. (not translated)
Lähiopetus, käytännön harjoitukset, monimuoto, projektit ja työskentely projekteissa yhteistyöyrityksissä ja GastroBar Saimaassa (not translated)
Aktiivinen osallistuminen suunnitteluun, tuotantoon ja toteutukseen GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä. Harjoitustöiden suorittaminen hyväksytysti. Jatkuva näyttö. (not translated)
Finnish
31.08.2022 - 15.12.2022
02.05.2022 - 05.06.2022
Ann-Mari Karvinen, Jukka Moilanen
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Työskentely GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä. (not translated)
Kampus, GastroBar Saimaa sekä yhteistyöyritykset. (not translated)
Ruokatuotannon työvälineet, raaka-aineet, turvallisuus, ruuanvalmistuasmenetelmät, perusateriat, materiaalihallinnan ATK, hygienia ja tuotannon pelisäännöt.
Ruoka-, juoma- ja palvelutuote osana menestyksellistä liiketoimintakonseptia.
Onnistuneen tuotanto- ja palveluprosessin suunnittelu. Pop Up ravintolan suunnittelu ja toteutus. Alan kehitys ja trendit. (not translated)
Tunnistaa ja nimeää ruokatuotannon työtehtävät ja niiden sisällöt.
Tunnistaa suomalaisia alan toimijoita.
Tuntee lain ja turvallisuuden merkityksen alalle
Osaa työskennellä työyhteisön jäsenenä (not translated)
Osaa toimia alan työtehtävissä perehdytyksen jälkeen.
Osaa nimetä alan suomalaisia ja kansainvälisiä toimijoita.
Ymmärtää lain ja turvallisuuden merkityksen toiminnassaan alalla
Osaa toimia työturvallisuus huomioiden työyhteisössään
Osaa soveltaa aikaisempaa alan ammatillista tietoa
Ymmärtää työyhteisön yhteistyön tärkeyden (not translated)
Osaa toimia itsenäisesti ruokatuotannon eri työtilanteissa ja työtehtävissä työyhteisöään kehittäen
Osaa seurata suomalaista ja kansainvälistä alan keskustelua eri medioissa.
Osaa toimia työtehtävissään lakien ja asetusten mukaisesti ja ymmärtää turvallisuuden merkityksen toimialalla
Osaa kehittää työyhteisöään aikaisemmin hankitun tiedon ja kokemuksen avulla (not translated)
Face-to-face
Finnish
01.09.2022 - 31.07.2023
02.05.2022 - 05.06.2022
Ann-Mari Karvinen
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Face-to-face
Finnish
05.09.2022 - 31.07.2024
02.05.2022 - 05.06.2022
Ann-Mari Karvinen
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
60% Face-to-face, 40% Distance learning
Kirjallisuus ilmoitetaan ensimmäisellä luentokerralla.
Oppimateriaalia jaetaan Moodlessa. (not translated)
• Luennot, verkkoluennot (Kampus-LPR) (not translated)
Tentti (not translated)
Finnish
05.09.2022 - 16.12.2022
02.05.2022 - 05.06.2022
0 - 30
Heikki Sintonen
Taloushallinto (5 op) tai vastaavat tiedot, Työvälineosaaminen (Excel) (not translated)
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
2 credits
1-5
Opintojakson lopussa tentti, jonka ajankohta on nähtävissä moodlessa.
Uusintatentit kevätlukukaudella (ajankohta ilmoitetaan opintojakson moodlen uutisissa) (not translated)
Luennot ja moodleympäristö (not translated)
5 x 27 h = 135 h opiskelijan työtä normaalijoutuisuudella. (not translated)
Opintojaksolla tutustutaan johdon laskentatoimen keskeisiin käsitteisiin ja periaateisiin. Opitaan laatimaan ja tulkitsemaan katetuotto- ja kannattavuuslaskelmia sekä budjetointia. Hinnoittelumenetelmät. (not translated)
Opiskelija ei hallitse opintojakson keskeisiä käsitteitä.
Opiskelija ei suoriudu yksinkertaisimmista laskutehtävistä. (not translated)
Opiskelija tuntee keskeiset käsitteet ja suoriutuu itsenäisesti yksinkertaisista opintojakson laskutehtävistä. (not translated)
Opiskelija osaa käyttää keskeisiä
Opiskelija hallitsee opintojakson käsitteet ja selviytyy itsenäisesti kannattavuuslaskennan ja budjetoinnin laskelmista. (not translated)
Opiskelija ymmärtää opintojakson osa-alueet ja osaa yhdistellä tietoja monipuolisesti.
Opiskelija pystyy laatimaan monipuolisia laskelmia opintojakson aihealueista ja hyödyntää laskelmien tuottamaa informaatiota muuttuvissa päätöksentekotilanteissa. (not translated)
Face-to-face
Lähiopetus. Luennot, harjoitustehtävät, yritysvierailut ja työskentely GastroBar Saimaassa ja mahdollisissa yhteistyöyrityksissä. (not translated)
Aktiivinen osallistuminen suunnitteluun, tuotantoon ja toteutukseen GastroBar Saimaassa sekä yhteistyöyrityksissä. Harjoitustöiden suorittaminen hyväksytysti. Jatkuva näyttö. (not translated)
Finnish
31.08.2022 - 15.12.2022
02.05.2022 - 05.06.2022
Ann-Mari Karvinen, Jukka Moilanen
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Ruokatuotannon työvälineet, raaka-aineet, turvallisuus, ruuanvalmistuasmenetelmät, perusateriat, materiaalihallinnan ATK, hygienia ja tuotannon pelisäännöt.
Ruoka-, juoma- ja palvelutuote osana menestyksellistä liiketoimintakonseptia.
Onnistuneen tuotanto- ja palveluprosessin suunnittelu. Pop Up ravintolan suunnittelu ja toteutus. Alan kehitys ja trendit. (not translated)
Tunnistaa ja nimeää ruokatuotannon työtehtävät ja niiden sisällöt.
Tunnistaa suomalaisia alan toimijoita.
Tuntee lain ja turvallisuuden merkityksen alalle
Osaa työskennellä työyhteisön jäsenenä (not translated)
Osaa toimia alan työtehtävissä perehdytyksen jälkeen.
Osaa nimetä alan suomalaisia ja kansainvälisiä toimijoita.
Ymmärtää lain ja turvallisuuden merkityksen toiminnassaan alalla
Osaa toimia työturvallisuus huomioiden työyhteisössään
Osaa soveltaa aikaisempaa alan ammatillista tietoa
Ymmärtää työyhteisön yhteistyön tärkeyden (not translated)
Osaa toimia itsenäisesti ruokatuotannon eri työtilanteissa ja työtehtävissä työyhteisöään kehittäen
Osaa seurata suomalaista ja kansainvälistä alan keskustelua eri medioissa.
Osaa toimia työtehtävissään lakien ja asetusten mukaisesti ja ymmärtää turvallisuuden merkityksen toimialalla
Osaa kehittää työyhteisöään aikaisemmin hankitun tiedon ja kokemuksen avulla (not translated)
Face-to-face
Learning materials and team assignments in the Moodle. Also based on the used software system, to be delivered in the beginning of the course.
The students can utilize their studies on various business areas and strategic management lessons learned from the course in running a virtual company via a business simulation. The target of the course is that the students gain comprehensive understanding on how strategic business decisions in areas like marketing, pricing, investments etc affect the success of the company operating in global markets.
Team assignments and active participation in the decision-making process in every round, presence required in the introductory lectures in the beginning of the course as well as in the pitching session, final round's lectures and in the final seminar. Grading is based on the team assignments and the success in the business simulation and also the analysis in the presentation of the final seminar.
English
05.09.2022 - 31.12.2022
02.05.2022 - 05.06.2022
10 - 45
Jukka Sirkiä
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Introduction lectures, virtually played simulation rounds, investor deck / pitching session, report presentations, final seminar.
All the participating students have to be present at the first lecture to register to the simulation
Presence in all compulsory sessions. All the documents of the required learning activities submitted within the given deadlines. The final report and presentation describes all the required dimensions only superficially or one of the dimensions is missing.
Presence in all compulsory sessions. All the documents of the required learning activities submitted within the given deadlines. The final report and presentation describes all the required dimensions analytically. The success in game is average, and the reasons for the company performance are described.
Presence in all compulsory sessions. All the documents of the required learning activities submitted within the given deadlines. The final report and presentation describes all the required dimensions in detail logically and analytically. The success in game is very good, and the reasons for success are analyzed and described informatively.
Face-to-face
Ilmoitetaan kurssin alkaessa, saatavissa kurssin Moodle-oppimisalustalta. (not translated)
Luennot, harjoitukset, työelämälähtöiset toimeksiannot, harjoitustyö. (not translated)
Finnish
01.09.2022 - 31.12.2022
02.05.2022 - 05.06.2022
Riitta Turkia, Riitta Turkia, Ilkka Lehtola
Majoitus- ravitsemis- ja matkailualan perusteiden sekä markkinoinnin perusteiden osaaminen. (not translated)
Faculty of Business and Hospitality Management (LAB)
Bachelor's Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
Lappeenranta Campus
1-5
Työelämälähtöinen projektityö. (not translated)
Moodle, Zoom. (not translated)
1 op vastaa ~ 27 h opiskelijan työtä eli 9 op:n kurssi vastaa n. 243 h työtä. (not translated)
Tarkemmat sisältökuvaukset julkaistaan kurssin alussa.
Teemat
- projektityöskentely, projektitiimin kokoaminen
-vieraanvaraisuus
-liiketoiminnan kehittäminen
-toimintaympäristöt ja -verkostot
-tulevaisuuden trendit palvelun kehittämisessä
-kaupallistamisen prosessi
-digitaaliset ratkaisut majoitus-, ravitsemis- ja matkailualalla
-vieraanvaraisuusalan logistiset toiminnot. (not translated)
Opiskelija ei ole saavuttanut oppimistavoitteita arviointikriteerin Taso 1 mukaisesti. (not translated)
Opiskelija osaa
- etsiä tietoa matkailu- ja ravitsemispalveluiden kehittämisestä eri lähteistä
- soveltaa kurssi oppimisalustalla esiteltyjä menetelmiä annettujen ohjeiden mukaan.
Lisäksi kurssin aihealuekohtaiset oppimistehtävät on suoritettu ajoissa ohjeiden mukaisesti. (not translated)
Opiskelija osaa
- etsiä tietoa ja tunnistaa tarpeen matkailu- ja ravitsemispalveluiden kehittämisessä
- soveltaa erilaisia palvelunkehityksen ja työskentelyn menetelmiä johdonmukaisella ja perustellulla tavalla
- toimia itsenäisesti ja tavoitteellisesti tiimin jäsenenä palvelun kehitysprojektissa.
Lisäksi kurssin aihealuekohtaiset oppimistehtävät on suoritettu ajoissa ohjeiden mukaisesti. (not translated)
Opiskelija osaa
- etsiä tietoa ja tunnistaa tarpeen matkailu- ja ravitsemispalveluiden kehittämisessä
- arvioida ja soveltaa erilaisia palvelunkehityksen sekä työskentelyn menetelmiä johdonmukaisella ja perustellulla tavalla
- toimia itsenäisesti ja tavoitteellisesti tiimin jäsenenä palvelun kehitysprojektissa edistäen ryhmän oppimista ja
- tuottaa projektiyritykselle lisäarvoa tuottavia kehitysideoita.
Lisäksi kurssin aihealuekohtaiset oppimistehtävät on suoritettu ajoissa ohjeiden mukaisesti. (not translated)